FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Galaxy Quest
Quiz about Galaxy Quest

Galaxy Quest Trivia Quiz


I've seen the movie "Galaxy Quest" a million times and it's the best movie ever! I thought it would be fun to make a quiz about it. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Galaxyfan. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Galaxy Quest

Author
Galaxyfan
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
186,715
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1700
- -
Question 1 of 10
1. When Gwen tells Jason," It was cute when I didn't know you", what was the color of the three ladies hair who were giggling? Hint


Question 2 of 10
2. In the scene when Gwen is talking to Alexander on the phone after the convention, what color robe is Gwen wearing? Hint


Question 3 of 10
3. The Thermians take Jason up to the ship in a California limousine. What is the license plate of the limo? Hint


Question 4 of 10
4. When the limo is being lifted into space, a dog runs out and barks at the limo. What color was the dog? Hint


Question 5 of 10
5. When Jason comes to tell the rest of the "crew" about being up in space at the opening of Tech Value Superstore, what is Fred eating? Hint


Question 6 of 10
6. When the crew pile into the van after blowing Jason off, a man walks by the background. What tone of skin does he have, and what is he wearing? Hint


Question 7 of 10
7. Of the following, which of these actors is played Mathesar? Hint


Question 8 of 10
8. Name the three Thermians NOT in the barracks when the oxygen seal was opened. Hint


Question 9 of 10
9. At the end of the movie (at the second convention), when Jason kisses Gwen, a teenage girl in the audience faints. What was on her t-shirt? Hint


Question 10 of 10
10. At the second convention, when Jason has himself and the crew bow, what order are they in from left to right? (If you were in the audience.) Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 15 2024 : Guest 174: 5/10
Mar 09 2024 : Guest 216: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When Gwen tells Jason," It was cute when I didn't know you", what was the color of the three ladies hair who were giggling?

Answer: Two blondes and a brunette

If you watch the background, three women in Tawny Madison uniforms are laughing at Jason. The brunette is to the left, and the two blondes are directly behind him.
2. In the scene when Gwen is talking to Alexander on the phone after the convention, what color robe is Gwen wearing?

Answer: red

Her robe is a beautiful red color, with flowers on it. You have to see it to describe it.
3. The Thermians take Jason up to the ship in a California limousine. What is the license plate of the limo?

Answer: 3WQP722

They show a close-up of the limousine before it's lifted into space, showing the license plate for about 3 or 4 seconds.
4. When the limo is being lifted into space, a dog runs out and barks at the limo. What color was the dog?

Answer: None of the these

The dog is actually black and white and looks like a mixture of a collie, and Australian shepherd.
5. When Jason comes to tell the rest of the "crew" about being up in space at the opening of Tech Value Superstore, what is Fred eating?

Answer: chips

If you watch carefully, there's a scene where Fred lifts a potato chip to his mouth from the bag, while Jason is speaking.
6. When the crew pile into the van after blowing Jason off, a man walks by the background. What tone of skin does he have, and what is he wearing?

Answer: black skin and glasses

In the background, a man walks by reading something, with glasses on, in the right corner of the van. You have to watch or you won't notice him.
7. Of the following, which of these actors is played Mathesar?

Answer: Enrico Colantoni

Tim Allen plays Jason Nesmith. Jed Rees plays Teb, and Patrick Breen plays Quillek.
8. Name the three Thermians NOT in the barracks when the oxygen seal was opened.

Answer: Laliari, Mathesar and Quillek

When the oxygen seal was opened, Laliari was with Fred and Guy. Quillek avoided capture and stayed with Alexander. Mathesar was unconscious in the room they were just in, from being tortured.
9. At the end of the movie (at the second convention), when Jason kisses Gwen, a teenage girl in the audience faints. What was on her t-shirt?

Answer: A picture of Commander Taggart

When her friends bend to pick her up, you can see a glimpse of Commander Taggart on their t-shirts.
10. At the second convention, when Jason has himself and the crew bow, what order are they in from left to right? (If you were in the audience.)

Answer: Guy, Tommy, Jason, Gwen, Alexander, Fred, Laliari

They show a quick picture of them in that order, and you have to have seen it a lot to memorize the order.
Source: Author Galaxyfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us