FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hot Fuzz
Quiz about Hot Fuzz

Hot Fuzz Trivia Quiz


This is a quiz all about the new cop comedy film from the makers of horror hit "Shaun Of The Dead."

A multiple-choice quiz by TomBeasley. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies H-K
  8. »
  9. Hot Fuzz

Author
TomBeasley
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
271,676
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3737
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: turaguy (1/10), Guest 2 (9/10), Guest 86 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who played the role of Sergeant Nicholas Angel? Hint


Question 2 of 10
2. Who played Police Constable Danny Butterman? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the owner of the swan, that went missing? Hint


Question 4 of 10
4. Which running event does Nicholas Angel still hold the Met record for? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the supermarket owner that is played by former Bond actor Timothy Dalton? Hint


Question 6 of 10
6. Who is the first villager to die? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the local pub? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the farm that there is "a spot of bother" at? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the man who owns the large mansion? Hint


Question 10 of 10
10. How do we assume George Merchant murdered? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 04 2024 : turaguy: 1/10
Mar 04 2024 : Guest 2: 9/10
Mar 03 2024 : Guest 86: 9/10
Mar 03 2024 : Guest 82: 8/10
Mar 02 2024 : Guest 80: 7/10
Feb 26 2024 : Guest 86: 8/10
Feb 24 2024 : marianjoy: 9/10
Feb 18 2024 : Guest 5: 10/10
Feb 11 2024 : Guest 86: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who played the role of Sergeant Nicholas Angel?

Answer: Simon Pegg

Angel's two loves were: the police service (official vocab guidelines state that force is too aggressive) and his favourite plant, the Japanese Peace Lily. He worked for the Metropolitan Police in London, where he had the highest arrest record of any officer, before being moved to the quiet village of Sandford in Gloucestershire.
2. Who played Police Constable Danny Butterman?

Answer: Nick Frost

Danny had a passion for action movies and believed that gunfights and car chases were regular routine for city police. He expressed extreme shock when Angel revealed that he hadn't seen the films that Danny admired, including "Point Break" and "Bad Boys 2".
3. Who was the owner of the swan, that went missing?

Answer: Peter Ian Staker

The theft was reported immediately, but Angel thought that it was a hoax call due to the owner's name. The swan then reappears throughout the film, eventually allowing Angel and Danny to apprehend Frank Butterman.
4. Which running event does Nicholas Angel still hold the Met record for?

Answer: 100m

In the opening montage showing Nicholas' exploits in the police service, it is shown that he takes part in many activities including fencing, judo and chess as well as his record in the 100m.
5. What is the name of the supermarket owner that is played by former Bond actor Timothy Dalton?

Answer: Simon Skinner

Simon Skinner was a member of the Neighbourhood Watch Alliance who weed out people who may cause Sandford to lose the prestigious "Village Of The Year Award". He is owner of the local Somerfield, a supermarket in which Danny and Nicholas often kill time. For example in an early scene Danny is looking at action DVDs in the basket while Nicholas is in the organic produce section.
6. Who is the first villager to die?

Answer: Martin Blower

Martin Blower is killed along with his secret lover, Eve Draper, on the night of his appearance as Romeo in a homage to Shakespeare. Their death was staged as a car accident (collision).
7. What is the name of the local pub?

Answer: The Crown

Danny suggests almost every night that they go to this local pub and Angel tries his best not to get drunk by drinking cranberry juice.
8. What is the name of the farm that there is "a spot of bother" at?

Answer: Elroy Farm

The farmer had been cutting down other people's hedges. Angel uncovers a whole armoury of unlicensed firearms at the farm including an old sea mine.
9. What is the name of the man who owns the large mansion?

Answer: George Merchant

Angel notes that the mansion wasn't "in keeping with the village's rustic aesthetic."
10. How do we assume George Merchant murdered?

Answer: Incinerated

The killer then covers their tracks by applying fry-up ingredients onto the cooking appliances.
Source: Author TomBeasley

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. What's All the "Hot Fuzz" About? Easier
2. "Hot Fuzz" Part 2 Average
3. Nicholas Angel - Feeling Fuzzy? Average
4. All Fuzzed Up Tough

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us