FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Directors of Movies from 2001 2
Quiz about Directors of Movies from 2001 2

Directors of Movies from 2001 (2) Quiz


I will give you a film released in 2001 and you try to name the director.

A multiple-choice quiz by Dawi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Name the People
  8. »
  9. Name The Director

Author
Dawi
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
83,746
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
841
Last 3 plays: Guest 174 (4/10), Guest 78 (9/10), angostura (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. "The Princess Diaries" (2001) Hint


Question 2 of 10
2. "The Score" (2001) Hint


Question 3 of 10
3. "Driven" (2001) Hint


Question 4 of 10
4. "The Fast and the Furious" (2001) Hint


Question 5 of 10
5. "The Curse of the Jade Scorpion" (2001) Hint


Question 6 of 10
6. "Captain Corelli's Mandolin" (2001) Hint


Question 7 of 10
7. "Pearl Harbor" (2001) Hint


Question 8 of 10
8. "On The Line" (2001) Hint


Question 9 of 10
9. "Black Knight" (2001) Hint


Question 10 of 10
10. "Harry Potter and the Philosopher's Stone" (UK Name -- 2001)
"Harry Potter and the Sorcerer's Stone" (North American Name -- 2001)
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 19 2024 : Guest 174: 4/10
Jul 17 2024 : Guest 78: 9/10
Jul 03 2024 : angostura: 10/10
Jun 21 2024 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The Princess Diaries" (2001)

Answer: Garry Marshall

Julie Andrews was also in "Relative Values" (Eric Styles), "That's Life!" (Blake Edwards) and "Little Miss Marker" (Walter Bernstein).
2. "The Score" (2001)

Answer: Frank Oz

Robert De Niro was also in "15 Minutes" (John Herzfeld), "The Adventures of Rocky & Bullwinkle" (Des McAnuff) and "Analyze This" (Harold Ramis).
3. "Driven" (2001)

Answer: Renny Harlin

Sylvester Stallone was also in "Get Carter" (Stephen T. Kay), "Antz" (Eric Darnell) and "Cop Land" (James Mangold).
4. "The Fast and the Furious" (2001)

Answer: Rob Cohen

Vin Diesel was also in "Pitch Black" (David N. Twohy), "The Iron Giant" (Brad Bird) and "Saving Private Ryan" (Steven Spielberg).
5. "The Curse of the Jade Scorpion" (2001)

Answer: Woody Allen

Helen Hunt was also in "Cast Away" (Robert Zemeckis), "Twister" (Jan de Bont) and "As Good As It Gets" (James L. Brooks).
6. "Captain Corelli's Mandolin" (2001)

Answer: John Madden

Nicolas Cage was also in "Gone In Sixty Seconds" (Dominic Sena), "Family Man" (Brett Ratner) and "Bringing Out The Dead" (Martin Scorsese).
7. "Pearl Harbor" (2001)

Answer: Michael Bay

Ben Affleck was also in "Bounce" (Don Roos), "Shakespeare In Love" (John Madden) and "Chasing Amy" (Kevin Smith).
8. "On The Line" (2001)

Answer: Eric Bross

Emmanuelle Chriqui was also in "100 Girls" (Michael Davis), "Snow Day" (Chris Koch) and "The Giver" (Damian Lee).
9. "Black Knight" (2001)

Answer: Gil Junger

Martin Lawrence was also in "Blue Streak" (Les Mayfield), "Life" (Ted Demme) and "Bad Boys" (Michael Bay).
10. "Harry Potter and the Philosopher's Stone" (UK Name -- 2001) "Harry Potter and the Sorcerer's Stone" (North American Name -- 2001)

Answer: Chris Columbus

Robbie Coltrane was also in "From Hell" (Allen Hughes & Albert Hughes), "The World Is Not Enough" (Michael Apted) and "Message In A Bottle" (Luis Mandoki). This movie was also given another name for North American and some parts had to be dubbed over to reflect the title change in the movie.
Source: Author Dawi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us