FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hitchcock Actors and Characters
Quiz about Hitchcock Actors and Characters

Hitchcock Actors and Characters Quiz


I give you the name of a character from a Hitchcock movie, you name the actor that played the part - simple!

A multiple-choice quiz by mharstar. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Alfred Hitchcock

Author
mharstar
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
71,610
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2276
Last 3 plays: Guest 74 (5/10), pughmv (10/10), ziggythepooh (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. L.B. Jeffries in 'Rear Window'? Hint


Question 2 of 10
2. Mitch Brenner in 'The Birds'? Hint


Question 3 of 10
3. Richard Hannay in 'The 39 Steps'? Hint


Question 4 of 10
4. George Lumley in 'Family Plot'? Hint


Question 5 of 10
5. Johnny Aysgarth in 'Suspicion'? Hint


Question 6 of 10
6. Mark Rutland in 'Marnie'? Hint


Question 7 of 10
7. Gilbert in 'The Lady Vanishes'? Hint


Question 8 of 10
8. Father Michael Logan in 'I Confess'? Hint


Question 9 of 10
9. Michael Armstrong in 'Torn Curtain'? Hint


Question 10 of 10
10. Dr. Murchison in 'Spellbound'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 10 2024 : Guest 74: 5/10
Apr 13 2024 : pughmv: 10/10
Apr 12 2024 : ziggythepooh: 10/10
Apr 05 2024 : Nlc56: 10/10
Apr 03 2024 : Guest 68: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. L.B. Jeffries in 'Rear Window'?

Answer: James Stewart

An easy one to start. James Stewart in the second of four roles he played for Hitchcock, and my personal favourite.
2. Mitch Brenner in 'The Birds'?

Answer: Rod Taylor

Martin Landau and John Gavin were in the two Hitchcock movies prior to 'The Birds', 'North by Northwest' and 'Psycho' respectively.
3. Richard Hannay in 'The 39 Steps'?

Answer: Robert Donat

Peter Lorre, John Gielgud and Robert Young all featured in Hitchcock's next film after 'The 39 Steps', 'Secret Agent' in 1936.
4. George Lumley in 'Family Plot'?

Answer: Bruce Dern

His second role in a Hitchcock film, following a brief appearance as the sailor in the flashback in 'Marnie'.
5. Johnny Aysgarth in 'Suspicion'?

Answer: Cary Grant

Cary Grant is tied with James Stewart on the number of lead roles in Hitchcock movies - four apiece. This was his first.
6. Mark Rutland in 'Marnie'?

Answer: Sean Connery

After rehearsing with Sean Connery, his co-star Tippi Hedren couldn't believe her character wouldn't be attracted to him. Hitchcock told her it was 'called acting'!
7. Gilbert in 'The Lady Vanishes'?

Answer: Michael Redgrave

One of Hitchcock's last and best British films before going to America to make 'Rebecca', starring Laurence Olivier.
8. Father Michael Logan in 'I Confess'?

Answer: Montgomery Clift

Apparently Montgomery Clift did not impress Hitchcock as a leading man, as he disliked his method style and deep involvement with his character.
9. Michael Armstrong in 'Torn Curtain'?

Answer: Paul Newman

Paul Newman was chosen for this film, along with Julie Andrews, because of their popularity at the time, against Hitchcock's wishes.
10. Dr. Murchison in 'Spellbound'?

Answer: Leo G. Carroll

Leo G. Carroll appeared in the most Hitchcock movies, with 6 to his name: 'Rebecca', 'Suspicion', 'Spellbound', 'The Paradine Case', 'Strangers on a Train' and 'North by Northwest'.
Source: Author mharstar

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us