FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Goblet of Fire  Quizzes, Trivia and Puzzles
Goblet of Fire  Quizzes, Trivia

Goblet of Fire Trivia

Goblet of Fire Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Harry Potter

Fun Trivia
15 quizzes and 155 trivia questions.
1.
  Who Said That? "Harry Potter 4" Quotes   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz contains lines from the movie "Harry Potter and the Goblet of Fire". All you have to do is tell me who said the line.
Easier, 15 Qns, skunkee, Jul 22 09
Easier
skunkee editor
35078 plays
2.
  "The Goblet of Fire" - Part 1   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Harry Potter is back at Hogwarts for his fourth year, and things are more exciting than ever before. This quiz is about the movie.
Easier, 10 Qns, skunkee, Jun 22 12
Easier
skunkee editor
26428 plays
3.
  Let the Triwizard Tournament ... Begin!   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I really enjoyed "Harry Potter and the Goblet of Fire" - dragons, grindylows, mermaids, gillyweed, a menacing maze and the ever-present shadow of Voldemort. Let's see how much you remember!
Easier, 10 Qns, NatalieW, Dec 12 05
Easier
NatalieW gold member
21991 plays
4.
  'The Goblet of Fire' - Part 2   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Harry Potter is back at Hogwarts for his fourth year, and things are more exciting than ever before. This is part two of my quiz on the movie.
Easier, 10 Qns, skunkee, Oct 29 12
Easier
skunkee editor
19537 plays
5.
  Harry Potter 4: Through the Eyes of a First Year   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will take you through the events of the movie, as seen by a first year student.
Average, 10 Qns, zh1322, Jan 05 12
Average
zh1322 gold member
14108 plays
6.
  Goblet of Fire    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome young witches and wizards, to my magical quiz on the fourth "Harry Potter" film. Use your powers of enchantment to find the correct answers.
Average, 10 Qns, Bungo, Oct 29 12
Average
Bungo
16708 plays
7.
  Harry Potter and the Goblet of Fire Quiz for Experts    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz about the fourth "Harry Potter" movie and a little behind the scenes of the movie.
Tough, 10 Qns, Echelle822, Jun 16 20
Tough
Echelle822
Jun 16 20
17829 plays
8.
  The Ultimate Harry Potter and the Goblet of Fire Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
"Harry Potter and the Goblet of Fire" is the fourth installation of the series of "Harry Potter" movies. These are general questions pertaining to the movie.
Very Easy, 10 Qns, Charmed326, Oct 31 12
Very Easy
Charmed326
16036 plays
9.
  Did You Really Watch the 4th Movie?    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you something that happened in J. K. Rowling's book "Harry Potter and the Goblet of Fire". You tell me what happened in the movie of the same name. I provide the book information, so a player need not have read the book (except for q. 10)!
Average, 10 Qns, luvtheheaven, Sep 29 09
Average
luvtheheaven
14374 plays
10.
  Questions on Harry Potter and the Goblet of Fire    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the fourth installment of the "Harry Potter" movie series, "Harry Potter and the Goblet of Fire".
Average, 10 Qns, skigirl983983, Jun 21 12
Average
skigirl983983
14846 plays
trivia question Quick Question
Who delivered this bad news: "Harry, I'm sorry but someone's already asked me."?

From Quiz "Quoting "Harry Potter and the Goblet of Fire""




11.
  'Goblet of Fire' Quotes   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How close were you paying attention to the dialogue during "Harry Potter and the Goblet of Fire"? Well, let's see! All you have to do is tell me who is speaking in the following quotes. Good luck!
Average, 10 Qns, orlandosgurl3, Jan 07 06
Average
orlandosgurl3
14143 plays
12.
  "Goblet of Fire": The Movie!    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the fourth 'Harry Potter' movie, "Harry Potter and the Goblet of Fire!" As Harry, Ron, and Hermione enter their fourth year at Hogwarts, they face some difficult challenges! Questions do not go in any order. I hope you like it!
Average, 10 Qns, lunalovegood8, Oct 31 12
Average
lunalovegood8
13830 plays
13.
Do you have your wand? Do you have your trunk? Your animal? Great! Scurry on to Platform 9 3/4! The Hogwarts Express will bring you from question to question in this "GOF" quiz.
Average, 10 Qns, echelle822, Nov 28 10
Average
echelle822
7040 plays
14.
  Quoting "Harry Potter and the Goblet of Fire"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Harry Potter and the Goblet of Fire" gave fans a tournament, witches, wizardry, magic and even a little mischief. There also came with the film some memorable lines. Test your knowledge here on 10 of them.
Easier, 10 Qns, CAGuy0206, May 16 19
Easier
CAGuy0206
May 16 19
1471 plays
15.
  The Triwizard Tournament    
Multiple Choice
 10 Qns
"The Goblet of Fire" is the fourth book and film. This quiz is about the film. SPOILER ALERT - don't take it if you haven't watched the film as some answers are different from the book.
Easier, 10 Qns, cloboe123, Jun 21 12
Easier
cloboe123
1534 plays

