FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jump on the Bond Wagon 3
Quiz about Jump on the Bond Wagon 3

Jump on the 'Bond' Wagon 3 Trivia Quiz


You know how it goes - the answers to the first 9 questions have a common bond with the answer to question 10. The final answer deals with a person in the entertainment field. Good luck!

A multiple-choice quiz by reedy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. CB By Series
  8. »
  9. reedy's Series

Author
reedy
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
130,781
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
911
Question 1 of 10
1. Robert Louis Stevenson once said that this capital city "is what Paris ought to be." Hint


Question 2 of 10
2. Of the many 'New Testament' apocryphal writings, which one quotes Jesus as having said, "Whoever drinks from my mouth will become as I am, and I will become that person, and the mysteries will be revealed to him."? Hint


Question 3 of 10
3. This jazz keyboard player is a founding member of 'Litehouse Jazz Groove' and has played with the R&B group 'What it is.' Hint


Question 4 of 10
4. Arnold Schwarzenegger won this bodybuilding competition four times between 1967 and 1970 before taking up acting. Hint


Question 5 of 10
5. ABC News Anchor Sam Donaldson has made Broken Newz's and Shtick.org's top five lists for having the world's worst what?

Answer: (One Word)
Question 6 of 10
6. Legend has it that Robin Hood helped save the throne of England from being usurped by Prince John, the evil brother to this king: Hint


Question 7 of 10
7. This actress has acted in such films as "Legend," "Ferris Bueller's Day Off," and "Timecop." Hint


Question 8 of 10
8. Who is Harry Potter's nemesis at school? Hint


Question 9 of 10
9. Heath Ledger starred in this 2001 adventure. Hint


Question 10 of 10
10. And finally, the question you've been waiting for: What actor is the common bond for this quiz?

Answer: (First and Last Name)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 07 2024 : Guest 175: 7/10
Jan 25 2024 : Guest 73: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Robert Louis Stevenson once said that this capital city "is what Paris ought to be."

Answer: Edinburgh

Edinburgh was founded by Edwin of Northumbria in A.D. 626. It became a Scottish town when the Northumbrians were defeated by Malcom II in 1018. Some prominent historical figures born in Edinburgh include David Hume (1711-76), Adam Smith (1723-90), Alexander Graham Bell (1847-1922), Robert Louis Stevenson (1850-94), and Sir Arthur Conan Doyle (1859-1930).
2. Of the many 'New Testament' apocryphal writings, which one quotes Jesus as having said, "Whoever drinks from my mouth will become as I am, and I will become that person, and the mysteries will be revealed to him."?

Answer: Gospel of Thomas

The quote is from the Gospel of Thomas verse 108. This gospel is purportedly a list of over 100 'secret sayings' by Jesus as recorded by Didymos Judas Thomas.
3. This jazz keyboard player is a founding member of 'Litehouse Jazz Groove' and has played with the R&B group 'What it is.'

Answer: Jimmy Malone

Jimmy is known throughout jazz circles in Southern California not only as a great jazz keyboardist, but also as a composer, producer, and sequencing artist.
4. Arnold Schwarzenegger won this bodybuilding competition four times between 1967 and 1970 before taking up acting.

Answer: Mr. Universe

Born in 1947, Arnie competed and won in many bodybuilding competitions beginning with Junior Mr. Europe (1965), Mr. Europe (1966), Mr. Universe four times (1967-70), Mr. World (1970), and Mr. Olympia seven times (1970-75, 1980). The Guinness Book of World Records called Schwarzenegger "the most perfectly developed man in the history of the world."
5. ABC News Anchor Sam Donaldson has made Broken Newz's and Shtick.org's top five lists for having the world's worst what?

Answer: Toupee

Other honorable mentions are: Broken Newz - Marv Albert, Charlton Heston, Elton John, and William Shatner; Shtick.org - Burt Reynolds, Marv Albert, Charles Grodin, and William Shatner.
6. Legend has it that Robin Hood helped save the throne of England from being usurped by Prince John, the evil brother to this king:

Answer: King Richard I

King Richard the Lionheart lived from 1157-99. He participated in the 3rd Crusade (1189-92). He was crowned King of England in 1189.
7. This actress has acted in such films as "Legend," "Ferris Bueller's Day Off," and "Timecop."

Answer: Mia Sara

Mia Sara was born Mia Sarapocciello on June 19, 1967 in New York. She began her acting career with the role of Franchesca on "All My Children" in 1983. Her first film role was 1985's "Legend," which starred Tom Cruise.
8. Who is Harry Potter's nemesis at school?

Answer: Draco Malfoy

Right from when Harry first met Draco (in the book it was in Diagon Alley, in the movie it was at Hogwart's on the first day), they have been class enemies. This mutual dislike has been propogated throughout the series, and most notably seen in the duel in "The Chamber of Secrets."
9. Heath Ledger starred in this 2001 adventure.

Answer: A Knight's Tale

Heath starred in "A Knight's Tale" in 2001. He also starred in "The Patriot" (2000) and "The Four Feathers" (2002), but he did not make an appearance in "The Count of Monte Cristo."
10. And finally, the question you've been waiting for: What actor is the common bond for this quiz?

Answer: Sean Connery

Q1 - Sean was born in Edinburgh August 25, 1930. Q2 - Sean's full name is Thomas Sean Connery. Q3 - Sean played the part of Jimmy Malone in Brian dePalma's "The Untouchables" (1987) for which he won the Oscar for Best Supporting Actor. Q4 - Sean competed in 1953's Mr. Universe contest, finishing 3rd in the tall man's division. Q5 - Sean wore a toupee in all of his James Bond movies. Q6 - Sean played the role of King Richard the Lionheart in 1991's "Robin Hood: Prince of Thieves." Q7 - Mia Sara is (was) Sean's daughter-in-law through her marriage to Sean's son Jason from 1996 until their divorce in 2000. Q8 - Sean did the voice of Draco in 1996's "Dragonheart." Q9 - Sean was knighted by Queen Elizabeth II in 1999. I hope you enjoyed my third Common Bond Quiz.
Source: Author reedy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor natsim before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Generally Speaking:

Have a go at a few General quiz series that I have created.

  1. The Quiz Journey Tough
  2. The Continuing Quiz Journey Average
  3. Category Crunch Tough
  4. Category Crunch 2 Average
  5. Category Crunch 3 Average
  6. Jump on the 'Bond' Wagon Average
  7. Jump on the 'Bond' Wagon 2 Tough
  8. Jump on the 'Bond' Wagon 3 Tough
  9. Jump on the 'Bond' Wagon 4 Average
  10. Jump on the 'Bond' Wagon 5 Average
  11. Jump on the 'Bond' Wagon 6 Easier
  12. Jump on the 'Bond' Wagon 7 Easier

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us