FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Halloween 6 Trivia
Quiz about Halloween 6 Trivia

"Halloween 6" Trivia Trivia Quiz


Here's the first whole quiz for a less popular chapter in the "Halloween" saga.

A multiple-choice quiz by Cadet. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies H-K
  8. »
  9. Halloween

Author
Cadet
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
200,859
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
4228
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: dreamguitar (11/15), Guest 23 (14/15), Guest 74 (14/15).
- -
Question 1 of 15
1. For the last six years, Jamie Lloyd has been held captive in the same cult as Michael.


Question 2 of 15
2. What is the name of the cult that's been holding Michael Myers? Hint


Question 3 of 15
3. What does Jamie name her baby? Hint


Question 4 of 15
4. Who does the opening narration, in this verison of the movie? Hint


Question 5 of 15
5. Does Jamie escape from the cult with her baby?


Question 6 of 15
6. Loomis is still hunting after Michael.


Question 7 of 15
7. In this movie, who is the first member of the Strode family to die? Hint


Question 8 of 15
8. As of Halloween, who has Jamie's baby? Hint


Question 9 of 15
9. Who is the leader of the cult? Hint


Question 10 of 15
10. Do the members of the cult take Kara with them back to their lair?


Question 11 of 15
11. According to Terence, what is it that Loomis sees? Hint


Question 12 of 15
12. Does Michael kill Tommy at the end of the movie?


Question 13 of 15
13. Mrs. Blankenship tells about the evil that runs in the Myers' bloodline.


Question 14 of 15
14. After being killed, does Michael escape at the end?


Question 15 of 15
15. What was the original title of this movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : dreamguitar: 11/15
Apr 27 2024 : Guest 23: 14/15
Apr 24 2024 : Guest 74: 14/15
Apr 24 2024 : efexmyers: 11/15
Apr 24 2024 : Guest 98: 11/15
Apr 15 2024 : Guest 172: 13/15
Apr 13 2024 : Guest 73: 6/15
Apr 10 2024 : Guest 50: 15/15
Apr 09 2024 : Guest 165: 12/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. For the last six years, Jamie Lloyd has been held captive in the same cult as Michael.

Answer: True

It wasn't explained as well as it probably should have been in this version of the movie; but at the end of "Halloween 5", the man in black, who killed the officers in the police station, kidnapped Jamie and took her and Michael to his underground cult.
2. What is the name of the cult that's been holding Michael Myers?

Answer: Samhain

The symbol for the cult is the thorn. The symbol is also on Michael's wrist in "Halloween 5" before the leader of the cult even captures him.
3. What does Jamie name her baby?

Answer: She doesn't name him

When Jamie has her baby, she's literally tied up in the birthing chamber. Immediately after her son was born, he was taken away from her.
4. Who does the opening narration, in this verison of the movie?

Answer: Tommy Doyle

Tommy: "When Michael Myers was six years old, he stabbed hs sister to death. He was locked up for years in Smith's Grove Sanitarium, but he escaped. Soon after, Halloween became another word for mayhem! One by one, he killed his entire family, until his nine-year-old niece, Jamie Lloyd, was the only one left alive. Six years ago, Halloween night, Michael and Jamie vanished. Most people believed them dead but I believe someone hid them away. Someone who keeps Michael, protects him...tries to control him. If there's one thing I know, you can't control evil. You can lock it up, burn it, and bury it, and pray that it dies, but it never will.

It just rests awhile. You can lock your doors, and say your prayers, but the evil is out there, waiting, and maybe, just maybe, it's closer than you think."
5. Does Jamie escape from the cult with her baby?

Answer: Yes

A midwife helps Jamie escape with the baby. Right after they leave, Michael kills the midwife. Although Jamie escaped the cult, she couldn't escape Michael, after she hid her baby in the bathroom of a bus station, Michael found her and killed her on farm machinery.
6. Loomis is still hunting after Michael.

Answer: False

Loomis has been out of the picture for so long, many people considered him dead.

Dr. Loomis: "Not dead, just very much retired."

At the end of the movie, Dr. Loomis can be heard screaming as we see Michael is still alive. It's not explained what happens, but it leaves some people to think that Michael killed him.
7. In this movie, who is the first member of the Strode family to die?

Answer: Debra

Debra stumbled by the clothesline and lost her glasses. When she finally found them and put them back on, Michael killed her with an axe.
8. As of Halloween, who has Jamie's baby?

Answer: Tommy

Tommy found the baby in the bus station and took him home with him. He figured he was lucky because the lady who owned the house where he was taking up room and boarder paid little attention to anything.
9. Who is the leader of the cult?

Answer: Dr. Terence Wynn

Terence was a friend of Loomis', he was also the one who kidnapped Jamie in 1989.
10. Do the members of the cult take Kara with them back to their lair?

Answer: Yes

Loomis and Tommy are drugged while Kara and the baby are kidnapped.
11. According to Terence, what is it that Loomis sees?

Answer: Evil

Wynn: "You see it. You recognize it."
Loomis: "Michael."
Wynn: "Evil, pure, uncorrupted, ancient."
12. Does Michael kill Tommy at the end of the movie?

Answer: No

Tommy beat Michael to 'death' and he, Kara, Loomis, Danny and the baby escaped.
13. Mrs. Blankenship tells about the evil that runs in the Myers' bloodline.

Answer: False

In the original script she talked of how his mother and father carried the same evil in them. In this movie she talks about what she considers to be the true origin of Halloween.
14. After being killed, does Michael escape at the end?

Answer: Yes

At the spot where he was left, when Loomis goes back, all that comes into view is his mask, which has been removed from his face.
15. What was the original title of this movie?

Answer: Halloween, the Origin of Michael Myers

In fact, the producer's cut of the movie is the original idea that was going to be used, but what with the death of Donald Pleasance (Loomis) during post-production among other things, the director decided to reconstruct the whole film.
Source: Author Cadet

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Halloween 2 Tough
2. "Halloween": The Night HE Came Home Difficult
3. 'Halloween' Movies Tough
4. Halloween (2018) Average
5. Boo! It's 'Halloween' Average
6. Halloween Difficult
7. Halloween 4 Average
8. The Shape Lives Average
9. The Boogey Man is Coming! Average
10. Do You Know Michael Myers? Average
11. The 'Halloween' Movies Average
12. Rob Zombie's "Halloween II" (2009) Tough

5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us