FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about La Bamba  The Movie
Quiz about La Bamba  The Movie

"La Bamba" - The Movie Trivia Quiz


February 3, 1959 was a very sad day in rock and roll history. How much do you know about this movie about Ritchie Valens?

A multiple-choice quiz by Bttrfly361. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. L
  8. »
  9. La - Lh Movies

Author
Bttrfly361
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
168,346
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2320
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: rupert774 (6/10), Guest 174 (7/10), Guest 72 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Ritchie Valens had a half-brother named Bob who was sometimes jealous of Ritchie's success. Who played Bob in the movie? Hint


Question 2 of 10
2. What was Ritchie's real last name?

Answer: (One Word)
Question 3 of 10
3. What was not one of Ritchie's hits? Hint


Question 4 of 10
4. What was Ritchie's biggest fear? Hint


Question 5 of 10
5. How old was Ritchie when he died?

Answer: (number)
Question 6 of 10
6. Who was not on that fateful flight with Ritchie on February 3, 1959? Hint


Question 7 of 10
7. February 3, 1959 has been called Hint


Question 8 of 10
8. On of Ritchie's first love was named this. He also wrote a song about her. "Oh _______."

Answer: (One word, first name only)
Question 9 of 10
9. Did Lou Diamond Phillips do his own singing in this movie?


Question 10 of 10
10. How did Ritchie's family learn about his death in the movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : rupert774: 6/10
Jun 18 2024 : Guest 174: 7/10
Jun 15 2024 : Guest 72: 10/10
Jun 14 2024 : Guest 166: 7/10
Jun 07 2024 : Guest 191: 10/10
Jun 05 2024 : Guest 92: 9/10
Jun 02 2024 : Guest 76: 6/10
Jun 02 2024 : Guest 172: 8/10
May 29 2024 : Guest 66: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ritchie Valens had a half-brother named Bob who was sometimes jealous of Ritchie's success. Who played Bob in the movie?

Answer: Esai Morales

Esai Morales did a wonderful depiction of Ritchie's half-brother Bob. Lou Diamond Phillips made his acting debut as Ritchie Valens and Joe Pantoliano played Ritchie's manager Bob Keane. This great movie was directed by Luis Valdez.
2. What was Ritchie's real last name?

Answer: Valenzuela

Bob Keane changed his name from Richard Valenzuela to Ritchie Valens after Ritchie recorded his first single.
3. What was not one of Ritchie's hits?

Answer: Oh Boy!

"Oh Boy" was in fact a Buddy Holly song.
4. What was Ritchie's biggest fear?

Answer: Dying in a plane crash

Ritchie had many dreams about plane crashes and was terrified to fly, until he had to fly across country to appear on American Bandstand. He flew many times after that, but sadly, his biggest fear became a reality.
5. How old was Ritchie when he died?

Answer: 17

Sadly, Ritchie was only 17 years old when his life ended.
6. Who was not on that fateful flight with Ritchie on February 3, 1959?

Answer: Patsy Cline

Buddy Holly and The Big Bopper were two other rock stars on the flight. Roger Peterson was the pilot. Patsy Cline also died in a plane crash, but not the same one as Ritchie.
7. February 3, 1959 has been called

Answer: the day the music died

Don McClean made this line famous in his song "American Pie."
8. On of Ritchie's first love was named this. He also wrote a song about her. "Oh _______."

Answer: Donna

Donna Ludwig was Ritchie's first love. He wrote "Oh Donna" after they broke up.
9. Did Lou Diamond Phillips do his own singing in this movie?

Answer: No

The songs were sung by David Hidalgo from the band Los Lobos. Lou did a good job lip synching though!
10. How did Ritchie's family learn about his death in the movie?

Answer: On the radio

Sadly, they learned about it on the radio. What a horrible day for Ritchie fans everywhere.
Source: Author Bttrfly361

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Classic Hitchcock 'The Lady Vanishes' Average
2. The Last Emperor Average
3. The Last King of Scotland Average
4. Last Holiday Average
5. A Letter to Three Wives Average
6. The Lego Movie Average
7. Letters From Iwo Jima Average
8. Lady Bird Average
9. The Last Temptation of Christ Average
10. "Les Miserables" (2012) Average
11. The Last Boy Scout Average
12. The Last Dragon Average

6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us