FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hayao Miyazaki Creations
Quiz about Hayao Miyazaki Creations

Hayao Miyazaki Creations Trivia Quiz


Hayao Miyazaki is the director of some classic animated creations. Test your knowledge on his films.

A multiple-choice quiz by seventh_friend. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed L-R
  8. »
  9. Hayao Miyazaki

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
257,334
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
348
- -
Question 1 of 10
1. In which film does the heroine meet a living scarecrow? Hint


Question 2 of 10
2. Ashitaka is the focal character of which Hayao Miyazaki movie? Hint


Question 3 of 10
3. Which movie is about a five year old boy and his princess goldfish? Hint


Question 4 of 10
4. In the movie "Spirited Away", Chihiro befriends which combination of characters? Hint


Question 5 of 10
5. In the Movie "Princess Mononoke", who has been raised by wolves? Hint


Question 6 of 10
6. Which movie has a main character named Satsuki? Hint


Question 7 of 10
7. In "Howl's Moving Castle", who or what is Markl? Hint


Question 8 of 10
8. In the English version of "Howl's Moving Castle", who does Calcifer's voice over? Hint


Question 9 of 10
9. What is the Japansese title of "Laputa: Castle in the Sky"? Hint


Question 10 of 10
10. At the end of "Spirited Away" who do we find out Haku really is? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : Guest 93: 5/10
Apr 03 2024 : Guest 73: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which film does the heroine meet a living scarecrow?

Answer: Howl's Moving Castle

Sofi, a girl who has a curse placed upon her, meets a Scarecrow who isn't all that he seems in "Howl's Moving Castle". As Sofi tries to live with her curse she learns that some people have lives harder than she does. Markl, Calcifer, Howl and Sofi share many experiences as they try to keep their beloved castle form falling apart.
2. Ashitaka is the focal character of which Hayao Miyazaki movie?

Answer: Princess Mononoke

On a journey to find a way to rid his body of an incurable disease, Ashitaka must head to the east. When he arrives he finds himself in the middle of a battle between giant forest animals and an iron mining town. The Leader of this town is trying to kill the forest spirit but the animals must stop her because the death of the spirit will mean destruction for all. Ashitaka and Princess Mononoke must find a way to save the forest spirit from being killed.
3. Which movie is about a five year old boy and his princess goldfish?

Answer: Ponyo on the Cliff

"Ponyo on the Cliff" is an adventure about a boy and his royal fish. The fish desperatley wishes to be human, to fulfill her goals, and in doing so befriends a five year old boy. The five year old boy is based on Hayoa's son when he was five.
4. In the movie "Spirited Away", Chihiro befriends which combination of characters?

Answer: No Face, Haku, Boh

When Chihiro arrives at the bath house, she meets No Face, who is horrible monster that eats everyone until he is extremely obese. He does not try to eat Chihiro, instead he offers her a great deal of gold. Boh is the baby of the Bath House owner Yubaba; he is humungous and very stupid.

When Yubaba's twin sister arrives, she turns Boh into a mouse. Chihiro takes Boh because his mother doesn't recognise him. Haku is a young boy who has forgetton his name, little does he know that he is a sacred river spirit. Haku is the first to befriend Chihiro in an attempt to save her life.
5. In the Movie "Princess Mononoke", who has been raised by wolves?

Answer: San

San is Princess Mononoke and she lives and has been raised by wolves. They live together in the forest with other packs of animals, such as the Boars.
6. Which movie has a main character named Satsuki?

Answer: Tonari no Totoro

Satsuki is the main character of Tonari no Totoro. When her father moves them to an old rural Japanese house, Satsuki must learn to live in her new surroundings - even if that means befriending those who she might not have before. Things get worse before they get better, when her mother becomes ill.
7. In "Howl's Moving Castle", who or what is Markl?

Answer: He is Howl's assistant.

Markl is a boy who works for Howl and helps him. He is no more then six years old but is beginning to practice his magic skills, and is becoming rather good at it. Howl looks after Markl as a friend and almost as a son. This happy-go-lucky child always has a smile on his face.
8. In the English version of "Howl's Moving Castle", who does Calcifer's voice over?

Answer: Billy Crystal

Billy Crystal is the voice of Calcifer, the flame that keeps Howl alive. Calcifer is a very important character and Crystal brings that out with his witty one liners, as the heart of Howl. Crystal's distinct voice cannot be mistaken when he takes on this role as the fire headed complainer.
9. What is the Japansese title of "Laputa: Castle in the Sky"?

Answer: TenkŻ no shiro Rapyuta

"TenkŻ no shiro Rapyuta" means "Castle in the Sky" and was the original Japanese title for the movie. "Castle in the Sky" is about a young boy and girl with a magical crystal. They must fight off pirates in search of a hidden floating castle.
10. At the end of "Spirited Away" who do we find out Haku really is?

Answer: The Kohaku river spirit

Haku had forgotten his real name but Chihiro reminds him at the end of the movie that he really is the Kohaku River Spirit. Although Haku doesn't leave the bath house, he is greatful to Chihiro for reminding him of his name. Now that both Chihiro and Haku know their real names they are able to leave anytime they want, just as long as they don't forget.
Source: Author seventh_friend

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us