FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Which Walt Disney Movie Is It
Quiz about Which Walt Disney Movie Is It

Which Walt Disney Movie Is It? Quiz


I will describe a Disney movie, and you tell me which movie it is. Most of these will be animated movies, but one or two of them might be live action. All information comes from IMDb.

A multiple-choice quiz by skunkee. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Kids and Animated Mixture

Author
skunkee
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
148,740
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
93016
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 104 (9/10), Guest 184 (8/10), Guest 35 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. (1937) She was a princess and lived in a castle, but her wicked step-mother, the Queen, hated her beauty. The Queen tried to have her killed, but the huntsman couldn't do it. Now she lives in a little house in the forest with seven little men, but she's still worried that the Queen will find her. Hint


Question 2 of 10
2. (1999) He was raised by gorillas in the jungle, and didn't even know that he was a human being until he stumbled upon a party of explorers. Now he's torn between loyalty to his gorilla family and his new found friends, and he must decide which group he belongs with. Hint


Question 3 of 10
3. (1998) Flik wants to be an inventor, but that makes him different from everyone else in the colony. After he accidentally drops some seeds into the river, he has to find a way to save his colony from the grasshoppers. He recruits some other guys to help in the fight, but finds out, too late, that they're just a bunch of circus performers, and not very good ones at that. Hint


Question 4 of 10
4. (1970) Madame is a very rich woman who does not have any children, so she is leaving her money to her cat Duchess, and her three kittens. Edgar, the butler, doesn't think this is fair, so he kidnaps the cats and abandons them in the countryside. Hint


Question 5 of 10
5. (1995) Woody is Andy's best friend, at least he was until Buzz came along. Then Woody finds himself having to convince Buzz that he really is a toy, while struggling with his jealousy and trying to convince all the other toys that he really isn't trying to get rid of Buzz. Hint


Question 6 of 10
6. (1964) Jane and Michael have a terrible reputation for chasing nannies away. It's not that they're bad children, they just want to have fun. Fortunately for them their next nanny is very magical and takes them on all kinds of adventures and teaches them how to say wonderful words like, supercalifragilistic..., well you know the rest. Their father isn't very happy about their new nanny, but she soon teaches him about the things that are really important in life. Hint


Question 7 of 10
7. (1953) He lives in Neverland where he never wants to grow up. He has wonderful adventures with his friend Tinkerbell, and all the Lost Boys, and he fights scary battles with mean old Captain Hook. Hint


Question 8 of 10
8. (1989) She's a princess in love with a prince, so life should be easy, right? Wrong! She's a princess under the sea while he's a prince on land. So she makes a deal with a seahag which gives her three days to get the prince to love her. What she doesn't realize is that the seahag has no intention of playing fair. Hint


Question 9 of 10
9. (1990) Bernard and Miss Bianca have to fly to Australia, to save a little boy and a rare Golden Eagle from the clutches of a nasty poacher who wants to kill both of them. It's a good thing that Wilbur the albatross can get them there so quickly. Hint


Question 10 of 10
10. (1950) When her mother died, her father remarried. When her father died she was left to live with her nasty step-mother and two step-sisters who treated her like a servant. It took the help of all her animal friends and her magic Fairy Godmother to help her find her prince and live happily ever after. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 104: 9/10
Today : Guest 184: 8/10
May 21 2024 : Guest 35: 10/10
May 19 2024 : Guest 147: 10/10
May 18 2024 : Reveler: 9/10
May 17 2024 : Guest 172: 10/10
May 16 2024 : Guest 12: 10/10
May 16 2024 : Guest 49: 10/10
May 15 2024 : Guest 107: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. (1937) She was a princess and lived in a castle, but her wicked step-mother, the Queen, hated her beauty. The Queen tried to have her killed, but the huntsman couldn't do it. Now she lives in a little house in the forest with seven little men, but she's still worried that the Queen will find her.

Answer: Snow White and the Seven Dwarfs

This was the first ever, full length, animated movie, and the first movie of any kind to have its own official soundtrack. When they were thinking about names for the dwarfs over fifty names were suggested. Some of them are, Awful, Biggy, Blabby, Gabby, Dirty, Gloomy, Jumpy, Nifty and Shifty.
2. (1999) He was raised by gorillas in the jungle, and didn't even know that he was a human being until he stumbled upon a party of explorers. Now he's torn between loyalty to his gorilla family and his new found friends, and he must decide which group he belongs with.

