FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jay and Silent Bob Movies
Quiz about Jay and Silent Bob Movies

Jay and Silent Bob Movies Trivia Quiz


This is a movie about Jay and Silent Bob and the movies they've been in. There's also some random trivia about their movies in general. This should be a piece of cake for anyone who calls themselves a fan.

A multiple-choice quiz by samnojo. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed S-Z
  8. »
  9. Kevin Smith

Author
samnojo
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
26,583
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
3418
- -
Question 1 of 20
1. Who play Jay and Silent Bob?

Answer: (full names seperated by and)
Question 2 of 20
2. Jay and Silent Bob have appeared in one of the 'Scream' movies?


Question 3 of 20
3. Silent Bob has his longest speaking role in which of the following film? Hint


Question 4 of 20
4. What are Jay and Silent Bob referred to as in 'Dogma' so Bethany will know who they are? Hint


Question 5 of 20
5. Jay and Silent Bob go to the Dirt Mall in 'Mallrats'?


Question 6 of 20
6. In 'Chasing Amy', what is the name of the comic book that is based on Jay and Silent Bob?

Answer: (Three Words)
Question 7 of 20
7. Where do T.S. and Brodie find Jay and Silent Bob at the beginning of 'Mallrats'? Hint


Question 8 of 20
8. Who in 'Clerks' said, 'Man goes in the cage, cage goes in the salsa, shark's in the salsa...our shark.'? Hint


Question 9 of 20
9. Which movie is NOT part of the 'Jersey Trilogy'? Hint


Question 10 of 20
10. Dante is to Randall as Holden is to who? Hint


Question 11 of 20
11. Whose death do we hear about at the beginning of 'Mallrats', yet Dante and Randall went to the funeral in 'Clerks'? Hint


Question 12 of 20
12. Which of the following actors' brothers had a brief cameo at the beginning of 'Chasing Amy'? Hint


Question 13 of 20
13. In 'Mallrats', who does Silent Bob keep 'popping' in on? Hint


Question 14 of 20
14. What is the name of the statue unveiled at the beginning of 'Dogma'?

Answer: (Two Words)
Question 15 of 20
15. Which actor was supposed to play Loki in 'Dogma' originally? Hint


Question 16 of 20
16. What was the original ending to 'Clerks'? Hint


Question 17 of 20
17. Who is Rufus (not the actor)?

Answer: (Three Words)
Question 18 of 20
18. You hear about Rick Derris in just about every one of the movies, which movie did he actually appear in? Hint


Question 19 of 20
19. Brian O'Halloran has appeared in 'Clerks', 'Mallrats', 'Chasing Amy' and 'Dogma'?


Question 20 of 20
20. Complete the name of this movie: 'Jay and Silent Bob _______'

Answer: (Two Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who play Jay and Silent Bob?

Answer: Jason Mewes and Kevin Smith

Jay and Silent Bob have appeared in all of Kevin Smith's movies.
2. Jay and Silent Bob have appeared in one of the 'Scream' movies?

Answer: True

They have a brief cameo and Jay refers to Courtney Cox (Gail) as Connie Chung.
3. Silent Bob has his longest speaking role in which of the following film?

Answer: Chasing Amy

He starts off with just saying 'Chasing Amy' and then goes into a whole monologue about it.
4. What are Jay and Silent Bob referred to as in 'Dogma' so Bethany will know who they are?

Answer: Prophets

5. Jay and Silent Bob go to the Dirt Mall in 'Mallrats'?

Answer: False

T.S and Brodie go to the Dirt Mall...you'll notice T.S tries on a Clerks hat at the mall.
6. In 'Chasing Amy', what is the name of the comic book that is based on Jay and Silent Bob?

Answer: Bluntman and Chronic

7. Where do T.S. and Brodie find Jay and Silent Bob at the beginning of 'Mallrats'?

Answer: In front of a petstore

8. Who in 'Clerks' said, 'Man goes in the cage, cage goes in the salsa, shark's in the salsa...our shark.'?

Answer: Randall

9. Which movie is NOT part of the 'Jersey Trilogy'?

Answer: Dogma

Even though a couple of parts of the movie are in Jersey, Clerks, Mallrats and Chasing Amy make up the 'Jersey Trilogy'.
10. Dante is to Randall as Holden is to who?

Answer: Banky

Dante is to Randall as Holden is to Banky as T.S. is to Brodie and as Bartelby is to Loki.
11. Whose death do we hear about at the beginning of 'Mallrats', yet Dante and Randall went to the funeral in 'Clerks'?

Answer: Julie Dwyer

12. Which of the following actors' brothers had a brief cameo at the beginning of 'Chasing Amy'?

Answer: Ben Affleck

13. In 'Mallrats', who does Silent Bob keep 'popping' in on?

Answer: Gwen

14. What is the name of the statue unveiled at the beginning of 'Dogma'?

Answer: Buddy Christ

Doesn't it just...pop!
15. Which actor was supposed to play Loki in 'Dogma' originally?

Answer: Jason Lee

I read somewhere on the View Askew website that Kevin Smith originally wanted Jason Lee since he had been paired up with Ben Affleck previously, but he was shooting another movie. Fortunately, however, Jason was eventually available for the part of Azriel.
16. What was the original ending to 'Clerks'?

Answer: Dante gets shot

Originally, at the ending Dante gets shot, but the ending was to serious and was then changed.
17. Who is Rufus (not the actor)?

Answer: The 13th Apostle

According to Rufus (Chris Rock in Dogma) he was the 13th Apostle who was left out of the Bible because he was black.
18. You hear about Rick Derris in just about every one of the movies, which movie did he actually appear in?

Answer: Clerks

He comes into the Quick Stop towards the end of the movie.
19. Brian O'Halloran has appeared in 'Clerks', 'Mallrats', 'Chasing Amy' and 'Dogma'?

Answer: True

Dante Hicks in Clerks, Gil Hicks in Mallrats (the only actual contestant on the game show), Exec. No. 1 in Chasing Amy (he appears briefly with Matt Damon) and Grant Hicks (reporter) in Dogma.
20. Complete the name of this movie: 'Jay and Silent Bob _______'

Answer: Strike Back

Source: Author samnojo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Kevin Smith Films Easier
2. Kevin Smith Movies Tough
3. A Kevin Smith Tribute Tough
4. Kevin Smith Films Average
5. View Askewniverse Easier
6. Kevin Smith Movies Tough
7. Kevin Smith Movie Quotes Average
8. An Askew View Average
9. View Askew Average
10. Askewniverse Average
11. View Askew Movies Average
12. The Movies of Kevin Smith Average

5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us