FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Disney Movie Fun
Quiz about Disney Movie Fun

Disney Movie Fun Trivia Quiz


Choose the correct Disney movie.

A multiple-choice quiz by chunkymunky67. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Kids and Animated Mixture

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
51,576
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Easy
Avg Score
22 / 25
Plays
47328
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 94 (18/25), H53 (20/25), Guest 24 (25/25).
- -
Question 1 of 25
1. A young lady becomes a prisoner in an enchanted castle and befriends a candlestick, a clock, and a teapot. Which Disney movie is it? Hint


Question 2 of 25
2. This little fellow has some interesting adventures with his 'conscience,' who happens to be a cricket. Which Disney movie is it? Hint


Question 3 of 25
3. A very CRUEL lady and two BAD-UNS kidnap a litter of puppies. Which Disney movie is it? Hint


Question 4 of 25
4. A Native American girl falls in love with and saves the life of a handsome Englishman. Which Disney movie is this? Hint


Question 5 of 25
5. A spunky little guy goes out into the 'big' world to find bigger guys to help defend his colony from some bullies. Which Disney movie is this? Hint


Question 6 of 25
6. With the help of two friends, a young boy must find his way to the 'Man Village' before a mean tiger finds him. Hint


Question 7 of 25
7. This movie has a brave hero known as, 'The King of the Wild Frontier.' Which Disney movie is it? Hint


Question 8 of 25
8. Some funny crows help a little guy to fly. Which Disney movie is it? Hint


Question 9 of 25
9. A young lady goes from living 'under the sea' to marrying a handsome young prince. Which Disney movie is it? Hint


Question 10 of 25
10. A little kitten becomes part of a street-wise group of dogs. Which Disney movie is it? Hint


Question 11 of 25
11. A frontier family adopts a stray dog, who saves their lives, on several occasions, only to meet a tragic end. Which Disney movie is it? Hint


Question 12 of 25
12. A young prince meets two interesting friends in Africa who help him take his rightful place as king. Hint


Question 13 of 25
13. Electrical appliances go on an adventure to find their master. Which Disney movie is it? Hint


Question 14 of 25
14. Two dogs share a plate of spaghetti. Which Disney movie is it? Hint


Question 15 of 25
15. Three children go on an adventure with a flying boy and his fairy friend. Which Disney movie is it? Hint


Question 16 of 25
16. A man who grew up in the jungle has some interesting friends, such as a talking ape named Ape and a great big peanut-loving pooch named Shep. Which Disney movie is it? Hint


Question 17 of 25
17. A girl pretends to be a boy, and along with a dragon, goes to war against the Huns. Which Disney movie is it? Hint


Question 18 of 25
18. A boy and his very special friends live in the Hundred Acre Wood. Which Disney movie is it? Hint


Question 19 of 25
19. An orphan baby is found and raised by a gorilla. Which Disney movie is it? Hint


Question 20 of 25
20. A young man goes from zero to hero. Which Disney movie is it? Hint


Question 21 of 25
21. A mother and her kittens are left in the countryside by their butler, and are rescued by a jazzy, smooth-talking fellow. Which Disney movie is it? Hint


Question 22 of 25
22. A giant gorilla and his human friend must find a safe home. Which Disney movie is it? Hint


Question 23 of 25
23. A dashing hero and his friends battle an evil prince and a mean sheriff. Which Disney movie is it? Hint


Question 24 of 25
24. A selfish and greedy young man gets turned into an animal by the scary lady who wants to take over his kingdom. Which Disney movie is it? Hint


Question 25 of 25
25. Now here's one to test Mom and Dad's memory. An over-protective father tries to keep his daughter from getting married. Which old, live action Disney movie is it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 13 2024 : Guest 94: 18/25
Apr 12 2024 : H53: 20/25
Apr 11 2024 : Guest 24: 25/25
Apr 07 2024 : Guest 162: 24/25
Apr 07 2024 : Guest 73: 25/25
Apr 07 2024 : Kiwiyeti: 22/25
Apr 07 2024 : Guest 185: 24/25
Apr 07 2024 : Guest 108: 25/25
Apr 07 2024 : Guest 24: 24/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A young lady becomes a prisoner in an enchanted castle and befriends a candlestick, a clock, and a teapot. Which Disney movie is it?

