FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Leon
Quiz about Leon

Leon Trivia Quiz


This is a quiz about the film 'Leon' as it was called in England. In America and other places it was known as 'The Professional'.

A multiple-choice quiz by alpen. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. L
  8. »
  9. La - Lh Movies

Author
alpen
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
52,754
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1034
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the man we see giving Leon his first job? Hint


Question 2 of 10
2. How many quarts of milk does Leon usually get? Hint


Question 3 of 10
3. What is the young girl who Leon takes in called? Hint


Question 4 of 10
4. Who is Stansfeild's favourite composer?

Answer: (One Word)
Question 5 of 10
5. What exactly does Leon tell the young girl he does for a living? Hint


Question 6 of 10
6. What does the receptionist ask about when Leon and the girl move to the hotel? Hint


Question 7 of 10
7. What can't Leon do? Hint


Question 8 of 10
8. What is the first weapon Leon trains the girl in? Hint


Question 9 of 10
9. Why do Leon and the girl have to leave the hotel? Hint


Question 10 of 10
10. What is the number of the office of Stansfield in the D.E.A. building?

Answer: (Number)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the man we see giving Leon his first job?

Answer: Tony

Tony is only ever seen with in his restuarant 'Supreme Macaroni Co.' in Little Italy, New York.
2. How many quarts of milk does Leon usually get?

Answer: Two

Although many people in the film seem to know Leon regularly buys two quarts of milk we only actually see him getting the milk once in the film.
3. What is the young girl who Leon takes in called?

Answer: Mathilda

Mathilda is played by Natalie Portman. 'Leon' was her big break into films.
4. Who is Stansfeild's favourite composer?

Answer: Beethoven

Although Stansfeild does seem to really like Beethoven he does confess to Mathilda's father that 'after his openings, to be honest, he does tend to get a little ... boring'.
5. What exactly does Leon tell the young girl he does for a living?

Answer: Cleaner

Although Leon tells Mathilda that he's a cleaner she immeadiately understands that this isn't the case and that he is actually a hitman. Quite a rapid assumption for a 12 year old.
6. What does the receptionist ask about when Leon and the girl move to the hotel?

Answer: Violin

This is a blatant lie as the violin case clearly contains some of Leon's weaponary.
7. What can't Leon do?

Answer: Read

This seems to be one of the main resons why Leon works as a hitman. Any other job would require him to be able to read.
8. What is the first weapon Leon trains the girl in?

Answer: Rifle

The training of a hitman goes in stages acoording to Leon. Starting with the rifle which leaves you a safe distance from the 'client'. You then progress through different weapons until you reach the knife, the last weapon you train in which allows you to come into contact directly with the 'client'.
9. Why do Leon and the girl have to leave the hotel?

Answer: She tells the receptionist she is Leon's lover.

This is one of the main points of the film in which we see that Mathilda feels more for Leon than just a kind of foster parent.
10. What is the number of the office of Stansfield in the D.E.A. building?

Answer: 4602

Source: Author alpen

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us