FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about View Askewniverse
Quiz about View Askewniverse

View Askewniverse Trivia Quiz


A quiz on all the movies that Jay and Silent Bob have appeared in.

A multiple-choice quiz by Toxicity42787. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed S-Z
  8. »
  9. Kevin Smith

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
80,562
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2224
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), Johnmcmanners (10/10), Guest 108 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which View Askew movie was filmed in black and white? Hint


Question 2 of 10
2. What is Chris Rock's character's name in "Jay and Silent Bob Strike Back"? Hint


Question 3 of 10
3. What is the first name of the character that Ben Affleck played in "Mallrats"? Hint


Question 4 of 10
4. What does everyone call Banky Edwards from "Chasing Amy"? Hint


Question 5 of 10
5. In the scene in "Chasing Amy" when they're around a table comparing scars is a nod to which Steven Spielberg film? Hint


Question 6 of 10
6. Who plays Silent Bob?

Answer: (Two Words - full name or last name only)
Question 7 of 10
7. What is the website where Jay and Bob see all the things people are saying about them in "Jay and Silent Bob Strike Back"? Hint


Question 8 of 10
8. What is the fictional cigarette company that you can see an ad for in every View Askew film? Hint


Question 9 of 10
9. In "Chasing Amy" what does Slent Bob tell Jay he always wanted to be? Hint


Question 10 of 10
10. In what order did the View Askew movies come out in theaters? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 27 2024 : Guest 172: 9/10
May 19 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 22 2024 : Guest 108: 10/10
Apr 14 2024 : Guest 23: 9/10
Apr 10 2024 : Guest 75: 8/10
Apr 06 2024 : Guest 98: 9/10
Apr 04 2024 : Guest 73: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which View Askew movie was filmed in black and white?

Answer: Clerks

"Clerks" was filmed in black and white due to financial reasons.
2. What is Chris Rock's character's name in "Jay and Silent Bob Strike Back"?

Answer: Chaka Luther King

Chris Rock did play a character named Rufus in a View Askew film but it was "Dogma" not "Jay and Silent Bob Strike Back".
3. What is the first name of the character that Ben Affleck played in "Mallrats"?

Answer: Shannon

Holden and Bartleby were also characters that were played by Ben Affleck but Holden was from "Chasing Amy" and Bartleby was from "Dogma".
4. What does everyone call Banky Edwards from "Chasing Amy"?

Answer: A Tracer

Everyone calls him a tracer because he was the inker on the "Bluntman and Chronic" comic book. If you don't know what an inker is, it is someone who goes over pencil marks in ink during the comic book making process.
5. In the scene in "Chasing Amy" when they're around a table comparing scars is a nod to which Steven Spielberg film?

Answer: Jaws

There has been a nod to "Jaws" in every View Askew film.
6. Who plays Silent Bob?

Answer: Kevin Smith

Kevin Smith was originally supposed to play Randal in "Clerks". That's why Randal has all the best lines.
7. What is the website where Jay and Bob see all the things people are saying about them in "Jay and Silent Bob Strike Back"?

Answer: moviepoopshoot.com

Movipoopshoot.com is a website Kevin Smith created just for the purpose of using it in "Jay and Silent Bob Strike Back".
8. What is the fictional cigarette company that you can see an ad for in every View Askew film?

Answer: Nails

Kevin Smith actually had a lighter made with the logo for Nails cigarettes on it.
9. In "Chasing Amy" what does Slent Bob tell Jay he always wanted to be?

Answer: A dancer in Vegas

When Bob tells this to Jay it is one of the rare occurrences when he actually speaks.
10. In what order did the View Askew movies come out in theaters?

Answer: "Clerks", "Mallrats", "Chasing Amy", "Dogma", "Jay and Silent Bob Strike Back"

Kevin Smith actually had the idea for "Dogma" right after "Clerks" came out, but he felt he didn't have the finances to do the movie the way he wanted.
Source: Author Toxicity42787

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us