FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Fast Times
Quiz about Fast Times

Fast Times... Trivia Quiz


Questions from the movie 'Fast Times at Ridgemont High.'

A multiple-choice quiz by SaxMan4. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Fast Times at Ridgemont High

Author
SaxMan4
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
58,950
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Easy
Avg Score
16 / 20
Plays
12548
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (19/20), sarahpplayer (17/20), joseslaughter (16/20).
- -
Question 1 of 20
1. What type of business does Mark Ratner work at? Hint


Question 2 of 20
2. Who wrote the original story for the movie? Hint


Question 3 of 20
3. This actor played one of Spicoli's buddies. He later acted in 'Top Gun.' What's his name? Hint


Question 4 of 20
4. Mike Damone gives Rat his famous '5 point plan' to be successful with girls. Complete point number 5; 'When it comes to making out, whenever possible ...'? Hint


Question 5 of 20
5. Why didn't Rat benefit from using point 5 of the five point plan? Hint


Question 6 of 20
6. Another one of Damone's points was to always call the shots. 'Kiss me, you won't regret it.' While demonstrating, he used a cardboard standup display of what female pop artist? Hint


Question 7 of 20
7. What old TV series is the actor that plays Mr. Hand most noted for? Hint


Question 8 of 20
8. Why does Brad Hamilton stop working at All American Burger? Hint


Question 9 of 20
9. What was Mike Damone's occupation? Hint


Question 10 of 20
10. At the end of the movie, they tell you what became of the lead characters in the future. After saving Brooke Shields from drowning, what rock band does Spicoli apparently blow most of the reward money on? Hint


Question 11 of 20
11. In the same segment at the end of the movie, Mr. Hand is shaking his head because... Hint


Question 12 of 20
12. Which character is peeking out the bathroom window, 'admiring' Linda out by the pool? Hint


Question 13 of 20
13. Why did Brad decide to terminate his employment with Captain Hook's Fish and Chips? Hint


Question 14 of 20
14. Before the big school dance at the end, Spicoli tells a buddy on the phone that he's 'so wasted,' then demonstrates by doing what? Hint


Question 15 of 20
15. Which character is weaving in and out of traffic and has the classic line, 'People on ludes should not drive'? Hint


Question 16 of 20
16. What subject did Mr. Hand teach? Hint


Question 17 of 20
17. Which of the following characters never had sex together by the time the movie was over? Some of these were assumed to have had sex already... Hint


Question 18 of 20
18. At the end of the movie, what does Spicoli say after Brad foils the robber at the store by throwing hot coffee in his face? Hint


Question 19 of 20
19. Which two characters are related? Hint


Question 20 of 20
20. At the big school dance near the end of the movie, what song provokes Spicoli to jump on stage and sing along? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 98: 19/20
Jun 18 2024 : sarahpplayer: 17/20
Jun 18 2024 : joseslaughter: 16/20
Jun 17 2024 : Guest 50: 16/20
Jun 15 2024 : Guest 75: 20/20
Jun 11 2024 : Guest 68: 16/20
Jun 11 2024 : marcia4460: 11/20
Jun 10 2024 : Guest 136: 11/20
Jun 04 2024 : Guest 162: 12/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What type of business does Mark Ratner work at?

Answer: movie theater

'Rat' is an usher. Andy Rathbone was the student that Mark was based on. He became famous in his own right for creating the "for Dummies" help books series. (info from imdb.com)
2. Who wrote the original story for the movie?

Answer: Cameron Crowe

After Cameron wrote feature stories for Rolling Stone Magazine for seven years (all before he was 21!), he was 'planted' in a local high school as a student to note, and write a book about the lives of those teens. Amy Heckerling was the rookie director of the movie.
3. This actor played one of Spicoli's buddies. He later acted in 'Top Gun.' What's his name?

Answer: Anthony Edwards

Cage,who ended up with a very small part in the movie, was also considered for the part of Brad Hamilton, but producers thought he had a slightly 'dark' demeanor that didn't fit the character. Sean Penn is Spicoli. I think Duffy was busy playing 'Man from Atlantis' or something.
4. Mike Damone gives Rat his famous '5 point plan' to be successful with girls. Complete point number 5; 'When it comes to making out, whenever possible ...'?

