FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Coraline Buttons for Eyes
Quiz about Coraline Buttons for Eyes

'Coraline': Buttons for Eyes Trivia Quiz


Coraline takes a trip into another world where things aren't quite what they seem...

A multiple-choice quiz by AcrylicInk. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. C
  8. »
  9. Cm - Cq Movies

Author
AcrylicInk
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
388,580
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
347
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 110 (9/10), Guest 143 (0/10), Guest 167 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which description best fits the film 'Coraline'? Hint


Question 2 of 10
2. At the beginning of the film, Coraline had just moved in to the Pink Palace Apartments. She quickly met someone new. What did Coraline's friend, Wybie, give to her? Hint


Question 3 of 10
3. Coraline had some peculiar neighbours. Which statement about the residents of the Pink Palace Apartments is false? Hint


Question 4 of 10
4. The real world was grey, dull, and miserable. Which feature of Coraline's appearance was the opposite? Hint


Question 5 of 10
5. Miss Spink and Miss Forcible warned Coraline about her future. How did they do it? Hint


Question 6 of 10
6. One animal followed Coraline and was like a mentor to her. Which animal could talk in the other world? Hint


Question 7 of 10
7. Where did the Other Mother trap Coraline when she refused to love her? Hint


Question 8 of 10
8. Coraline met the ghosts of three children behind the mirror. She had to find their eyes to set their souls free.


Question 9 of 10
9. The Other Mother took Coraline's real parents and hid them in an object. Which object? Hint


Question 10 of 10
10. 'Coraline' is based on a novel of the same name. Which fantasy author wrote the book? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 110: 9/10
Apr 11 2024 : Guest 143: 0/10
Apr 09 2024 : Guest 167: 10/10
Apr 05 2024 : Guest 76: 9/10
Mar 31 2024 : Guest 173: 10/10
Mar 27 2024 : Guest 71: 10/10
Mar 20 2024 : Guest 173: 10/10
Feb 29 2024 : Guest 157: 10/10
Feb 23 2024 : Guest 172: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which description best fits the film 'Coraline'?

Answer: Stop-motion fantasy

'Coraline' was filmed in a warehouse using stop-motion animation. The models were created using a 3D printer and some of the clothes were knitted by hand. Japanese illustrator Tadahiro Uesugi worked as a concept artist, and over 30 animators and digital designers took part.
2. At the beginning of the film, Coraline had just moved in to the Pink Palace Apartments. She quickly met someone new. What did Coraline's friend, Wybie, give to her?

Answer: A rag doll that looked like Coraline

The doll that Wybie found looked just like Coraline, which is why he gave it to her. The doll had big, black buttons for eyes. It lured her into the other world where her Other Mother was waiting. Later in the film, it was revealed that the Other Mother made a number of dolls and sent them to spy on children's lives.
3. Coraline had some peculiar neighbours. Which statement about the residents of the Pink Palace Apartments is false?

Answer: One drove a motorbike.

Mr Bobinsky lived in the attic and had his own mouse circus up there. April Spink and Miriam Forcible both worked in the theatre in their youth. They had a vast number of pet dogs. Some were alive; some had passed on and had been stuffed.
4. The real world was grey, dull, and miserable. Which feature of Coraline's appearance was the opposite?

Answer: Her blue hair

Coraline's hair was blue. She also wore a bright yellow coat and wellies, which contrasted against her grim surroundings. When Coraline found the other world, it was a much brighter place where the colours where warmer and more vivid. On the surface, it looked like a much happier place to live.
5. Miss Spink and Miss Forcible warned Coraline about her future. How did they do it?

Answer: They read her tea leaves.

Miss Spink saw danger in Coraline's tea leaves. The leaves made the shape of a menacing hand, but Miss Forcible wasn't convinced. She turned the cup around and saw a giraffe instead.
6. One animal followed Coraline and was like a mentor to her. Which animal could talk in the other world?

Answer: A black cat

The nameless black cat followed Coraline right at the start, on her journey to find the old well. It became suspicious when Wybie told Coraline that his grandmother's sister had gone missing in the Pink Palace. After that, it followed Coraline into the other world and warned her about the Other Mother.
7. Where did the Other Mother trap Coraline when she refused to love her?

Answer: Behind a mirror

Behind the mirror, Coraline met the ghosts of the three children that the Other Mother had taken in the past. They told her that the rag doll was sent to spy on their lives so that the Other Mother knew how to impress them. All three children let the Other Mother sew buttons into their eyes so that they could stay in the other world forever.

But it was a trick and the Other Mother 'ate up' their lives.
8. Coraline met the ghosts of three children behind the mirror. She had to find their eyes to set their souls free.

Answer: True

The souls of the ghost children had been taken by the Other Mother. Coraline had to find their eyes so that they could be freed. In order to win her own freedom back, Coraline challenged the Other Mother to a game. If she found the eyes of the ghost children, the Other Mother would have to let her go.

The Other Mother agreed and gave her a clue: 'In each of the wonders I've made for you, a ghost eye is hidden in plain sight.'
9. The Other Mother took Coraline's real parents and hid them in an object. Which object?

Answer: A snow globe

There was a Detroit Zoo snow globe, among others, in Coraline's real house. The Other Mother trapped Coraline's real parents in the Detroit Zoo snow globe in the other world. Coraline tricked the Other Mother so that she could rescue the snow globe. When she finally escaped to the real world, the snow globe had smashed and her parents returned home covered in snow.
10. 'Coraline' is based on a novel of the same name. Which fantasy author wrote the book?

Answer: Neil Gaiman

Neil Gaiman published 'Coraline' in 2002. The film is very similar to the book and follows the same plot. Wybie's character, however, was created just for the film so that Coraline would have someone to talk to. 'Coraline' has also been adapted into a musical, a comic book, and a video game.
Source: Author AcrylicInk

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series My Single Movie Quizzes:

Have you seen these films? I highly recommend watching them and then testing yourself here!

  1. 'Coraline': Buttons for Eyes Average
  2. Dead Men Tell No Tales: Salazar's Revenge Average
  3. 'Darkest Hour': Who's Who in History? Easier
  4. Alice Through the Looking Glass Average
  5. King of Thieves Average
  6. What Makes Them "Incredible"? Easier
  7. "Venom" - It's What's Inside That Counts Easier
  8. "WALL-E": Future Living Easier
  9. Kingsman: The Secret Service Average
  10. Paddington 2 Average

4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us