Goblet of Fire Trivia Questions

1. Who said before many students, "If chosen, there's no turning back."?

From Quiz
Quoting "Harry Potter and the Goblet of Fire"

Answer: Albus Dumbledore

Albus Dumbledore, head of Hogwarts, spoke about the Triwizard Tournament involving three schools, including Hogwarts. He mentioned that one person per school would be chosen to represent that school in the tournament. Students who were interested and otherwise fit the criteria for the tournament had to put their name in the Goblet of Fire to be considered. Albus warned everyone that they could not relinquish their spot in the tournament if chosen. Harry was selected to participate in the tournament despite his not submitting his name into the goblet.

2. Who is the Headmistress of Beauxbatons?

From Quiz The Triwizard Tournament

Answer: Madame Maxime

Madame Maxime joins the tournament judging panel, along with Professor Dumbledore, Igor Karkaroff (headmaster of Durmstrang), Barty Crouch and Ludo Bagman. She is part giant and Hagrid takes a certain liking towards her.

3. The Weasleys, Harry and Hermione start the movie with a trip to the Quidditch World Cup, going to a match featuring Ireland and Bulgaria. The Irish team use magic to display across the sky an enormous version of something very Irish. What is it?

From Quiz Let the Triwizard Tournament ... Begin!

Answer: Leprechaun

An enormous leprechaun glitters in the sky, heralding the arrival of the Irish team. The leprechaun even does a little jig, to everyone's amusement. The leprechaun is broken up by the dramatic appearance of the Bulgarian team, who fly straight through it to make their entrance.

4. "How could anybody figure that out? It's completely mental!"

From Quiz 'Goblet of Fire' Quotes

Answer: Harry Potter

Harry says this in the Gryffindor common room after the first task is completed. Ron feels bad for being such a bone head to Harry. It marked the end of the fight between Ron and Harry.

5. Who directed the movie?

From Quiz "Goblet of Fire": The Movie!

Answer: Mike Newell

Mike Newell has also directed "Four Weddings and a Funeral," "Mona Lisa Smile," "The Man in the Iron Mask," and many more.

6. What does Harry buy from the witch's trolley on the Hogwarts Express?

From Quiz Goblet of Fire

Answer: He doesn't buy anything

He does go to look at the trolley which is, as usual, full of sweets and goodies, but then he catches sight of Cho Chang, a beautiful Ravenclaw student, and decides he doesn't want anything after all. Young love!

7. What character does Harry find himself starting to like?

From Quiz Harry Potter and the Goblet of Fire

Answer: Cho Chang

Harry finds himself falling for Cho from the minute he lays eyes on her. Cho Chang is played by Katie Leung and she is of the Ravenclaw house.

8. "Put it this way...if it rains, you'll be the first to know."

From Quiz Who Said That? "Harry Potter 4" Quotes

Answer: Lucius Malfoy

Harry, Hermione and the Weasley clan (minus a few) were climbing the stairs of the stadium which had been erected for the Quidditch World Cup, to get to their seats. There were many stairs to climb, and Ron asked his father just exactly where there seats were. From the level below them, Lucius Malfoy made this snarly remark, implying that the higher seats were not as good as the lower ones, however in the book, the highest seats were considered the best, which made sense since so much of the action took place high in the air.

9. Hermione: "Everything is going to change, isn't it?" Harry:____________ What is Harry's response to Hermione?

From Quiz Harry Potter and the Goblet of Fire

Answer: "Yes"

This is the last line in the movie. It takes place in a courtyard after the tournament is over. Hermione's line is also featured in some of the movie trailers.

10. Who yelled, "Stop it! Can't you see it's bothering him? Stop it!"?

From Quiz Quoting "Harry Potter and the Goblet of Fire"

Answer: Hermione Granger

Professor Moody gave a lecture to his class one day when he told Neville to help him out with a demonstration involving a spider. Professor Moody used magic to move the spider around, scaring Neville. Hermione, not Harry, got upset with Professor Moody's behavior and spoke up against it.

11. In the first task, what do they have to do?

From Quiz The Triwizard Tournament

Answer: Collect an egg from a dragon

Before the task, in the tent, each champion has to pick a dragon. Harry gets the Hungarian Horntail. The champions are rewarded points for skill and speed. In the book version of "Goblet of Fire", the champions are also rewarded points for whether any of the real dragon eggs are destroyed. However, this is left out of the film.

