FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Classic Hitchcock The Lady Vanishes
Quiz about Classic Hitchcock The Lady Vanishes

Classic Hitchcock 'The Lady Vanishes' Quiz


This is, in my opinion, Hitchcock's best work ever!

A multiple-choice quiz by amandasparadox. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. L
  8. »
  9. La - Lh Movies

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
53,948
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
499
Last 3 plays: Guest 174 (1/10), Guest 82 (7/10), Johnmcmanners (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what country does the movie start? Hint


Question 2 of 10
2. Her last name is Henderson, what is the young girl's first name?

Answer: (One Word)
Question 3 of 10
3. What falls on Iris at the train station? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the lady in tweed?

Answer: (One Word)
Question 5 of 10
5. What does the lady in tweed say is her occupation? Hint


Question 6 of 10
6. Where do the two British men have to sleep in the hotel? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the musician who helps Iris look for the little old lady on the train? Hint


Question 8 of 10
8. Where is the lady hidden? Hint


Question 9 of 10
9. What is the little old lady's real profession? Hint


Question 10 of 10
10. To whom does Iris end up engaged in the end? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 18 2024 : Guest 174: 1/10
May 29 2024 : Guest 82: 7/10
May 19 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 24 2024 : pughmv: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what country does the movie start?

Answer: Bendricka

2. Her last name is Henderson, what is the young girl's first name?

Answer: Iris

Her full name is Iris Matilda Henderson. You hear her announce this while in her room discussing her marriage.
3. What falls on Iris at the train station?

Answer: a planter

The planter was pushed by a gloved hand.
4. What is the name of the lady in tweed?

Answer: Froy

She writes it on the window for Iris and it later disappears.
5. What does the lady in tweed say is her occupation?

Answer: governess

6. Where do the two British men have to sleep in the hotel?

Answer: the maid's room

The manager tells them not to worry; he will remove the maid.
7. What is the name of the musician who helps Iris look for the little old lady on the train?

Answer: Gilbert

8. Where is the lady hidden?

Answer: in the patient's bandages

9. What is the little old lady's real profession?

Answer: spy

She always thought 'spy' was such an ugly word.
10. To whom does Iris end up engaged in the end?

Answer: Gilbert

Source: Author amandasparadox

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Alfred Hitchcock Movie Quizzes:

A selection of movie quizzes from the master director Alfred Hitchcock.

  1. Hitchcock's 'The Birds' Average
  2. Alfred Hitchcock's "To Catch a Thief" Average
  3. Alfred Hitchcock's "Psycho" Tough
  4. Vertigo Average
  5. Rear Window Average
  6. North By Northwest Average
  7. "Rebecca" Redux Tough
  8. "The Man Who Knew Too Much" (1956) Easier
  9. "Topaz "- A Night at the Movies Average
  10. Notorious Average
  11. The Wrong Man Average
  12. Dial "M" for Murder Average

6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us