FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Harry Potter and the Goblet of Fire
Quiz about Harry Potter and the Goblet of Fire

Harry Potter Quiz: Harry Potter and the Goblet of Fire | 10 Questions


This is a quiz on the fourth installment of the "Harry Potter" movie series, "Harry Potter and the Goblet of Fire".

A multiple-choice quiz by skigirl983983. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Goblet of Fire

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
221,032
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
14846
Last 3 plays: Guest 79 (7/10), ruthmcdonn (5/10), No1BucFan (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Hermione: "Everything is going to change, isn't it?"
Harry:____________
What is Harry's response to Hermione?
Hint


Question 2 of 10
2. When Harry visits Dumbledore's memory and sees Karkaroff's trial, how is Karkaroff imprisoned? Hint


Question 3 of 10
3. Who tells Harry to use gillyweed? Hint


Question 4 of 10
4. When Harry saw Viktor in the maze, what color were Viktor's eyes? Hint


Question 5 of 10
5. In the beginning of the movie, Harry is having a dream about Voldemort talking with Wormtail. How many other people are with Voldemort and Wormtail? This does not include the caretaker outside the door. Hint


Question 6 of 10
6. When Harry is in the bathtub and Moaning Myrtle comes into the bathroom, how does Harry try to cover himself? Hint


Question 7 of 10
7. How does Cedric first appear in the movie? Hint


Question 8 of 10
8. How does Wormtail bind Harry to Tom Riddle's grave? Hint


Question 9 of 10
9. Is Voldemort barefoot in the graveyard?


Question 10 of 10
10. At the end of what task does Ron make up with Harry? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 21 2024 : Guest 79: 7/10
Feb 13 2024 : ruthmcdonn: 5/10
Feb 13 2024 : No1BucFan: 10/10
Jan 28 2024 : Guest 82: 6/10
Jan 22 2024 : Guest 108: 9/10
Jan 15 2024 : Thanatotherist: 6/10
Jan 11 2024 : ramses22: 6/10
Jan 07 2024 : hawksfan2024: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Hermione: "Everything is going to change, isn't it?" Harry:____________ What is Harry's response to Hermione?

Answer: "Yes"

This is the last line in the movie. It takes place in a courtyard after the tournament is over. Hermione's line is also featured in some of the movie trailers.
2. When Harry visits Dumbledore's memory and sees Karkaroff's trial, how is Karkaroff imprisoned?

Answer: in a cage with spikes going through it

In the movie, Karkaroff is in a cage with many small metal spikes coming through the gaps. In the book, he is in a chair with chains binding his hands.
3. Who tells Harry to use gillyweed?

Answer: Neville

Mad-Eye Moody leads Neville to tell Harry about the gillyweed. He tells Neville to help Harry put his library books away. While Harry and Neville are talking, Harry mentions that he is going to be underwater for an hour and Neville suggests gillyweed. In the book, however, Dobby tells Harry at the last minute to use the gillyweed.
4. When Harry saw Viktor in the maze, what color were Viktor's eyes?

Answer: white

Because Viktor was under an unforgivable curse, his eyes were all white. He could not see where he was going, but was being led by Mad-Eye Moody.
5. In the beginning of the movie, Harry is having a dream about Voldemort talking with Wormtail. How many other people are with Voldemort and Wormtail? This does not include the caretaker outside the door.

Answer: 1

The movie, unlike the book, includes Barty Crouch, Jr. in the room with Wormtail and Voldemort. Barty is also seen by Harry in the rubble of the Quidditch World Cup campsites.
6. When Harry is in the bathtub and Moaning Myrtle comes into the bathroom, how does Harry try to cover himself?

Answer: with the bubbles from the bath

In this scene, Harry is also being watched by the mermaid depicted in a stained glass window. The mermaid helps him figure out the clue in the egg. Myrtle helps Harry by telling him to put the open egg underwater.
7. How does Cedric first appear in the movie?

Answer: he jumps down from a tree

Cedric jumps down from the tree when Mr. Weasley is talking to Mr. Diggory. He is introduced to the group by Mr. Weasley.
8. How does Wormtail bind Harry to Tom Riddle's grave?

Answer: the grim reaper traps him

In the book, Harry is bound by magical rope; whereas, in the movie, the stone grim reaper standing by the grave traps him.
9. Is Voldemort barefoot in the graveyard?

Answer: Yes

We can tell Voldemort is barefoot because he goes up to Cedric when he is on the ground and pushes his foot into Cedric's face. The only clothes that Voldemort has on are long shabby robes.
10. At the end of what task does Ron make up with Harry?

Answer: first

Ron makes up with Harry when he sees how dangerous the tasks are and realizes that Harry would never willingly put himself in that much danger just to heighten his own glory. Thanks for taking my quiz! Please rank it when you are done. Hope you enjoyed!
Source: Author skigirl983983

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us