FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Les Miserables 2012
Quiz about Les Miserables 2012

"Les Miserables" (2012) Trivia Quiz


This is a quiz on the 2012 movie of the classic story "Les Miserables" staring Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, and Amanda Seyfried. I hope you enjoy!

A multiple-choice quiz by jackosborn18. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. L
  8. »
  9. La - Lh Movies

Author
jackosborn18
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
369,600
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
382
Last 3 plays: Guest 78 (7/10), Guest 81 (9/10), Guest 185 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What crime did Jean Valjean commit that condemmed him to slavery? Hint


Question 2 of 10
2. What song is being sung at the opening scene as the slaves are working? Hint


Question 3 of 10
3. What does Fantine NOT do to earn money after she is fired from Valjean's factory? Hint


Question 4 of 10
4. What is Jean Valjean's identification (criminal) number? Hint


Question 5 of 10
5. Finish the quote from the song. "..But there are dreams than cannot be and there are storms we cannot _______."

Answer: (One Word)
Question 6 of 10
6. What song does young Cosette sing when she is living with the Thénardiers? Hint


Question 7 of 10
7. What do the young rebels believe will fire up the people to start the French Revolution? Hint


Question 8 of 10
8. Who recognizes Inspector Javert when he is trying to pass off as a rebel? Hint


Question 9 of 10
9. Very few lines are spoken in this movie rather than sung. Which is NOT one of the few spoken lines? Hint


Question 10 of 10
10. Which is the correct order of deaths in this film? (Starting with the earliest death to the latest.) Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 15 2024 : Guest 78: 7/10
Jun 13 2024 : Guest 81: 9/10
Jun 09 2024 : Guest 185: 8/10
Jun 04 2024 : Guest 70: 5/10
Jun 03 2024 : Guest 205: 0/10
May 31 2024 : Guest 209: 8/10
May 14 2024 : Guest 174: 9/10
May 14 2024 : Guest 208: 7/10
May 12 2024 : Guest 87: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What crime did Jean Valjean commit that condemmed him to slavery?

Answer: He stole a loaf of bread

Jean Valjean stole a loaf of bread to feed his sister's child when money was scarce. He works many years of hard labor to pay for his crime.
2. What song is being sung at the opening scene as the slaves are working?

Answer: Look Down

At the opening of the film, slaves are trying to pull in a broken ship as the sea beats against them. They are singing the song "Look Down" which speaks about the harsh conditions of their slavery.
3. What does Fantine NOT do to earn money after she is fired from Valjean's factory?

Answer: Sells her clothes

Fantine, desperate to pay for her child's care, sells her hair, some teeth and even engages in prostitution to earn money after she is fired. However, we never see her sell her clothes.
4. What is Jean Valjean's identification (criminal) number?

Answer: 24601

Throughout the film Jean Valjean is referred to by this number he was given as a convict. He reveals this number when he turns himself in to save the wrongly accused man.
5. Finish the quote from the song. "..But there are dreams than cannot be and there are storms we cannot _______."

Answer: weather

This line is from the song Fantine sings called "I Dreamed a Dream". This song speaks of how unfair life can be and specifically her own.
6. What song does young Cosette sing when she is living with the Thénardiers?

Answer: Castle on a Cloud

When we first see Cosette, she is sad and living with Monsieur and Madame Thénardier. She sings the song about the happy place in her dreams called "Castle on a Cloud".
7. What do the young rebels believe will fire up the people to start the French Revolution?

Answer: Death of General Lamarque

The young rebels, led by Enjolras, believe that the death of General Lamarque is the time they have been waiting for. They believe a protest at his funeral march will spark the people to rise up and fight against the King's tyranny.
8. Who recognizes Inspector Javert when he is trying to pass off as a rebel?

Answer: Gavroche

Javert is pretending to help the rebels and successfully deceiving all of them until little Gavroche sees him and points out that he is the Inspector of the police force.
9. Very few lines are spoken in this movie rather than sung. Which is NOT one of the few spoken lines?

Answer: "My place is here. I fight with you."

Marius sings the line "My place is here. I fight with you," at the end of the song "One Day More". However, all these other lines were simply spoken rather than sung.
10. Which is the correct order of deaths in this film? (Starting with the earliest death to the latest.)

Answer: Fantine, Eponine, Gavroche, Javert, Valjean

Fantine dies early in the film after Valjean takes her to the hospital. Eponine dies at the barricade first, and later Gavroche also dies at the barricade. Javert later struggles with his decisions and throws himself off a bridge, committing suicide. Valjean dies of sickness at the very end of the movie.
Source: Author jackosborn18

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "La Bamba" - The Movie Average
2. The Last Emperor Average
3. Leon Average
4. Last Holiday Average
5. The Last Boy Scout Average
6. Leprechaun Average
7. The Last Dragon Average
8. The Legend of Bagger Vance Easier
9. The Last King of Scotland Average
10. A Letter to Three Wives Average
11. Classic Hitchcock 'The Lady Vanishes' Average
12. Letters From Iwo Jima Average

6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us