FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Lego Movie
Quiz about The Lego Movie

The Lego Movie Trivia Quiz


This quiz will cover "The Lego Movie", released in the United States in early 2014. This quiz contains some spoilers. Have fun!

A multiple-choice quiz by triviaking162. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. L
  8. »
  9. La - Lh Movies

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
366,376
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
566
Last 3 plays: Guest 174 (6/10), Guest 174 (6/10), Guest 76 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the first name of the movie's protagonist? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these characters is played by Morgan Freeman? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the weapon President Business wants to use to destroy the world? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these superheroes does not make an appearance in the movie? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these basketball players is revealed to be a Master Builder? Hint


Question 6 of 10
6. When Wyldstyle and Vitruvius enter Emmet's mind, what is revealed to be Emmet's one "original thought"? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these actors voices a character in the Lego universe and later acts in a live-action sequence near the end of the movie? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these characters is not a Master Builder? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these actors does not make a cameo in the movie? Hint


Question 10 of 10
10. What is the theme song of "The Lego Movie"?

Answer: (Three Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 13 2024 : Guest 174: 6/10
Jul 05 2024 : Guest 174: 6/10
Jul 04 2024 : Guest 76: 9/10
Jul 01 2024 : Guest 68: 9/10
Jun 29 2024 : Guest 99: 8/10
Jun 29 2024 : Guest 38: 4/10
Jun 28 2024 : Guest 217: 10/10
Jun 26 2024 : Guest 136: 9/10
Jun 26 2024 : Guest 87: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the first name of the movie's protagonist?

Answer: Emmet

Emmet is an ordinary Lego construction worker and is played by Chris Pratt in the movie. Pratt previously acted in films like "Zero Dark Thirty" (2012), "Moneyball" (2011), and "Her" (2013). He also played the part of Andy in the NBC comedy "Parks and Recreation".
2. Which of these characters is played by Morgan Freeman?

Answer: Vitruvius

Vitruvius is one of the wise Master Builders that helps Emmet on his quest. However, he is later killed by President Business' forces. After he dies, a ghost of him appears and inspires Emmet to keep fighting to save the Lego world from President Business' evil plan.
3. What is the name of the weapon President Business wants to use to destroy the world?

Answer: Kragle

The Kragle is actually just a tube of Krazy Glue with some of the letters rubbed out (hence the name). President Business wants to use the Kragle to freeze the entire Lego world in place. The only thing that can stop the Kragle is the "Piece of Resistance", a red cap Emmet carries that can close the Kragle's tube.
4. Which of these superheroes does not make an appearance in the movie?

Answer: The Incredible Hulk

The Incredible Hulk does not appear in the movie. Batman is played by Will Arnett and is Wyldstyle's boyfriend. Superman and Green Lantern are played by Channing Tatum and Jonah Hill, respectively. Tatum and Hill also appeared together in "21 Jump Street" (2012).
5. Which of these basketball players is revealed to be a Master Builder?

Answer: Shaquille O'Neal

Shaquille O'Neal is a famous National Basketball Association (NBA) center who appeared in 15 NBA All-Star Games over his long career. O'Neal appears in the movie as part of the 2002 NBA All-Stars Lego set and appears as one of the Master Builders. Shaquille plays himself in the movie and helps Emmet and the Master Builders in their fight against President Business.
6. When Wyldstyle and Vitruvius enter Emmet's mind, what is revealed to be Emmet's one "original thought"?

Answer: A double-decker couch

Emmet likes the double-decker couch idea, because it would allow everyone to "watch TV together and be buddies". Unfortunately, Vitruvius and Wyldstyle do not share this sentiment, as they see the couch as a dumb, terrible idea. Later, Emmet's double-decker couch saves everyone, as it is used as a lifeboat when the Master Builders' submarine explodes.
7. Which of these actors voices a character in the Lego universe and later acts in a live-action sequence near the end of the movie?

Answer: Will Ferrell

Will Ferrell voices President Business in the Lego universe and as "The Man Upstairs" in the live-action sequence. In the live-action sequence, Ferrell plays a Lego collector who does not like how his son rearranges his collection of Lego pieces. While his son arranges the pieces in creative ways, he prefers all his pieces be glued together in their correct spots.

However, he later learns to appreciate his son's creativity and not be so uptight about how his Lego pieces are arranged.
8. Which of these characters is not a Master Builder?

Answer: President Business

President Business, or Lord Business, is the president of the Octan Corporation and is the evil protagonist of the film.
9. Which of these actors does not make a cameo in the movie?

Answer: Steve Carell

Steve Carell does not make an appearance in the movie. Will Forte appeared as Abraham Lincoln, one of the Master Builders. Anthony Daniels reprised his role as C-3PO from the "Star Wars" franchise for a small cameo with Billy Dee Williams (who reprised his role as Lando Calrissian from the same franchise). Finally, Keegan-Michael Key provided the voice for Foreman Jim in the movie.
10. What is the theme song of "The Lego Movie"?

Answer: Everything is Awesome

Emmet listens to "Everything is Awesome" while he drives to work in the beginning of the movie. He loves listening to the song. "Everything is Awesome" was sung by Tegan and Sara feat. The Lonely Island for the movie. The song is well-known for its catchy tune and chorus.
Source: Author triviaking162

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "La Bamba" - The Movie Average
2. The Last Emperor Average
3. Leon Average
4. Last Holiday Average
5. The Last Boy Scout Average
6. Leprechaun Average
7. The Last Dragon Average
8. The Legend of Bagger Vance Easier
9. The Last King of Scotland Average
10. A Letter to Three Wives Average
11. Classic Hitchcock 'The Lady Vanishes' Average
12. Letters From Iwo Jima Average

7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us