FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Fatally Attracted
Quiz about Fatally Attracted

Fatally Attracted Trivia Quiz


"Fatal Attraction" is a chilling tale of how a one-night stand can turn into a long-standing nightmare. This is the movie that made many men think twice about cheating!

A multiple-choice quiz by vixnn. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Fatal Attraction

Author
vixnn
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
226,821
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
2101
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 24 (11/15), Guest 72 (14/15), Guest 24 (14/15).
- -
Question 1 of 15
1. What is the name of the babysitter at the beginning of the movie? Hint


Question 2 of 15
2. Dan meets Alex for the first time at a launching party for what? Hint


Question 3 of 15
3. What drink does Dan order at the bar of the launching party? Hint


Question 4 of 15
4. What is Alex's last name? Hint


Question 5 of 15
5. What is Dan and Beth's last name? Hint


Question 6 of 15
6. Alex's father died of a heart attack.


Question 7 of 15
7. What is the name of Dan and Beth's dog? Hint


Question 8 of 15
8. What is Alex and Dan's favorite opera? Hint


Question 9 of 15
9. Why does Dan stay with Alex a second night? Hint


Question 10 of 15
10. To get her way into Dan and Beth's apartment, Alex pretends she is what? Hint


Question 11 of 15
11. Where does Alex take Ellen when she picks her up from school? Hint


Question 12 of 15
12. Near the end of the movie, what is found at Dan and Beth's house in a boiling pot of water? Hint


Question 13 of 15
13. Who ends up killing Alex?

Answer: (One Word)
Question 14 of 15
14. Where does Alex finally die? Hint


Question 15 of 15
15. Does Beth divorce Dan after he admits to his affair with Alex?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : Guest 24: 11/15
Mar 31 2024 : Guest 72: 14/15
Mar 23 2024 : Guest 24: 14/15
Mar 18 2024 : Mattamuskeet: 14/15
Mar 17 2024 : Guest 67: 10/15
Mar 16 2024 : Guest 73: 14/15
Feb 26 2024 : Guest 108: 14/15
Feb 23 2024 : crossesq: 9/15
Feb 20 2024 : Guest 212: 14/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the babysitter at the beginning of the movie?

Answer: Christine

Interestingly enough, the babysitter was played by Jane Krakowski, who starred in Ally McBeal. We only see her briefly though, when she comes to babysit Ellen.
2. Dan meets Alex for the first time at a launching party for what?

Answer: An exercise manual

The exercise manual is based on "ancient Samurai discipline". We first see Alex when Jimmy, Dan's friend, notices her and says, "Hi there." Alex says nothing, gives him a heated look, and walks away. At the bar, where she and Dan first meet, Dan says to her, "I was glad I wasn't on the receiving end of that one."
3. What drink does Dan order at the bar of the launching party?

Answer: Champagne

After he orders the champagne and briefly talks to Alex for the first time, he notices Beth waving at him to go. Alex notices this and says, "Is that your wife? Better run along."
4. What is Alex's last name?

Answer: Forest

She tells Dan her full name when they first meet at the bar of the launching party. Alex is 36 years old, and an editor at Robbins and Hart. She has only been with them a couple of weeks at this point. Dan does all the legal work for her company.
5. What is Dan and Beth's last name?

Answer: Gallagher

When Dan first introduces himself to Alex at the launching party, he uses his full name. The Gallaghers have been married for 9 nine years, live in an apartment in New York City, and have a 6-year old daughter, Ellen.
6. Alex's father died of a heart attack.

Answer: True

When Dan fakes a heart attack in the park, Alex told him this to get him back, but then says her father is actually "alive and well and living in Phoenix." Though later on, when Dan breaks into her apartment, he discovers a newspaper article stating that he actually did die of a massive heart attack.
7. What is the name of Dan and Beth's dog?

Answer: Quincy

After returning home from the launch party, Dan says to the dog, "Quincy, let's hit it, pal," and takes him for a late-night walk. After spending the weekend with Alex, Dan goes home and feeds Quincy the leftover spaghetti sauce Beth had told him was in the fridge. He also messes up the bed covers so that Beth is not suspicious when she gets back home from her parents' house.
8. What is Alex and Dan's favorite opera?

Answer: Madame Butterfly

They first discuss this when having lunch at Alex's apartment. Then, Alex shows up unexpectedly at Dan's office one day, apologizing for what happened (when she cut her wrists to prevent Dan from leaving) and asks him to go see "Madame Butterfly" with her as a peace offering. He declines.
9. Why does Dan stay with Alex a second night?

Answer: Because she slits her wrists

After their afternoon in the park, they head back to Alex's apartment for lunch. After sleeping together again, Dan starts getting ready to leave, but when he goes to hug her goodbye, he is shocked to find out she slit her wrists. He ends up staying the night because he is worried about her, but she thinks it's because he must like her.
10. To get her way into Dan and Beth's apartment, Alex pretends she is what?

Answer: Looking for an apartment

Dan and Beth are leaving their apartment in the city to move out to a house in Bedford. After the Gallaghers change their home number to an unlisted one because of all the hang-up calls from Alex, she shows up at their apartment with this excuse. Beth then unknowingly gives her their new number.
11. Where does Alex take Ellen when she picks her up from school?

Answer: The fair

Alex picks up Ellen after school before Beth can get there. She takes her to the fair, then eventually drops her off at home. Meanwhile, Beth gets really anxious when Ellen is not at school when she goes to pick her up. She drives around, searching for her, and slams into another car because she is so distressed. She ends up in the hospital, injuring her arm.
12. Near the end of the movie, what is found at Dan and Beth's house in a boiling pot of water?

Answer: A rabbit

This was Ellen's pet. At the same time that Ellen discovers the rabbit is gone, Beth opens the lid of the boiling pot to discover it inside. Dan tells Beth that night that he knows who did it, and admits to his affair with Alex.
13. Who ends up killing Alex?

Answer: Beth

Alex breaks into the Gallagher's country house while Beth is running a bath and Dan is in the kitchen making her tea. Alex attacks Beth with a knife, and when Dan hears the screaming, he dashes upstairs. Dan and Alex struggle, then he ends up strangling her underneath the water in the bathtub.

She appears to be dead, but then somehow comes back to life. Before she can get out of the tub, however, Beth shoots her with the gun that Dan keeps in the house.
14. Where does Alex finally die?

Answer: In the bathtub

After being shot by Beth, she slumps back down in the bathtub. Though the Gallaghers have moved away from the city, Alex follows Dan in his car to the new house, finding out where they now live. This is how she eventually breaks in, intent on killing Beth.
15. Does Beth divorce Dan after he admits to his affair with Alex?

Answer: No

At first, Beth is so hurt and angry by Dan's revelation that she kicks him out of the house. Though they are separated for awhile, Dan comes back to take care of Beth when she injures her arm in the car accident, and they are seemingly trying to repair the damage to their marriage.
Source: Author vixnn

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Fatal Attraction" Is A Classic Average

4/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us