FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jump on the Bond Wagon
Quiz about Jump on the Bond Wagon

Jump on the 'Bond' Wagon Trivia Quiz


I've jumped on the 'bond' wagon with this, my first common bond quiz. Questions 1-9 all have a common bond with the answer to question 10 - a person.

A multiple-choice quiz by reedy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. CB By Series
  8. »
  9. reedy's Series

Author
reedy
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
122,162
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2380
Last 3 plays: Robert907 (5/10), Guest 175 (3/10), Guest 73 (6/10).
Question 1 of 10
1. This popular singer died on February 4, 1983 of heart failure caused by chronic anorexia nervosa. Hint


Question 2 of 10
2. Robert A. Heinlein has introduced Sci-Fi/Fantasy readers to some interesting characters over the years. Who is the colorful main character from "Time Enough for Love"? Hint


Question 3 of 10
3. This 1992 movie saw Goldie Hawn as a mother trying to provide for her son by stripping at a local bar. Hint


Question 4 of 10
4. This author and educator was known for his work in the field of comparative mythology. He wrote "The Hero with a Thousand Faces." Hint


Question 5 of 10
5. Which popular handheld PDA is from parent company 3Com? Hint


Question 6 of 10
6. Debra Winger and Tom Berenger star in this paranoid 1988 thriller. Hint


Question 7 of 10
7. This arcade game was released by Nintendo in 1981 and introduced Mario to the video game world. Hint


Question 8 of 10
8. This Queen was executed in 1587. Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of the character played by Billy Crystal in "The Princess Bride"? Hint


Question 10 of 10
10. And finally, who is the historical figure around whom the answers to questions 1 to 9 have a common bond?

Answer: (A Name - One or Two Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 04 2024 : Robert907: 5/10
Feb 07 2024 : Guest 175: 3/10
Jan 25 2024 : Guest 73: 6/10
Jan 23 2024 : Guest 98: 2/10
Jan 14 2024 : flambozo: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This popular singer died on February 4, 1983 of heart failure caused by chronic anorexia nervosa.

Answer: Karen Carpenter

The Carpenters' first album was released in 1969, and they had many years of success through the seventies and eighties.
2. Robert A. Heinlein has introduced Sci-Fi/Fantasy readers to some interesting characters over the years. Who is the colorful main character from "Time Enough for Love"?

Answer: Lazarus Long

Lazarus Long (AKA Dr. Lafe Hubert and Woodrow Wilson Smith) was born February 11, 1912, and, according to Heinlein's novels, is at least 2300 years old.
3. This 1992 movie saw Goldie Hawn as a mother trying to provide for her son by stripping at a local bar.

Answer: CrissCross

The movie was based on the novel and screenplay by Scott Sommer, and directed by Sam Menges. It is set in 1969.
4. This author and educator was known for his work in the field of comparative mythology. He wrote "The Hero with a Thousand Faces."

Answer: Joseph Campbell

Joseph Campbell asserted that there is a single pattern of heroic journey and that all cultures share this essential pattern in their various heroic myths. (from the Joseph Campbell Foundation web page) - Joseph Campbell died in 1987.
5. Which popular handheld PDA is from parent company 3Com?

Answer: Palm Pilot

PDAs are becoming more and more sophisticated as they are being integrated with cellular phones and internet.
6. Debra Winger and Tom Berenger star in this paranoid 1988 thriller.

Answer: Betrayed

"Betrayed" is a very creepy thriller about racism and the Aryan movement in America.
7. This arcade game was released by Nintendo in 1981 and introduced Mario to the video game world.

Answer: Donkey Kong

Mario began as a construction worker in the original Donkey Kong, before evolving into a plumber (is that a step up or a step down?)
8. This Queen was executed in 1587.

Answer: Mary, Queen of Scots

Anne Boleyn and Kathryn Howard were Henry VIII's wives and were executed in 1536 and 1542 respectively. Elizabeth I was not executed, but died peacefully in her bed in 1603.
9. What was the name of the character played by Billy Crystal in "The Princess Bride"?

Answer: Miracle Max

Billy is barely recognizable under all the makeup in this role. He did a wonderful job of a disgruntled ex-employee of the King. "The King's stinking son fired me, and thank you so much for bringing up such a painful subject. Why don't you just give me a papercut and pour lemon juice over it?"
10. And finally, who is the historical figure around whom the answers to questions 1 to 9 have a common bond?

Answer: Jesus

Qn 1 - Jesus was a carpenter; Qn 2 - Jesus raised Lazarus from the dead; Qn 3 - Jesus was crucified on a cross; Qn 4 - Joseph was Jesus' father; Qn 5 - Jesus entered Jerusalem on 'Palm Sunday' - or - Jesus' palms were pierced; Qn 6 - Jesus was betrayed by Judas Iscariot; Qn 7 - Jesus came into Jerusalem riding on a donkey; Qn 8 - Mary was Jesus' mother; Qn 9 - Jesus was known for performing miracles. I hope you enjoyed my first common bond quiz!
Source: Author reedy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Generally Speaking:

Have a go at a few General quiz series that I have created.

  1. The Quiz Journey Tough
  2. The Continuing Quiz Journey Average
  3. Category Crunch Tough
  4. Category Crunch 2 Average
  5. Category Crunch 3 Average
  6. Jump on the 'Bond' Wagon Average
  7. Jump on the 'Bond' Wagon 2 Tough
  8. Jump on the 'Bond' Wagon 3 Tough
  9. Jump on the 'Bond' Wagon 4 Average
  10. Jump on the 'Bond' Wagon 5 Average
  11. Jump on the 'Bond' Wagon 6 Easier
  12. Jump on the 'Bond' Wagon 7 Easier

Also part of quiz list
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us