FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Shape Lives
Quiz about The Shape Lives

The Shape Lives Trivia Quiz


Have fun with these tid bits from "Halloween" and "Halloween 2".

A multiple-choice quiz by cod114. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies H-K
  8. »
  9. Halloween

Author
cod114
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
80,319
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
6882
Last 3 plays: Guest 173 (10/15), malyce (5/15), Guest 50 (14/15).
- -
Question 1 of 15
1. According to Dr. Loomis what or who is Samhain? Hint


Question 2 of 15
2. What did Laurie ask Dr. Loomis after he shot Michael out of the window? Hint


Question 3 of 15
3. What was the first thing Dr. Loomis said on the phone when he stopped on his way to Haddonfield? Hint


Question 4 of 15
4. Who played the shape in "Halloween 2"? Hint


Question 5 of 15
5. What other horror movie franchise did Dick Warlock work in as a stunt coordinator? Hint


Question 6 of 15
6. Who is the first non-relative that Michael kills? Hint


Question 7 of 15
7. What was the name of the neighbor boy that Dr. Loomis frightened away from the Myers house? Hint


Question 8 of 15
8. How many humans did Michael kill in "Halloween"? Hint


Question 9 of 15
9. What is Michael's sister Judith's middle name? Hint


Question 10 of 15
10. What was the name of the nurse who was with Dr. Loomis on the night Michael escaped? Hint


Question 11 of 15
11. Did Laurie ever get her hands on Michael's butcher knife?


Question 12 of 15
12. Who directed "Halloween 2"? Hint


Question 13 of 15
13. Who played the shape in "Halloween"? Hint


Question 14 of 15
14. What movie did Nick Castle direct? Hint


Question 15 of 15
15. What other movie was John Carpenter involved with? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 11 2024 : Guest 173: 10/15
Apr 11 2024 : malyce: 5/15
Apr 10 2024 : Guest 50: 14/15
Apr 06 2024 : Guest 72: 15/15
Apr 01 2024 : Guest 198: 11/15
Mar 29 2024 : Guest 99: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to Dr. Loomis what or who is Samhain?

Answer: the lord of the dead

This was said when talking to the nurse after they had found 'Saimhain' scrawled in blood on the wall in the school room.
2. What did Laurie ask Dr. Loomis after he shot Michael out of the window?

Answer: It was the bogeyman...

Loomis replies "As a matter of fact, it was."
3. What was the first thing Dr. Loomis said on the phone when he stopped on his way to Haddonfield?

Answer: He's on his way.

Donald Pleasence was awesome.
4. Who played the shape in "Halloween 2"?

Answer: Dick Warlock

His 2 sons also had small roles in the film.
5. What other horror movie franchise did Dick Warlock work in as a stunt coordinator?

Answer: Friday The 13th

He was in "Friday The 13th 5". Dick Warlock ruled as the shape. The mask was so evil, sort of angry looking at times. It still freaks me out.
6. Who is the first non-relative that Michael kills?

Answer: the driver of the Phelps garage truck

This is also where he got his patented blue jump suit from.
7. What was the name of the neighbor boy that Dr. Loomis frightened away from the Myers house?

Answer: Lonnie

"Lonnie get ... away from here".
8. How many humans did Michael kill in "Halloween"?

Answer: 5

Judith, the Phelps garage driver, Annie, Bob, and Lynda.
9. What is Michael's sister Judith's middle name?

Answer: Margaret

Well I could have asked what his middle name was but I felt that was to easy.
10. What was the name of the nurse who was with Dr. Loomis on the night Michael escaped?

Answer: Marion Chambers

She also returns in "Halloween 2" and "H2O".
11. Did Laurie ever get her hands on Michael's butcher knife?

Answer: Yes

She picked it up when Michael dropped it in the closet after she stabbed him with the clothes hanger.
12. Who directed "Halloween 2"?

Answer: Rick Rosenthal

John Carpenter did reshoot some minor scenes but wasn't the official director.
13. Who played the shape in "Halloween"?

Answer: Nick Castle

Nick was a friend of Carpenter's from school and was just going to hang around the set of the movie until he was asked to play his now famous role as the original shape.
14. What movie did Nick Castle direct?

Answer: The Last Starfighter

Nick Castle directed "The Last Starfighter", which stared Lance Guest, who played Jimmy in "Halloween 2". Castle also directed "The Boy Who Could Fly" as well as several other titles.
15. What other movie was John Carpenter involved with?

Answer: all of these

He directed all three.
Source: Author cod114

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us