FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jump on the Bond Wagon 4
Quiz about Jump on the Bond Wagon 4

Jump on the 'Bond' Wagon 4 Trivia Quiz


Here is my fourth installment in the Common Bond category. Use the answers from the first nine questions to find the common bond that will give you the final answer - this time an actor.

A multiple-choice quiz by reedy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. CB By Series
  8. »
  9. reedy's Series

Author
reedy
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
333,103
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1545
Question 1 of 10
1. Originally known by a different name, who eventually became known as Rebecca Rolfe? Hint


Question 2 of 10
2. The Dardanelles Campaign of World War I is remembered on April 25th every year as ANZAC Day. By what other, more well-known name is it known? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the drink that combines tequila, orange juice, and grenadine syrup? Hint


Question 4 of 10
4. German synthpop group Alphaville released their first single in 1984 entitled "Big in Japan." What was the name of their debut album that was released the same year? Hint


Question 5 of 10
5. In January of 1957, Luis Marden of "National Geographic Magazine" discovered the wreck of what famous 18th century ship off the coast of Pitcairn Island? Hint


Question 6 of 10
6. William Shakespeare wrote ten tragedies. Which one is the longest? Hint


Question 7 of 10
7. What was the name of the 'Guardian of Scotland' who was defeated at the Battle of Falkirk in the year 1298? Hint


Question 8 of 10
8. What 1976 movie starring Sly Stallone has spawned several sequels? Hint


Question 9 of 10
9. General Custer is not the only well-known leader of the 7th Cavalry Regiment. Who commanded the 7th during the Vietnam war, mounting helicopters instead of horses? Hint


Question 10 of 10
10. And finally, what is the name of the actor that is the common bond that ties together the answers to the first nine questions?

Answer: (First and Last Name, or just Last Name)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 07 2024 : Guest 175: 6/10
Jan 25 2024 : Guest 73: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Originally known by a different name, who eventually became known as Rebecca Rolfe?

Answer: Pocahontas

In March of 1613, Pocahontas was captured by some colonists and held for ransom against the Powhatan tribe. Unsatisfied with the Powhatan response, Pocahontas was held for a year at Henricus, near what is now Richmond, Virginia. While there, she met John Rolfe, whom she married on April 5th, 1614.
2. The Dardanelles Campaign of World War I is remembered on April 25th every year as ANZAC Day. By what other, more well-known name is it known?

Answer: The Gallipoli Campaign

The Battle of Gallipoli was a defining moment in the histories of Turkey, New Zealand and Australia. For the Turkish people, it was the final attempt to defend their motherland as the Ottoman Empire crumbled. For the ANZAC countries, it has come to signify the birth of a national consciousness, and the memorial date of April 25th holds greater significance than does Remembrance Day.
3. What is the name of the drink that combines tequila, orange juice, and grenadine syrup?

Answer: Tequila Sunrise

The Tequila Sunrise was created by Gene Sulit and originally served at the Arizona Biltmore Hotel in the 1930s and '40s. There are many variations, not all of which use tequila in the recipe.
4. German synthpop group Alphaville released their first single in 1984 entitled "Big in Japan." What was the name of their debut album that was released the same year?

Answer: Forever Young

The group formed in 1992, and achieved success in Europe with their first single "Big in Japan," which topped the charts in six countries, and made the 'top 5' in six others. It is still their biggest hit to date.
5. In January of 1957, Luis Marden of "National Geographic Magazine" discovered the wreck of what famous 18th century ship off the coast of Pitcairn Island?

Answer: HMS Bounty

Accounts of the voyage of HMS Bounty had the mutiny, led by 1st Mate Fletcher Christian, occur on April 28th. 1789. Eighteen loyal crew members, along with Captain Bligh, were cast off the ship near the island of Torfu. Bligh managed to navigate the small launch to Timor in the East Indies over 47 days, and 3,618 nautical miles.
6. William Shakespeare wrote ten tragedies. Which one is the longest?