12. Harry has trouble figuring out his second task of the Tri-Wizard Tournament. Who tells him to use the prefect's bathroom?

From Quiz Harry Potter and the Goblet of Fire

Answer: Cedric Diggory & Cedric

After Harry warned Cedric about the dragons in the first task, Cedric returns the favor by telling Harry that he should use the prefect's bathroom to figure out the clue. When he gets there, however, he still doesn't know how to make the egg stop screaming. Moaning Myrtle then tells him that Cedric placed the egg in the water and that's how he heard the clue.

13. "Blimey, the old codger can see out of the back of his head!"

From Quiz 'Goblet of Fire' Quotes

Answer: Seamus Finnigan

Seamus says this during the first Defense Against the Dark Arts lesson with Professor Moody. Moody is facing the chalkboard and can see Seamus go to put his gum under the desk, but he is caught in the act.

14. How many pumpkin pasties did Cho Chang get from the trolly on the Hogwarts Express?

From Quiz "Goblet of Fire": The Movie!

Answer: 2

On the Hogwarts Express, the Food/Candy Trolly had stopped at Harry, Ron, and Hermione's compartment. As Harry was trying to decide what to get, Cho came up behind the Trolly Lady and ordered her pasties.

15. What is the name of Cedric's father, who takes the Weasleys, Hermione and Harry to the portkey?

From Quiz Goblet of Fire

Answer: Amos

Amos Diggory and his son Cedric meet up with Arthur and the children to take them all to the Quidditch World Cup. They have to travel via portkey as everyone except Amos, Cedric and Arthur Weasley are too young to apparate - the magical technique to disappearing and reappearing in another place. They all grab hold of the portkey which is disguised as an old boot so muggles will ignore it, and they are transported to the sporting arena. Ron, Harry, Hermione, George and Fred all land flat on their faces and look up to see Arthur, Amos and Cedric smugly traveling through the air, landing neatly on their feet.

16. In the book, the Weasleys send a letter (by muggle-mail) to Harry while he is staying with the Dursleys, and cover it entirely with stamps. This is the letter inviting Harry to join their family in attending the Quidditch World Cup. In the movie...

From Quiz Did You Really Watch the 4th Movie?

Answer: ...there is no letter, and the Dursleys don't appear at all.

Other unfortunately missed details that come from not including any scenes with the Dursleys include Harry being allowed to do his homework by daylight because he has informed his Aunt and Uncle that he has a godfather that is an escaped criminal convicted of mass murder (Sirius Black, whom Harry had "conveniently" forgotten to tell his Aunt and Uncle was innocent), and the Dursleys' complete hate everything about the Weasley's when they come to pick Harry up for the Quidditch World Cup.

17. When Krum went to put his name in the Goblet of Fire, who did he look at right after he had placed his name inside the goblet?

From Quiz Harry Potter and the Goblet of Fire

Answer: Hermione Granger

Right after Krum places his name into the Goblet of Fire he looks at Hermione and gives her a certain look. When the camera shifts to look at Hermione, you see her smiling to herself.

18. "Do not go lightly. If chosen, there's no turning back. As of this moment, the Triwizard Tournament has begun."

From Quiz Who Said That? "Harry Potter 4" Quotes

Answer: Professor Dumbledore

After the visiting schools had arrived at Hogwarts, and the goblet of fire had been uncrated, Dumbledore spoke to all of the students about the rules and expectations of the tournament. In this part of the speech, he was advising that in submitting their names they were entering into a binding agreement, from which they would not be allowed to withdraw.

19. When Harry visits Dumbledore's memory and sees Karkaroff's trial, how is Karkaroff imprisoned?

From Quiz Harry Potter and the Goblet of Fire

Answer: in a cage with spikes going through it

In the movie, Karkaroff is in a cage with many small metal spikes coming through the gaps. In the book, he is in a chair with chains binding his hands.

20. Four Hogwarts/Beauxbatons students are taken into the Black Lake. Who are they?

From Quiz The Triwizard Tournament

Answer: Ron Weasley, Cho Chang, Gabrielle Delacour and Hermione Granger

Ron Weasley is rescued by Harry. Cho Chang is rescued by Cedric Diggory and Hermione Granger is rescued by Viktor Krum. Although she is not his to rescue, Harry rescues Gabrielle Delacour when Fleur doesn't come. He doesn't know that Fleur had to retire from the task.

21. In what class are Hermione, Ron, and Harry in when Ron finds out that Hermione already has a date for the dance?

From Quiz Harry Potter and the Goblet of Fire

Answer: Potions

Ron makes a comment to Harry about one of them asking Hermione to the dance, since neither of them can muster the courage to ask someone. Hermione informs them that someone has already asked her, but she refuses to say who. We don't find out until the dance that she was asked by Viktor Krum. Harry and Ron end up going to the dance with the Patil twins.

