FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Buzz Lightyear The Adventure Begins
Quiz about Buzz Lightyear The Adventure Begins

'Buzz Lightyear: The Adventure Begins' Quiz


How much do you know of Buzz's first feature-length solo movie?

A multiple-choice quiz by TonyTheDad. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Toy Story

Author
TonyTheDad
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
31,608
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Difficult
Avg Score
10 / 20
Plays
1654
Last 3 plays: Guest 50 (19/20), Guest 64 (20/20), Guest 195 (8/20).
- -
Question 1 of 20
1. At the beginning of the movie, Buzz and his partner are looking for 3 lost LGMs. What does LGM stand for?

Answer: (Three Words)
Question 2 of 20
2. What was his partner's name? Hint


Question 3 of 20
3. What monster do they fight while looking for the LGMs? Hint


Question 4 of 20
4. How was Zurg going to pick his captive LGMs' minds? Hint


Question 5 of 20
5. What is Zurg's latest henchman called? Hint


Question 6 of 20
6. A robotic ranger was created to be Buzz's new partner. What was he called? Hint


Question 7 of 20
7. Who was the janitor of Star Command HQ? Hint


Question 8 of 20
8. Who was Buzz's new rookie partner assigned by Commander Nebula? Hint


Question 9 of 20
9. How many times was XR torn to pieces? Hint


Question 10 of 20
10. What peace negotiation with Zurg does XR suggest after the LGM's fix him? Hint


Question 11 of 20
11. What is the number on Buzz Lightyear's star cruiser? Hint


Question 12 of 20
12. Zurg steals the LGMs' Unimind from their homeworld. What color does it turn when he turns it evil? Hint


Question 13 of 20
13. How did Buzz's rookie partner knock him out to steal the Alpha One experimental spaceship? Hint


Question 14 of 20
14. Who 'accidentally' stowed away when Buzz when after his partner?

Answer: (Two names, no 'and')
Question 15 of 20
15. What planet did Zurg first use the evil Unimind on? Hint


Question 16 of 20
16. How did Zurg describe his nana (grandmother)? Hint


Question 17 of 20
17. How did Buzz land the Alpha One on Zurg's planet? Hint


Question 18 of 20
18. What color was Buzz's new rookie partner's hair? Hint


Question 19 of 20
19. Who did Zurg's new agent turn out to be?

Answer: (Two Words)
Question 20 of 20
20. Instead of a single partner, Buzz decides to captain a space ranger team. Who was not part of Buzz's new team at the end of the movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 27 2024 : Guest 50: 19/20
Apr 25 2024 : Guest 64: 20/20
Apr 16 2024 : Guest 195: 8/20
Apr 13 2024 : Guest 24: 9/20
Apr 05 2024 : Johnmcmanners: 20/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At the beginning of the movie, Buzz and his partner are looking for 3 lost LGMs. What does LGM stand for?

Answer: little green men

2. What was his partner's name?

Answer: Warp Darkmatter

Voiced by Diedrich Bader.
3. What monster do they fight while looking for the LGMs?

Answer: crater viper slag monster mutant

4. How was Zurg going to pick his captive LGMs' minds?

Answer: cranial disect-a-bot

5. What is Zurg's latest henchman called?

Answer: Agent Z

It was the name Zurg's mother called him.
6. A robotic ranger was created to be Buzz's new partner. What was he called?

Answer: XR

For eXperimental Ranger. (Voiced by Larry Miller)
7. Who was the janitor of Star Command HQ?

Answer: Booster

Voiced by Stephen Furst.
8. Who was Buzz's new rookie partner assigned by Commander Nebula?

Answer: Mira Nova

Princess of Tangea. (Voiced by Nicole Sullivan.)
9. How many times was XR torn to pieces?

Answer: 2

Once by the LGMs as a demo, once by Agent Z during the battle on the LGM homeworld.
10. What peace negotiation with Zurg does XR suggest after the LGM's fix him?

Answer: time-share the galaxy

Zurg gets the galaxy Monday, Tuesday, {Wednesday;} Star Command Thursday, Friday, {Saturday;} they alternate Sundays.
11. What is the number on Buzz Lightyear's star cruiser?

Answer: 42

Perhaps in reference to Hitchhikers' Guide to the Galaxy.
12. Zurg steals the LGMs' Unimind from their homeworld. What color does it turn when he turns it evil?

Answer: purple

It was green and yellow with a Saturn-like ring when it was good.
13. How did Buzz's rookie partner knock him out to steal the Alpha One experimental spaceship?

Answer: Tangean brain squeeze

14. Who 'accidentally' stowed away when Buzz when after his partner?

Answer: XR Booster

Booster was pretending to be Buzz when Buzz came aboard. He and XR didn't have time to leave, so they hid.
15. What planet did Zurg first use the evil Unimind on?

Answer: Rizone, the vegetarian planet

16. How did Zurg describe his nana (grandmother)?

Answer: plenty evil

17. How did Buzz land the Alpha One on Zurg's planet?

Answer: Pontoons

Booster accidentally activated the water-landing sequence. Pontoons expanded, and the Alpha One bounced to a landing.
18. What color was Buzz's new rookie partner's hair?

Answer: red

Long red hair.
19. Who did Zurg's new agent turn out to be?

Answer: Warp Darkmatter

His first partner was a traitor, ever since Academy days.
20. Instead of a single partner, Buzz decides to captain a space ranger team. Who was not part of Buzz's new team at the end of the movie?

Answer: LGM 1

Source: Author TonyTheDad

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The "Toy Story" Trilogy Average
2. Toy Story 4 Average

5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us