FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Halloween Quizzes, Trivia and Puzzles
Halloween Quizzes, Trivia

Halloween the Movie Trivia

Halloween the Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies H-K

Fun Trivia
38 quizzes and 532 trivia questions.
Sub-Categories:
1.
  Halloween (2018)   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Premiering in 2018, this 11th film in the "Halloween" franchise forced Laurie Strode (once again, Jamie Lee Curtis) to face her fate against the masked killer Michael Myers, this time 40 years after his first spree. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Oct 31 18
Average
kyleisalive editor
Oct 31 18
619 plays
2.
  'Halloween' Movies   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is a mix of all the movies in the series (excluding 3). Great series, hopefully the new one will be great too!
Tough, 15 Qns, myers007, Mar 23 10
Tough
myers007
6965 plays
3.
  The 'Halloween' Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a rather easy quiz about the 'Halloween' movies. Please take a shot!
Average, 10 Qns, freddy_krueger, Mar 17 04
Average
freddy_krueger
9213 plays
4.
  "Halloween 6" Trivia   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Here's the first whole quiz for a less popular chapter in the "Halloween" saga.
Average, 15 Qns, Cadet, Mar 25 06
Average
Cadet
4211 plays
5.
  "Halloween": The Night HE Came Home   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the first two "Halloween" movies, both set on the same night, when Laurie Strode first crossed paths with her pychotic brother, Michael Myers. If you're not a "Halloween" buff, don't expect a high score.
Difficult, 10 Qns, prologic, Aug 10 20
Difficult
prologic
Aug 10 20
5384 plays
6.
  Do You Know Michael Myers?    
Multiple Choice
 10 Qns
Does Michael Myers scare you? He should. Let's go back through the archives and answer questions about his most inventive ways to dispose of everyone in his path.
Average, 10 Qns, Rexfellis, Nov 10 15
Average
Rexfellis
1294 plays
7.
  The Shape Lives    
Multiple Choice
 15 Qns
Have fun with these tid bits from "Halloween" and "Halloween 2".
Average, 15 Qns, cod114, Nov 28 17
Average
cod114
Nov 28 17
6875 plays
8.
  The Night He Came Home    
Multiple Choice
 10 Qns
Michael Myers is a legendary horror villain to a lot of horror fans. His popularity inspired filmmakers to pump out several films for the franchise. This quiz is about those films to date, which include sequels & remakes.
Average, 10 Qns, scarygirl11, Oct 31 18
Average
scarygirl11 gold member
Oct 31 18
267 plays
9.
  Boo! It's 'Halloween'    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz on "Halloween", "Halloween 2", and "Halloween H20". Good luck and have fun!
Average, 10 Qns, sprinkles, Jul 20 23
Average
sprinkles
Jul 20 23
7622 plays
10.
  Halloween Mix    
Multiple Choice
 10 Qns
This will be on "Halloween", "Halloween 4", and "Halloween H20". If you like it send a message. Have fun.
Average, 10 Qns, boogieman, Jun 30 15
Average
boogieman
5849 plays
trivia question Quick Question
Who is the character from 'Halloween' who returned in 'Halloween: The Curse of Michael Myers'?

From Quiz "'Halloween' Movies"




11.
  Halloween 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Movie trivia about this exciting sequel!
Tough, 10 Qns, boogymn, Dec 27 21
Tough
boogymn
Dec 27 21
5515 plays
12.
  Halloween 4    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know your "Halloween 4"? Questions range from written for a groupie to the hardcore fan!
Average, 10 Qns, MeatLover, Feb 11 23
Average
MeatLover
Feb 11 23
440 plays
13.
  "Halloween" Murder List    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the many murders that occurred throughout the "Halloween" films.
Average, 10 Qns, irishpuppygal, May 27 06
Average
irishpuppygal
4732 plays
14.
  Who Played Michael Myers in "Halloween" Series   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
What people have filled the role of Michael Myers throughout the "Halloween" movies franchise? Warning: behind-the-scenes knowledge is needed.
Average, 10 Qns, MeatLover, Sep 28 15
Average
MeatLover
284 plays
15.
  Rob Zombie's "Halloween II" (2009)    
Multiple Choice
 10 Qns
The time is finally here for a quiz on "Halloween II" (2009). I hope you enjoyed the movie and will like my quiz just the same. Just a warning - you will need knowledge from the movie and the extended DVD for this one. The quiz may contain spoilers.
Tough, 10 Qns, rieker01, Apr 14 11
Tough
rieker01 gold member
661 plays
16.
  The Boogey Man is Coming!    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a short fun quiz on the deaths that have occurred during the original series of "Halloween" films.
Average, 10 Qns, laurie_strode, Dec 05 11
Average
laurie_strode
2275 plays
17.
  Halloween    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know the "Halloween" series?
Difficult, 10 Qns, Johnny Smith, Mar 24 10
Difficult
Johnny Smith
5115 plays