22. "No spell can bring the dead back to life, I trust you know that."

From Quiz 'Goblet of Fire' Quotes

Answer: Professor Dumbledore

Professor Dumbledore says this to Harry after Harry explained what had happened in the graveyard between Voldemort's wand and his.

23. Who do the Weasleys, Hermione and Harry meet on their way up to their seats at the Quidditch World Cup?

From Quiz Goblet of Fire

Answer: Lucius and Draco Malfoy

Lucius sneers at Arthur Weasley when he hears the children asking where their seats are, saying that if it rains, they'll be the first to know. The Malfoys are in the Ministry of Magic's box for the game, and the Weasleys are right at the top of the stadium, but as Quidditch is a game played high in the air on broomsticks, I think the Weasleys had the better seats after all!

24. In the book, when Dumbledore announces that the Triwizard Tournament will be held at Hogwarts, he says that the tournament was discontinued when "the death toll mounted [too] high". In the movie...

From Quiz Did You Really Watch the 4th Movie?

Answer: ...Dumbledore doesn't announce that there was a death toll.

The Triwizard Tournament was established 700 years ago, and is a very dangerous wizarding tournament during which a champion is chosen from each of three wizarding schools. These champions must perform difficult tasks, and they could die. For this reason, there is now an age limit, and only witches and wizards who have come of age (are 17) are allowed to compete.

25. The merpeople challenge the champions to reclaim their treasures, which had been taken from them. According to the song, they have one hour to reclaim these treasures before they will be lost forever. What are the treasures?

From Quiz 'The Goblet of Fire' - Part 2

Answer: people who the champions care a lot about

Fleur's treasure is her sister Gabrielle, Cedric's is his girlfriend Cho Chang, Viktor's treasure is Hermione and Harry's is Ron. Harry is the first to reach the treasures, but the last to leave because he will not go until he is certain that all of the people are rescued. Beset upon by Grindylows, Fleur is unable to complete the task and rescue her sister. Despite the anger of the merpeople, Harry rescues both Ron and Gabrielle.

26. Who does Hermione go to the Yule Ball with?

From Quiz Harry Potter and the Goblet of Fire

Answer: Viktor Krum

You find out somebody asked Hermione when they are in Potions with Snape. Ron and Harry are griping about not having dates. Ron says one of them should take Hermione, but she snaps that someone already asked her and she said 'yes'. Then at the Yule Ball you see Hermione come down the stairs looking all pretty and Krum goes to her and offers her his arm, which is when you find out who asked her.

27. "Yeah that's me...Harry Potter's stupid friend."

From Quiz Who Said That? "Harry Potter 4" Quotes

Answer: Ron Weasley

After the goblet had chosen Harry as the fourth champion, Ron was very angry because he felt that Harry could have at least told him how he managed to fool the age line. Ron was also getting tired of being seen as Harry's sidekick, when everything exciting happened to Harry. Harry was angry that Ron refused to believe that he hadn't put his name in the goblet, and had told Ron not to be stupid. Ron responded with this remark.

28. When Harry, Hermione and the Weasleys all gathered around the Portkey to await transporting to the Quidditch World Cup, we are introduced to someone who will become a fairly important character later on in the movie. Who was it?

From Quiz "The Goblet of Fire" - Part 1

Answer: Cedric Diggory

Cedric would become the first Hogwarts' champion in the Triwizard Tournament, selected by the Goblet of Fire. Harry's name emerged from the Goblet as the fourth champion, something that should not have happened because of his age, and the fact that only three champions should have been named. Only underage witches and wizards who were too young to apparate needed to take Portkeys. Cedric, being 17 and old enough to compete in the Triwizard tournament, should have had no need to use the Portkey. Perhaps he had just turned 17, and had not passed his test yet.

29. Who tells Harry to use gillyweed?

From Quiz Harry Potter and the Goblet of Fire

Answer: Neville

Mad-Eye Moody leads Neville to tell Harry about the gillyweed. He tells Neville to help Harry put his library books away. While Harry and Neville are talking, Harry mentions that he is going to be underwater for an hour and Neville suggests gillyweed. In the book, however, Dobby tells Harry at the last minute to use the gillyweed.

30. Who delivered this bad news: "Harry, I'm sorry but someone's already asked me."?

From Quiz Quoting "Harry Potter and the Goblet of Fire"

Answer: Cho Chang

During the Triwizard Tournament, Professor McGonagall explained to the students they would all celebrate one night at an event sponsored by Hogwarts called the Yule Ball. Harry spoke to Ron about wanting to ask Cho to be his date at the dance. When Harry approached her to ask if she was interested, Cho turned him down, stating she already had a date.

This is category 14601
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.