Answer: Beauty and the Beast

Belle takes her father's place as the Beast's prisoner then falls in love with him.
2. This little fellow has some interesting adventures with his 'conscience,' who happens to be a cricket. Which Disney movie is it?

Answer: Pinocchio

Jiminy Cricket tries very hard to be a 'good conscience' to Pinocchio.
3. A very CRUEL lady and two BAD-UNS kidnap a litter of puppies. Which Disney movie is it?

Answer: 101 Dalmatians

4. A Native American girl falls in love with and saves the life of a handsome Englishman. Which Disney movie is this?

Answer: Pocahontas

'Pocahontas' teaches us that even though we may look different, we are all the same inside.
5. A spunky little guy goes out into the 'big' world to find bigger guys to help defend his colony from some bullies. Which Disney movie is this?

Answer: A Bug's Life

6. With the help of two friends, a young boy must find his way to the 'Man Village' before a mean tiger finds him.

Answer: The Jungle Book

Disney's 'The Jungle Book,' is based on the story written by Rudyard Kipling.
7. This movie has a brave hero known as, 'The King of the Wild Frontier.' Which Disney movie is it?

Answer: Davy Crockett

'Davy Crockett' tells us the story of Davy and his pal George E. Russell.
8. Some funny crows help a little guy to fly. Which Disney movie is it?

Answer: Dumbo

Dumbo didn't think he could really fly so the crows gave him a 'magic feather' to help him.
9. A young lady goes from living 'under the sea' to marrying a handsome young prince. Which Disney movie is it?

Answer: The Little Mermaid

10. A little kitten becomes part of a street-wise group of dogs. Which Disney movie is it?

Answer: Oliver and Company

11. A frontier family adopts a stray dog, who saves their lives, on several occasions, only to meet a tragic end. Which Disney movie is it?

Answer: Old Yeller

12. A young prince meets two interesting friends in Africa who help him take his rightful place as king.

Answer: The Lion King

'The Lion King' has also been adapted as a wonderful Broadway play.
13. Electrical appliances go on an adventure to find their master. Which Disney movie is it?

Answer: The Brave Little Toaster

Several talking appliances travel to the big city to search for 'The Little Master.'
14. Two dogs share a plate of spaghetti. Which Disney movie is it?

Answer: Lady and the Tramp

The spaghetti scene from 'Lady and the Tramp' is an all-time favorite.
15. Three children go on an adventure with a flying boy and his fairy friend. Which Disney movie is it?

Answer: Peter Pan

16. A man who grew up in the jungle has some interesting friends, such as a talking ape named Ape and a great big peanut-loving pooch named Shep. Which Disney movie is it?

Answer: George of the Jungle

George's friend, Ape, is very smart and his pet elephant, Shep, thinks he's a dog!
17. A girl pretends to be a boy, and along with a dragon, goes to war against the Huns. Which Disney movie is it?

Answer: Mulan

'Mulan' shows us girls can be heroes, too!
18. A boy and his very special friends live in the Hundred Acre Wood. Which Disney movie is it?

Answer: Winnie the Pooh

Disney's 'Winnie the Pooh' is based on the wonderful children's stories written by A.A. Milne.
19. An orphan baby is found and raised by a gorilla. Which Disney movie is it?

Answer: Tarzan

20. A young man goes from zero to hero. Which Disney movie is it?

Answer: Hercules

21. A mother and her kittens are left in the countryside by their butler, and are rescued by a jazzy, smooth-talking fellow. Which Disney movie is it?

Answer: The Aristocats

The smooth-talking alley cat had a VERY long name: Abraham DeLacey Giuseppe Casey Thomas O'Malley. Thank goodness they only called him the last two!
22. A giant gorilla and his human friend must find a safe home. Which Disney movie is it?

Answer: Mighty Joe Young

This is a remake of a classic 1949 black and white movie.
23. A dashing hero and his friends battle an evil prince and a mean sheriff. Which Disney movie is it?

Answer: Robin Hood

24. A selfish and greedy young man gets turned into an animal by the scary lady who wants to take over his kingdom. Which Disney movie is it?

Answer: The Emperor's New Groove

25. Now here's one to test Mom and Dad's memory. An over-protective father tries to keep his daughter from getting married. Which old, live action Disney movie is it?

Answer: Super Dad

'Super Dad' starred Bob Crane ('Hogan's Heroes') as an overprotective dad who strongly disapproved of his young daughter's engagement.
Source: Author chunkymunky67

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us