Halloween the Movie Trivia Questions

1. In the original 1978 film 'Halloween', what was Judith Myers doing right before her younger brother Michael murdered her?

From Quiz
The Night He Came Home

Answer: Brushing her hair

Michael was six years old when he murdered his sister Judith by stabbing her to death on Halloween night. She was in her room sitting in front of her vanity mirror brushing her hair. Her boyfriend had just left the house. When their parents got home, they found Michael outside with his clown costume on and a bloody knife in his hand. They took off his clown mask and stared at him in what looked like confusion while he just stared straight ahead with a blank look on his face. That's pretty much in my opinion part of what made this film such a creepy classic...the story, as well as the character of Michael, was very mysterious! There's no real explanation as to why Michael became a killer...except that he's a psychopath!

2. What was the name of Michael's sister whom he killed when he was six years old in "Halloween" (1978)?

From Quiz Do You Know Michael Myers?

Answer: Judith Myers

After Judith's boyfriend left, young Michael went into the kitchen and grabbed a butcher knife out of the kitchen drawer. He went upstairs to Judith's room and pulled on his clown mask. As he entered her room, Judith began admonishing him for being there, as she was not clothed. Michael then began stabbing her repeatedly. After that, Michael calmly went downstairs and out into the front yard. He still had his mask on, and was holding the bloody knife. His blank expression was chilling. From the aspect of the film, there was no clear motive behind young Michael's actions that evening. Michael's psychiatrist, Dr. Sam Loomis, believed that Michael could not discern good from evil, right from wrong. That was what made Michael so creepy in this one. We were left to wonder what clicked in his brain to make him him commit that awful crime at such a young age.

3. The actual mask used for Michael Myers is based of the facial features of this long time Hollywood actor. Which actor's face represents Michael Myers?

From Quiz Who Played Michael Myers in "Halloween" Series

Answer: William Shatner

A William Shatner "Star Trek" Captain Kirk mask was purchased from an area costume shop. It was spray painted with white paint, eye holes were cut larger and they messed around with the hair. The end result was the mask that many have to come to know as Michael Myers. It wasn't until years later that William Shatner was asked in an interview what he thought about his face being used in the movie. William replied that he wasn't aware of the mask using his facial features, but thought it was very cool and joked around about it.

4. In this fourth installment of the franchise, we see an important character make their return. Who is this character?

From Quiz Halloween 4

Answer: Michael Myers

Michael Myers returns from being absent in "Halloween III". This is why the subtitle is "The Return of Michael Myers".

5. Annie told her dad to bring pizza home for dinner for the family. What kind of crust did she tell him to get?

From Quiz Rob Zombie's "Halloween II" (2009)

Answer: whole wheat

Annie was cooking egg whites for breakfast. Her dad was getting ready to leave for work. She told her dad not to forget to pick up the pizza for dinner. Annie told him to get a whole wheat crust pizza. Sheriff Brackett made a comment that he might as well get the pizza made out of cardboard. Laurie told Sheriff Brackett not to put any meat on the pizza. Sheriff Brackett brought home a pizza with meat on one side and pineapple on the other. The family was sitting around the table enjoying a meal and talking. Laurie suddenly became ill and ran upstairs to the bathroom to vomit. She was sharing some kind of mental link with Michael. Michael was eating a dog at the time and this was what made Laurie ill.

6. Who was the one who died from having a hook through her head in "Part 6"?

From Quiz The Boogey Man is Coming!

Answer: Mary

In the beginning of "Part 6", there was a midwife named "Mary" who told Jamie to escape from Smith's Grove Sanitarium. But then she left Jamie on her own. As she left, Michael Myers caught her from behind, picked her up and slammed her head up through a hook on the wall.

