FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mel Gibson Roles
Quiz about Mel Gibson Roles

Mel Gibson Roles Trivia Quiz


See if you can match Mel Gibson's roles with the movies he played in.

A multiple-choice quiz by reedy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Mel Gibson

Author
reedy
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
105,727
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2772
- -
Question 1 of 10
1. Mel Gibson plays Captain Kelly in this movie co-starring Sam Neill. Hint


Question 2 of 10
2. In what movie did Mel play a death row inmate? Hint


Question 3 of 10
3. Mel plays a mentally challenged young man in this movie. Hint


Question 4 of 10
4. Mel plays pilot Daniel McCormick in which film? Hint


Question 5 of 10
5. In which movie can you see Mel covered with tattoos and body piercings? Hint


Question 6 of 10
6. In which of the following movies does Mel NOT play a soldier? Hint


Question 7 of 10
7. What was the name of the character Mel played in "Conspiracy Theory?" Hint


Question 8 of 10
8. In this movie Mel has one name, and we never learn if it's his first or last name. Hint


Question 9 of 10
9. Mel plays a man of the cloth in which movie? Hint


Question 10 of 10
10. Mel plays Lt. Colonel Hal Moore in which movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 28 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Mar 30 2024 : Guest 51: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Mel Gibson plays Captain Kelly in this movie co-starring Sam Neill.

Answer: Attack Force Z

This movie is noteable for the fact that its two main actors were on the verge of stardom.
2. In what movie did Mel play a death row inmate?

Answer: Mrs. Soffel

This movie was based on a true story.
3. Mel plays a mentally challenged young man in this movie.

Answer: Tim

"Tim" was released the same year as "Mad Max." (1979)
4. Mel plays pilot Daniel McCormick in which film?

Answer: Forever Young

This film also features Elijah Wood in one of his early roles.
5. In which movie can you see Mel covered with tattoos and body piercings?

Answer: Father's Day

This was an uncredited bit part.
6. In which of the following movies does Mel NOT play a soldier?

Answer: Mad Max

Mel plays a police officer in this film.
7. What was the name of the character Mel played in "Conspiracy Theory?"

Answer: Jerry Fletcher

Mel plays a cab driver who sees conspiracies everywhere.
8. In this movie Mel has one name, and we never learn if it's his first or last name.

Answer: Payback

His name was Porter, just Porter. Interesting point: the gritty look of "Payback" came from superimposing a color recording over a black and white recording.
9. Mel plays a man of the cloth in which movie?

Answer: Signs

This movie was written by M. Night Shyamalan. Other movies to his credit are "The Sixth Sense" and "Unbreakable."
10. Mel plays Lt. Colonel Hal Moore in which movie?

Answer: We Were Soldiers

In my opinion, one of the best war films out there!
Source: Author reedy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Categorical Firsts:

I present to you the first quiz that I wrote in each main FunTrivia category. I'm not going to pretend that I managed a masterpiece the first time I wrote in a given category, but it was a fun time of trying new things. Enjoy!

  1. That's GECKO, not GEICO! Average
  2. Third Time's the Charm! Average
  3. Our True North Celebrities Easier
  4. Dress Code: Black Tie Tough
  5. "The 39 Clues" Book 1: "The Maze of Bones" Average
  6. Jump on the 'Bond' Wagon Average
  7. Lakes of Canada Tough
  8. A History of Manitoba (till 1870) Tough
  9. Settlers of Catan Variants Average
  10. Put It All Together Impossible
  11. Jack Ryan's Career Average
  12. Mel Gibson Roles Average

5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us