FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about For Steel Magnolias Fans
Quiz about For Steel Magnolias Fans

For 'Steel Magnolias' Fans Trivia Quiz


This quiz is about 'Steel Magnolias'. It includes both character questions and events questions, and also some quotes. REAL fans should know everything on the quiz.

A multiple-choice quiz by DillPickle. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Steel Magnolias

Author
DillPickle
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
36,763
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
15 / 20
Plays
10317
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: monica68david (19/20), Guest 98 (17/20), Guest 76 (14/20).
- -
Question 1 of 20
1. Who said the following quote: 'Serve him on toast.'? Hint


Question 2 of 20
2. What was Clairee's dead husband's full name? Hint


Question 3 of 20
3. 'Ouiser' is a nickname for what? Hint


Question 4 of 20
4. What is 'Ouiser's' full given name? Hint


Question 5 of 20
5. After the wedding, what reason did Annelle give Sammy for not taking his offer of a ride home? Hint


Question 6 of 20
6. At Shelby's wedding party, what did Annelle stuff discreetly into her purse? Hint


Question 7 of 20
7. What was Jackson's last name? Hint


Question 8 of 20
8. Who said, '...pretty sick tickets in this town...'? Hint


Question 9 of 20
9. What was the name of the girl who Annelle came to replace at Truvy's? Hint


Question 10 of 20
10. What are Truvy's, Spud's, and Louie's last name? Hint


Question 11 of 20
11. What is the full name of Truvy's establishment? Hint


Question 12 of 20
12. What was the name of Ouiser's mangy St. Bernard dog? Hint


Question 13 of 20
13. Jackson's Aunt Fern said she could make any animal into a cake ...except one. What was it? Hint


Question 14 of 20
14. What is the name of the parish where 'Steel Magnolias' takes place? Hint


Question 15 of 20
15. On what holiday did Shelby pass-out and slip into a coma? Hint


Question 16 of 20
16. What caused Shelby's coma? Hint


Question 17 of 20
17. What is M'Lynn's last name? Hint


Question 18 of 20
18. Who was the 'can of worms' that Shelby opened for Ouiser at the Christmas party? Hint


Question 19 of 20
19. Who scared Jack Jr. at the Easter egg hunt? Hint


Question 20 of 20
20. What weapon did Drum use that eventually got rid of the birds? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 20 2024 : monica68david: 19/20
Jul 20 2024 : Guest 98: 17/20
Jul 14 2024 : Guest 76: 14/20
Jul 14 2024 : Guest 193: 13/20
Jul 12 2024 : Guest 174: 11/20
Jul 12 2024 : Guest 216: 16/20
Jul 09 2024 : Guest 174: 18/20
Jul 06 2024 : Guest 71: 14/20
Jun 30 2024 : Guest 174: 11/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who said the following quote: 'Serve him on toast.'?

Answer: Drum

Drum said this in reply to Ouiser's question about what to do with her dog.
2. What was Clairee's dead husband's full name?

Answer: Lloyd Belcher

Clairee's husband Lloyd was mentioned several times during the movie because he had apparently died shortly before the story began, leaving Clairee a grieving widow.
3. 'Ouiser' is a nickname for what?

Answer: Louisa

'Ouiser' is apparently an affectionate nickname for Louisa.
4. What is 'Ouiser's' full given name?

Answer: Louisa Boudreaux

Ouiser's last name was mentioned at the emotional cemetary scene where Clairee said, 'We'll sell t-shirts that say 'I slapped Ouiser Boudreaux'.'
5. After the wedding, what reason did Annelle give Sammy for not taking his offer of a ride home?

Answer: New shoes

Annelle was very shy but her answer was 'New shoes. Need to break them in.'
6. At Shelby's wedding party, what did Annelle stuff discreetly into her purse?

Answer: Rolls

Annelle had very little money when she attended Shelby's wedding and so she couldn't afford much food, and the free food at the reception was hard to resist.
7. What was Jackson's last name?

Answer: Latcherie

Jackson's last name is mentioned several times but doesnt seem to be pronounced clearly. I found a cast list online to confirm his last name and the spelling.
8. Who said, '...pretty sick tickets in this town...'?

Answer: Truvy

Truvy said this to M'Lynn while trying to coax her into revealing secrets from the Counseling Center.
9. What was the name of the girl who Annelle came to replace at Truvy's?

Answer: Judy

Truvy mentioned 'Judy' quitting 'yesterday' when explaining Annelle's presence to Clairee.
10. What are Truvy's, Spud's, and Louie's last name?

Answer: Jones

I found this information on a cast list. Also a fan just wrote and told me that Truvy's last name was mentioned by Annelle when she first came to Truvy's house looking for a job.
11. What is the full name of Truvy's establishment?

Answer: Truvy's Beauty Spot

The sign for Truvy's Beauty Spot can be seen clearly as Annelle is approaching the building at the beginning of the movie.
12. What was the name of Ouiser's mangy St. Bernard dog?

Answer: Rhett

Contrary to popular belief, Ouiser's dog is not named Rex but Rhett, possible after the great southern gentleman, Rhett Butler. Ouiser can clearly be heard calling her dog 'Rhett' near the end of the movie when Drum is teasing him at the Easter egg hunt.
13. Jackson's Aunt Fern said she could make any animal into a cake ...except one. What was it?

Answer: Snake

Aunt Fern said the reason she can't make snakes is because she doesnt have the counter space.
14. What is the name of the parish where 'Steel Magnolias' takes place?

Answer: Chinquapin Parish

At the first Christmas festival the name of Chinquapin Parish is shown in Christmas Lights.
15. On what holiday did Shelby pass-out and slip into a coma?

Answer: Halloween

Shelby had just put Jack Jr. into his Halloween costume when she became unconscious.
16. What caused Shelby's coma?

Answer: Rejection of kidney

Shelby became ill and fell into a coma as the result of her body rejecting the kidney she had received from her mother. The words 'rejection of the kidney' can be heard in the backgroud when the doctor is speaking to Shelby's family at the hospital.
17. What is M'Lynn's last name?

Answer: Eatenton

While Shelby and M'Lynn are in the hospital, Annelle mentions dropping some red beans and rice by the 'Eatenton's' house. Also, if you own the movie, M'Lynn's and Drum last name is mentioned on the back of the box.
18. Who was the 'can of worms' that Shelby opened for Ouiser at the Christmas party?

Answer: Owen Jenkins

Shelby brought Owen Jenkins, and old flame of Ouisers's back into her life at the Christmas Party.
19. Who scared Jack Jr. at the Easter egg hunt?

Answer: Ouiser

Ouiser snuck up behind Jack and scared him after Clairee had told him a story about the wicked, mean Ouiser.
20. What weapon did Drum use that eventually got rid of the birds?

Answer: Cross-bow

Drum resorted to using a crossbow that he loaded to shoot firecracker-covered arrows into the trees.
Source: Author DillPickle

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us