7. From start to finish, what was the body count (not just people) in the original "Halloween"?

From Quiz "Halloween": The Night HE Came Home

Answer: 7

Five people and two dogs lose their lives. At the beginning, Michael kills his sister (1), then when Michael escapes from the asylum, Dr. Loomis finds a Phelps Garage tow truck with a dead mechanic (2), in the Myers house, Dr. Loomis and the sheriff find a butchered dog (3), Michael kills Lester the dog outside the Wallace house (4), later Michael kills Annie in her car (5), then he knifes Bob in the kitchen of said house (6), and finally, he strangles Lynda with a phone cord (7).

8. What was the reason for Michael Myers trying to kill Laurie Strode in the original "Halloween"?

From Quiz Halloween

Answer: We never find out why

This is sort of a trick question. Michael is trying to kill Laurie because she is his sister. But we don't find that out until "Halloween 2". In the original "Halloween" it is never once stated why Michael wants too kill Laurie Strode.

9. What was used to kill Judith Myers?

From Quiz "Halloween" Murder List

Answer: A kitchen knife

She was one of the sisters of Michael Myers, who was the killer. She was killed in the first "Halloween".

10. "Halloween": Who did Michael kill at the beginning of the movie?

From Quiz Halloween Mix

Answer: His older sister

Michael wears a clown costume and grabs a knife and kills her.

11. What was the name of Laurie's (Jamie Lee Curtis') best friend who was babysitting across the street in the original 'Halloween'?

From Quiz 'Halloween' Movies

Answer: Annie Brackett

Annie was her best friend in the original. In real life Jamie Lee Curtis' daughter is named Annie. Coincidence?

12. According to Dr. Loomis what or who is Samhain?

From Quiz The Shape Lives

Answer: the lord of the dead

This was said when talking to the nurse after they had found 'Saimhain' scrawled in blood on the wall in the school room.

13. What movie are the Elrod's watching in the opening scene?

From Quiz Halloween 2

Answer: Night of the Living Dead

Mr. Elrod was watching 'Night of the Living Dead', while Mrs. Elrod was making sandwiches.

14. Sheriff Brackett is the father of who in 'Halloween'?

From Quiz The 'Halloween' Movies

Answer: Annie

Nancy is killed in 'Halloween' by Michael but this doesn't stop Nancy Loomis from starring in the sequel, 'Halloween 2'. She plays Annie's corpse.

15. Here's an easy one. What was Michael dressed up as at the very beginning of "Halloween"?

From Quiz Boo! It's 'Halloween'

Answer: a clown

His parents found him outside holding a knife. (This was right after he killed his sister.)

16. How did Michael kill nurse Karen in 'Halloween II' (1981)?

From Quiz The Night He Came Home

Answer: Scalded her to death

Karen went with the hospital's paramedic named Budd to the hydrotherapy room to enjoy some alone time in the hot tub. When Budd got out to check the tub's temperature, he was strangled to death by Michael, who also killed Karen by continuously dunking her head into the scalding water. Each time he pulled her head up before dunking her again, her face appeared more and more burnt with blistering and peeling skin!

17. Where did Michael attack and kill Annie Brackett when she was trying to go see her boyfriend, Paul, in "Halloween" (1978)?

From Quiz Do You Know Michael Myers?

Answer: In her car

Annie was trying to spend some quality time with Paul. Unfortunately, her trip was cut short because Michael was clearly not happy with her decision to ditch her babysitting duties. He was waiting in her back seat when she got into her car. He began choking her, then he slit her throat with a knife.

18. At the beginning of the movie, paramedics from Smith's Grove arrive at Ridgemont Federal Sanitarium to pick up Michael. Who is the doctor and medical examiner who needs a signature in order for Michael to be moved?

From Quiz Halloween 4

Answer: Dr. Hoffman

It was Dr. Hoffman, who was played by Michael Pataki. Later on we find out why it was Dr. Hoffman and not Dr. Loomis who released Michael. Dr. Loomis didn't want Micheal moved from the facility, but Dr. Hoffman did.