Answer: Hamlet

Hamlet tops the list (by line count) as the longest of ALL of Shakespeare's plays, not only the tragedies, at 3,951 lines. The remaining tragedies rank between themselves as follows: #2-Coriolanus (3417), #3-King Lear (3343), #4-Othello (3323), #5-Antony and Cleopatra (3068), #6-Romeo and Juliet (3058), #7-Titus Andronicus (2522), #8-Julius Caesar (2459), #9-Timon of Athens (2390), and #10-Macbeth (2113).
7. What was the name of the 'Guardian of Scotland' who was defeated at the Battle of Falkirk in the year 1298?

Answer: Sir William Wallace

The First War of Scottish Independence began in the year 1296, and lasted until the Treaty of Edinburgh-Northampton in 1328. During the war, Sir William Wallace was Guardian of Scotland from 1297 until the Battle of Falkirk in 1298. He managed to evade capture by the English until August of 1305. He was tried for treason, although during the trial he attested that "I could not be a traitor to Edward, for I was never his subject."

Wallace was found guilty, then he was hanged, drawn and quartered.
8. What 1976 movie starring Sly Stallone has spawned several sequels?

Answer: Rocky

Stallone has starred in "Rocky" (1976), "Rocky II" (1979), "Rocky III" (1982), "Rocky IV" (1985), "Rocky V" (1990), and "Rocky Balboa" (2006). The full name of the character is Robert "Rocky" Balboa, Sr. During the series, Rocky contests the Heavyweight Championship of the World.
9. General Custer is not the only well-known leader of the 7th Cavalry Regiment. Who commanded the 7th during the Vietnam war, mounting helicopters instead of horses?

Answer: Lieutenant Colonel Hal Moore

Harold Gregory "Hal" Moore, Jr. retired from the US military in 1977 as a three-star General and a storied career. He served in Korea as a Captain, and of course in Vietnam as a Lieutenant Colonel. He also instructed at West Point, and one of his students was none other than then-cadet Norman Schwarzkopf.
10. And finally, what is the name of the actor that is the common bond that ties together the answers to the first nine questions?

Answer: Mel Gibson

Qn 1 - Mel was the voice of John Smith in the Disney animated story "Pocahontas".
Qn 2 - Mel starred as Frank Dunne in the 1981 film "Gallipoli".
Qn 3 - Mel was drug dealer 'Mac' McKussic in the 1988 film "Tequila Sunrise". Qn 4 - Mel was cryogenically frozen in 1992's "Forever Young".
Qn 5 - Mel mutinied against Capt Bligh as Fletcher Christian in "The Bounty" in 1984.
Qn 6 - Mel took on the role of Shakespeare's "Hamlet" in the 1990 movie of the same name.
Qn 7 - Mel directed and acted in the 1995 movie "Braveheart," based on the life of William Wallace.
Qn 8 - Mel did the voice of Rocky in the 2000 stop-motion animation film "Chicken Run".
Qn 9 - Mel played the role of Lt-Col Hal Moore in 2002's "We Were Soldiers." I hope you enjoyed my fourth common bond quiz!
Source: Author reedy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Generally Speaking:

Have a go at a few General quiz series that I have created.

  1. The Quiz Journey Tough
  2. The Continuing Quiz Journey Average
  3. Category Crunch Tough
  4. Category Crunch 2 Average
  5. Category Crunch 3 Average
  6. Jump on the 'Bond' Wagon Average
  7. Jump on the 'Bond' Wagon 2 Tough
  8. Jump on the 'Bond' Wagon 3 Tough
  9. Jump on the 'Bond' Wagon 4 Average
  10. Jump on the 'Bond' Wagon 5 Average
  11. Jump on the 'Bond' Wagon 6 Easier
  12. Jump on the 'Bond' Wagon 7 Easier

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us