FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Halloween Movies
Quiz about Halloween Movies

'Halloween' Movies Trivia Quiz


This is a mix of all the movies in the series (excluding 3). Great series, hopefully the new one will be great too!

A multiple-choice quiz by myers007. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies H-K
  8. »
  9. Halloween

Author
myers007
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
80,526
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
7003
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 75 (14/15), dreamguitar (12/15), Mfooshee (11/15).
- -
Question 1 of 15
1. What was the name of Laurie's (Jamie Lee Curtis') best friend who was babysitting across the street in the original 'Halloween'? Hint


Question 2 of 15
2. The character Michael Myers is named after a real person that John Carpenter actually knew.


Question 3 of 15
3. Who helped compose the 'Halloween' music, taking over for John Carpenter after he left the series? Hint


Question 4 of 15
4. What town did Marion live in at the beginning of 'Halloween H20'? Hint


Question 5 of 15
5. In 'H20', what is the name of the school that Keri Tate/Laurie Strode is the Headmistress of? Hint


Question 6 of 15
6. In 'Halloween 2', what kind of car does Karen drive? Hint


Question 7 of 15
7. At the end of part four, Jamie dresses in a clown costume and kills her step-mom.


Question 8 of 15
8. Name the two kids that Laurie and Annie are babysitting in the original 'Halloween'. Hint


Question 9 of 15
9. The name of the dog where Annie is babysitting in 'Halloween' is named Chester.


Question 10 of 15
10. What is Jamie's last name in 'Halloween 4'? Hint


Question 11 of 15
11. In 'Halloween 2' the young woman killed in the opening sequence is named: Hint


Question 12 of 15
12. Who is the character from 'Halloween' who returned in 'Halloween: The Curse of Michael Myers'? Hint


Question 13 of 15
13. Danny is Laurie son's name.


Question 14 of 15
14. What was the name of the farm the party in 'Halloween 5' is held at? Hint


Question 15 of 15
15. The Original 'Halloween' was the highest grossing independent feature of all time until which of THESE movies topped it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 75: 14/15
May 21 2024 : dreamguitar: 12/15
May 17 2024 : Mfooshee: 11/15
May 12 2024 : Guest 172: 5/15
May 12 2024 : Guest 74: 4/15
May 11 2024 : Guest 173: 13/15
May 03 2024 : Guest 24: 6/15
Apr 30 2024 : Guest 109: 1/15
Apr 29 2024 : Guest 76: 9/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of Laurie's (Jamie Lee Curtis') best friend who was babysitting across the street in the original 'Halloween'?

Answer: Annie Brackett

Annie was her best friend in the original. In real life Jamie Lee Curtis' daughter is named Annie. Coincidence?
2. The character Michael Myers is named after a real person that John Carpenter actually knew.

Answer: True

Michael Myers was an aquantance of John Carpenter and Debra Hill. He passed away in the late 90's.
3. Who helped compose the 'Halloween' music, taking over for John Carpenter after he left the series?

Answer: Alan Howarth

Alan Howarth took over for John. Jim Gillespie is the director of 'I Know What You Did Last Summer'. Debra Hill was John's partner for writing and producing the first two 'Halloween' movies. And Steve Miner directed 'H20'.
4. What town did Marion live in at the beginning of 'Halloween H20'?

Answer: Langdon, IL

Smith's Grove was where the institution was in earlier films. Summer Glen is where Laurie/Keri lived in 'H20'. And Haddonfield? Do you have to ask?
5. In 'H20', what is the name of the school that Keri Tate/Laurie Strode is the Headmistress of?

Answer: Hillcrest Academy

The house that they used for the school in 'H20' is also doubled as John Milton's house in 'Scream 3'. There is a legend about the house involving some grizzly murders.
6. In 'Halloween 2', what kind of car does Karen drive?

Answer: Ford Mustang

Karen drove a Ford Mustang. The Monte Carlo was Annie's in part one. The Dodge Dart was Leslie's in part 4. The Camaro was Michael's (Tina's boyfriend) in part 5.
7. At the end of part four, Jamie dresses in a clown costume and kills her step-mom.

Answer: False

We learn in part five that Jamie stabbed her, but didn't kill her. Rachael says they are at the cottage and they send their love to Jamie.
8. Name the two kids that Laurie and Annie are babysitting in the original 'Halloween'.

Answer: Tommy & Lindsey

Tommy Doyle and Lindsey Wallace.
9. The name of the dog where Annie is babysitting in 'Halloween' is named Chester.

Answer: False

The dog's name is actually Lester.
10. What is Jamie's last name in 'Halloween 4'?

Answer: Lloyd

In 'Halloween 5' her name is Corruthers. Meaning she must have been adopted between 4 and 5.
11. In 'Halloween 2' the young woman killed in the opening sequence is named:

Answer: Alice

12. Who is the character from 'Halloween' who returned in 'Halloween: The Curse of Michael Myers'?

Answer: Tommy

In 'Halloween', he was played by Brian Andrews. In 'The Curse...', he is played by Paul Rudd.
13. Danny is Laurie son's name.

Answer: False

John was Laurie's son's name. Danny was Kara's son's name in 'The Curse...'
14. What was the name of the farm the party in 'Halloween 5' is held at?

Answer: Tower Farm

15. The Original 'Halloween' was the highest grossing independent feature of all time until which of THESE movies topped it?

Answer: 'Teenage Mutant Ninja Turtles'

Darn those turtles!
Source: Author myers007

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Halloween (2018) Average
2. The 'Halloween' Movies Average
3. "Halloween 6" Trivia Average
4. "Halloween": The Night HE Came Home Difficult
5. Do You Know Michael Myers? Average
6. The Shape Lives Average
7. The Night He Came Home Average
8. Boo! It's 'Halloween' Average
9. Halloween Mix Average
10. Halloween 2 Tough
11. Halloween 4 Average
12. "Halloween" Murder List Average

5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us