FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Halloween 4
Quiz about Halloween 4

Halloween 4 Trivia Quiz


How well do you know your "Halloween 4"? Questions range from written for a groupie to the hardcore fan!

A multiple-choice quiz by MeatLover. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies H-K
  8. »
  9. Halloween

Author
MeatLover
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
376,270
Updated
Feb 11 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
463
Last 3 plays: dreamguitar (10/10), Mfooshee (9/10), Guest 172 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. In this fourth installment of the franchise, we see an important character make their return. Who is this character? Hint


Question 2 of 10
2. At the beginning of the movie, paramedics from Smith's Grove arrive at Ridgemont Federal Sanitarium to pick up Michael. Who is the doctor and medical examiner who needs a signature in order for Michael to be moved? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the family's golden retriever? Hint


Question 4 of 10
4. On his way to Haddonfield after discovering Michael had killed the paramedics, Dr. Loomis stops at an autobody shop for some gas. What is the name of this place? Hint


Question 5 of 10
5. While inside the Discount Mart store, Brady and another friend bet Wade some money that he wouldn't ask Kelly out. What is Wade trying on at the time of the bet? Hint


Question 6 of 10
6. After Dr. Loomis' car is destroyed from the explosion at autobody shop, who does he end up getting a ride from? Hint


Question 7 of 10
7. What costume does Jamie go trick or treating in? It's the same costume that Michael was discovered by his parents wearing when he was standing in the yard. Hint


Question 8 of 10
8. How does Sheriff Meeker's daughter Kelly die in the movie? Hint


Question 9 of 10
9. How are Jamie and Michael related? Hint


Question 10 of 10
10. Who is the civilian that is shot up and killed by the rednecks in the park that we never see? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : dreamguitar: 10/10
May 18 2024 : Mfooshee: 9/10
May 12 2024 : Guest 172: 7/10
May 11 2024 : Guest 173: 9/10
Apr 24 2024 : efexmyers: 0/10
Apr 24 2024 : Guest 98: 10/10
Apr 15 2024 : Guest 172: 10/10
Apr 08 2024 : Guest 174: 10/10
Apr 07 2024 : Guest 72: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In this fourth installment of the franchise, we see an important character make their return. Who is this character?

Answer: Michael Myers

Michael Myers returns from being absent in "Halloween III". This is why the subtitle is "The Return of Michael Myers".
2. At the beginning of the movie, paramedics from Smith's Grove arrive at Ridgemont Federal Sanitarium to pick up Michael. Who is the doctor and medical examiner who needs a signature in order for Michael to be moved?

Answer: Dr. Hoffman

It was Dr. Hoffman, who was played by Michael Pataki. Later on we find out why it was Dr. Hoffman and not Dr. Loomis who released Michael. Dr. Loomis didn't want Micheal moved from the facility, but Dr. Hoffman did.
3. What is the name of the family's golden retriever?

Answer: Sundae

Sundae is the dog's name. Both Dr. Loomis and Sheriff Meeker find her dead in Jamie's closet with pictures scattered around.
4. On his way to Haddonfield after discovering Michael had killed the paramedics, Dr. Loomis stops at an autobody shop for some gas. What is the name of this place?

Answer: Penny's

It is here at Penny's that Michael kills the staff and is able to get a vehicle to drive to Haddonfield.
5. While inside the Discount Mart store, Brady and another friend bet Wade some money that he wouldn't ask Kelly out. What is Wade trying on at the time of the bet?

Answer: Sunglasses

Wade's trying on sunglasses in a mirror, and watching Kelly stock shelves. Kelly is aware of Wade looking at her while trying on the sunglasses, and shoots him down.
6. After Dr. Loomis' car is destroyed from the explosion at autobody shop, who does he end up getting a ride from?

Answer: A reverend

The cheerleaders are first to pull over, but they end up driving off once Sam makes it to their car. That's when Reverend Jackson pulls up telling Sam to get inside his vehicle.
7. What costume does Jamie go trick or treating in? It's the same costume that Michael was discovered by his parents wearing when he was standing in the yard.

Answer: Clown

Jamie is wearing a clown costume she had picked out at Discount Mart. This was the same kind of costume Michael was wearing in "Halloween" when he killed his sister Judith.
8. How does Sheriff Meeker's daughter Kelly die in the movie?

Answer: Shotgun driven through her

After she delivers some fresh coffee. Kelly strikes a match to light a candle, and sees that the deputy has been killed. After hearing her gasps, Michael stands up out of the rocking chair, walks over to her and drives the shotgun through her.
9. How are Jamie and Michael related?

Answer: She's his niece.

Anyone who has watched all the "Halloween" films and knows them well will know that there are a lot of different story lines. Those who aren't hardcore fans could get lost easily. For "Halloween 4" Jamie is Laurie's daughter, and Laurie is Michael's sister. Therefore Jamie is Michael's niece!
10. Who is the civilian that is shot up and killed by the rednecks in the park that we never see?

Answer: Ted Hollister

While driving around the town trying to find Michael, the group of rednecks believe they see Michael in a park. After stopping and getting out, they begin shooting at some bushes moving. Afterwards they discover they killed Ted Hollister!
Source: Author MeatLover

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Halloween (2018) Average
2. 'Halloween' Movies Tough
3. The 'Halloween' Movies Average
4. "Halloween 6" Trivia Average
5. "Halloween": The Night HE Came Home Difficult
6. Do You Know Michael Myers? Average
7. The Shape Lives Average
8. The Night He Came Home Average
9. Boo! It's 'Halloween' Average
10. Halloween Mix Average
11. Halloween 2 Tough
12. "Halloween" Murder List Average

5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us