Answer: Tarzan

Phil Collins won an Oscar for the song 'You'll Be In My Heart'.
Tony Goldwyn and Minnie Driver provided the voices of Tarzan and Jane. Rosie O'Donnell provided the voice for Turk, Tarzan's best friend.
3. (1998) Flik wants to be an inventor, but that makes him different from everyone else in the colony. After he accidentally drops some seeds into the river, he has to find a way to save his colony from the grasshoppers. He recruits some other guys to help in the fight, but finds out, too late, that they're just a bunch of circus performers, and not very good ones at that.

Answer: A Bug's Life

Kevin Spacey is very menacing as Hopper, the head of the invading grasshoppers. There is a very wonderful 3-D movie at Disneyworld and Disneyland that was based on this movie. It's located underneath the Tree of Life.
4. (1970) Madame is a very rich woman who does not have any children, so she is leaving her money to her cat Duchess, and her three kittens. Edgar, the butler, doesn't think this is fair, so he kidnaps the cats and abandons them in the countryside.

Answer: The Aristocats

Eva Gabor provided the voice of Duchess while Phil Harris voiced O'Malley, their rescuer. The character of Scat Cat was originally designed for Louis Armstrong. He was drawn to look like him, and even played a trumpet the same way that Armstrong did. But Armstrong resigned from the movie before recording a single word, and Scatman Crothers took over the part.
5. (1995) Woody is Andy's best friend, at least he was until Buzz came along. Then Woody finds himself having to convince Buzz that he really is a toy, while struggling with his jealousy and trying to convince all the other toys that he really isn't trying to get rid of Buzz.

Answer: Toy Story

Toy Story was the first full length film that was completely computer generated. The animators nailed sneakers on boards and then tried to walk in them to get a sense of how to make the toys look when they walked.
6. (1964) Jane and Michael have a terrible reputation for chasing nannies away. It's not that they're bad children, they just want to have fun. Fortunately for them their next nanny is very magical and takes them on all kinds of adventures and teaches them how to say wonderful words like, supercalifragilistic..., well you know the rest. Their father isn't very happy about their new nanny, but she soon teaches him about the things that are really important in life.

Answer: Mary Poppins

Julie Andrews was wonderful in this movie, as was Dick Van Dyke who played Mary's friend Bert. Believe it or not, this movie was filmed entirely inside.
7. (1953) He lives in Neverland where he never wants to grow up. He has wonderful adventures with his friend Tinkerbell, and all the Lost Boys, and he fights scary battles with mean old Captain Hook.

Answer: Peter Pan

Clyde Geronimi and Wilfred Jackson directed this wonderful classic featuring the voice talents of Bobby Driscoll and Kathryn Beaumont.
8. (1989) She's a princess in love with a prince, so life should be easy, right? Wrong! She's a princess under the sea while he's a prince on land. So she makes a deal with a seahag which gives her three days to get the prince to love her. What she doesn't realize is that the seahag has no intention of playing fair.

Answer: The Little Mermaid

This was the last Disney film to be painted entirely by hand. In the opening scene, when King Triton enters the auditorium, you can see Mickey Mouse, Goofy and Donald Duck as three of the mermen that Triton floats over.
9. (1990) Bernard and Miss Bianca have to fly to Australia, to save a little boy and a rare Golden Eagle from the clutches of a nasty poacher who wants to kill both of them. It's a good thing that Wilbur the albatross can get them there so quickly.

Answer: The Rescuers Down Under

This is Disney's first ever animated sequel, as well as the first 100% digital film ever made. Bob Newhart and Eva Gabor lend their voices to Bernard and Bianca, while George C. Scott provides the voice for the disgusting McLeach.
10. (1950) When her mother died, her father remarried. When her father died she was left to live with her nasty step-mother and two step-sisters who treated her like a servant. It took the help of all her animal friends and her magic Fairy Godmother to help her find her prince and live happily ever after.

Answer: Cinderella

Watch carefully during the scene where Cinderella is scrubbing while singing. Three bubbles join together to form the familiar shape of Mickey Mouse's head. Did you know that we're never told the name of the prince?
Source: Author skunkee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us