Answer: put on side 1 of Led Zeppelin IV.

How many of these have YOU tried?
5. Why didn't Rat benefit from using point 5 of the five point plan?

Answer: the car's tape deck was stolen

While they were at the restaurant, someone broke into Rat's sister's car and stole the stereo. So much for the mood music!
6. Another one of Damone's points was to always call the shots. 'Kiss me, you won't regret it.' While demonstrating, he used a cardboard standup display of what female pop artist?

Answer: Debbie Harry

Singer for the group 'Blondie.'
7. What old TV series is the actor that plays Mr. Hand most noted for?

Answer: My Favorite Martian

Ray Walston played the martian alongside 'Incredible Hulk' actor Bill Bixby in this mid-1960s sitcom.
8. Why does Brad Hamilton stop working at All American Burger?

Answer: Got fired for mouthing off to a customer

A customer wanted his money refunded for a meal he wasn't satisfied with. Covering for Arnold, who was using the bathroom, Brad tried to get the form out but the guy was getting very impatient and rude. Brad then responded with profanity and a threat, which got him fired.
9. What was Mike Damone's occupation?

Answer: ticket scalper

You see him in action trying to sell Cheap Trick tickets out by the football track. At one point he gets offended when someone calls him just a scalper. 'I provide a valuable service, and that service costs money.'
10. At the end of the movie, they tell you what became of the lead characters in the future. After saving Brooke Shields from drowning, what rock band does Spicoli apparently blow most of the reward money on?

Answer: Van Halen

He hired the band to play at his birthday party. I guess he (and some of you) might not consider that 'blowing the money.'
11. In the same segment at the end of the movie, Mr. Hand is shaking his head because...

Answer: he's convinced that EVERYONE is on dope

It would have been interesting to see some of the test answers that caused his reaction.
12. Which character is peeking out the bathroom window, 'admiring' Linda out by the pool?

Answer: Brad

Rat, Demone, Linda and Stacy were out by the pool. Brad came home and went inside to do homework (or so he said). The Cars' 'Moving in Stereo' is playing while Brad is fantasizing about Linda.
13. Why did Brad decide to terminate his employment with Captain Hook's Fish and Chips?

Answer: a pretty girl laughed at his silly hat

Brad was making a delivery in his uniform and forgot he had the silly getup on when a pretty girl pulled alongside his car. By the way, that pretty girl was Nancy Wilson of Heart, who later married Cameron Crowe, writer of this movie.
14. Before the big school dance at the end, Spicoli tells a buddy on the phone that he's 'so wasted,' then demonstrates by doing what?

Answer: hits his head with his shoe

Spicoli, 'Listen to this.' Buddy, 'What was that?' Spicoli, 'That was my skull, I'm so wasted.'
15. Which character is weaving in and out of traffic and has the classic line, 'People on ludes should not drive'?

Answer: Spicoli

Jeff and Jefferson's little brother are taking Jefferon's car for a little joyride and Jeff is (surprise) just a little wasted.
16. What subject did Mr. Hand teach?

Answer: history

Near the end of the movie, he and Spicoli discuss the Revolutionary War in depth. The role of Mr. Hand was originally offered to Fred Gwynne who turned it down due to his objections over the tone of the sexual content in the film. (info from imdb.com)
17. Which of the following characters never had sex together by the time the movie was over? Some of these were assumed to have had sex already...

Answer: Rat and Stacy

Stacy seduces Damone in the bath house by her pool. The movie originally had frontal nudity of Damone, but the resulting X rating made Universal Studios edit that out. Stacy and Rat are dating by the end of the movie, 'but still haven't gone all the way.' Linda/Doug and Brad/Lisa were past the viginity stage.
18. At the end of the movie, what does Spicoli say after Brad foils the robber at the store by throwing hot coffee in his face?

Answer: Totally awesome, all right Hamilton!

Brad was already 'on the edge' and the robber just pushed him over it.
19. Which two characters are related?

Answer: Stacy and Brad

They're brother and sister.
20. At the big school dance near the end of the movie, what song provokes Spicoli to jump on stage and sing along?

Answer: Wooly Bully

This tune by Sam the Sham and the Pharaohs came after the geeky looking band played 'Life in the Fast Lane.'
Source: Author SaxMan4

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us