19. What kind of mask did Big Lou wear?

From Quiz Rob Zombie's "Halloween II" (2009)

Answer: Frankenstein

Big Lou was the owner of the dance club that Deborah Myers had worked at. In one scene, we saw Big Lou dressed in the mask handing out candy to kids. He was also on the news and promoting his club. Big Lou put on the mask and was going to make love to his girlfriend, Misty, when Michael burst in the room. Lou pulled out a gun from his desk drawer and attempted to scare Michael. Michael killed Big Lou and then killed Misty. I am not totally sure, but I believe this was revenge for Michael. The club advertised Deborah Myers as having worked there and being the mother of Michael. Michael also killed the bouncer of the club.

20. This person died from having a shotgun stabbed through her stomach.

From Quiz The Boogey Man is Coming!

Answer: Kelly Meeker

In "Part 4" Kelly Meeker (Sheriff Meeker's daughter) was going to give Deputy Logan some coffee. As she lit the candle, she saw that the Deputy was already dead. Michael Myers was the one sitting on the chair. He took his shotgun and stabbed her against the wall with it.

21. What is the name of the cult that's been holding Michael Myers?

From Quiz "Halloween 6" Trivia

Answer: Samhain

The symbol for the cult is the thorn. The symbol is also on Michael's wrist in "Halloween 5" before the leader of the cult even captures him.

22. More fun with numbers: throughout parts 1 and 2, how many times is Michael presumed dead, only to get up again?

From Quiz "Halloween": The Night HE Came Home

Answer: 5

The first time is in the original, when Laurie sticks a knitting needle in his neck, then again when she stabbs him with his own knife in the closet, then at the end, Dr. Loomis shoots him down and he walks away. The next time is towards the end of part 2, after they blast him again, he proceeds to scalpel the first guy who checks his pulse. The last time is when Dr. Loomis blows him (and himself) up at the end, Michael starts walking while on fire. He only walks for a little bit, I know, but nevertheless, nobody expects him to get up and try to walk off the explosion.

23. Who played The Shape in the original "Halloween"?

From Quiz Halloween

Answer: Nick Castle

Nick Castle would later go on to co-write the script "Escape From New York" with John Carpenter.

24. How was Lynda killed in "Halloween"?

From Quiz "Halloween" Murder List

Answer: Strangled by a telephone cord

Lynda was a friend of Laurie, another of Michael's sisters. She was played by P.J. Soles.

25. What did Laurie ask Dr. Loomis after he shot Michael out of the window?

From Quiz The Shape Lives

Answer: It was the bogeyman...

Loomis replies "As a matter of fact, it was."

26. What is Jimmy's brother's name?

From Quiz Halloween 2

Answer: Ziggy

Jimmy tells Bud that his little brother Ziggy went to school with Laurie.

27. Who helped John Carpenter in the writing of the screenplay for 'Halloween'?

From Quiz The 'Halloween' Movies

Answer: Debra Hill

Interesting fact: the hand that you see stab Judith Myers to death at the beginning of 'Halloween' was not the hand of the boy who played Michael, it was actually Debra Hill's.

28. Who was Annie babysitting?

From Quiz Boo! It's 'Halloween'

Answer: Lindsey

She was right across the street from where Laurie was babysitting.

29. How did Nurse Karen Bailey meet her demise in "Halloween II" (1981)?

From Quiz Do You Know Michael Myers?

Answer: She was scalded/drowned in the hospital's whirlpool.

This was a very graphic scene for the early 1980s, with great makeup effects. Karen and Budd decided to take a dip in the hospital's whirlpool. When the water temperature became uncomfortable, Karen asked Budd to adjust it, but Michael showed up behind Budd in the control room and strangled him with an electrical cord. Michael then came up behind Nurse Karen and put his hand on her shoulder. Karen, thinking it was Budd, began caressing his hand and telling him she had to get back to work. When she discovered that it was definitely not Budd, Michael pushed her head into the scorching hot water repeatedly, simultaneously scalding her face and drowning her.

30. In Rob Zombie's "Halloween" he casts a very tall actor to play Michael. Some of this actor's work includes playing Sabretooth in "X-Men". Who's this 6'8" Canadian actor?

From Quiz Who Played Michael Myers in "Halloween" Series

Answer: Tyler Mane

Tyler Mane was chosen by Rob Zombie himself in the remake of the horror franchise. Rob Zombie said when he was writing the movie script, he wanted the Michael Myers character to be more ruthless than ever before. And having a 6'8" Michael built like a freight train made the character more scary.

This is category 1011
Last Updated Feb 25 2024 9:06 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.