FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Movie Mania
Quiz about Movie Mania

Movie Mania! Trivia Quiz


Let's go to the movies! You tell me which movie we're seeing.

A multiple-choice quiz by Granger01. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Name the Movie
  8. »
  9. Name It - Easy

Author
Granger01
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
94,080
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
4530
Last 3 plays: Guest 152 (3/10), Guest 172 (10/10), Guest 51 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. This movie is about a donkey, an ogre, a princess and an evil lord, in a fairytale land...what's this movie? Hint


Question 2 of 10
2. This movie is about an Italian girl with a strict Mum and Grandma. One of her friends commits suicide because of stress from his father. This movie is set in her last year of high school, going through HSC and her formal. Hint


Question 3 of 10
3. This movie is about a girl who moves from New Jersey to start her singing career, all her singing tapes have been rejected by companies when she finally gets a job at at bar, singing, dancing and serving drinks...but her dad doesn't approve. Hint


Question 4 of 10
4. This movie is about a "30 something" year old who is hopeless in finding love. She falls for her boss, who in the end gets engaged while going out with her. She finally gets into a proper relationship with a man who she played with naked, in his paddling pool when she was 4. Hint


Question 5 of 10
5. A movie about a group of cheerleaders, who are doing well until they find out their moves are the same as another cheerleading group. The 2 teams make it to nationals, the 2 teams try to beat each other, ending up with both teams being friends. Hint


Question 6 of 10
6. This movie, or series of movies, is about a boy with a lightning bolt scar on his forehead who attends a school for witchcraft and wizardry. Hint


Question 7 of 10
7. This movie is about a cartoon cat who tries to be in the Police Force. He annoys the hell out of his partner, but his family adores him. In the end the cat solves the crime and he and his partner are friends again. Hint


Question 8 of 10
8. This movie is about a group of ants, who after having all their food stolen, take revenge, and one ant finds love with the Queen's daughter. Hint


Question 9 of 10
9. In this movie, the lead character (played by Reese Witherspoon) goes to Harvard Law School in order to win back the "love of her life".
Hint


Question 10 of 10
10. This movie is about a family living right next to an airport. They are told to move so that the airport can expand. They don't want to leave as "a man's home is his castle". Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : Guest 152: 3/10
Jun 14 2024 : Guest 172: 10/10
May 05 2024 : Guest 51: 7/10
May 04 2024 : Johnmcmanners: 10/10
May 02 2024 : Guest 152: 3/10
May 01 2024 : jeff5876: 7/10
Apr 27 2024 : cecil1: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This movie is about a donkey, an ogre, a princess and an evil lord, in a fairytale land...what's this movie?

Answer: Shrek

The ogre's name is Shrek, the princess's name is Fiona and the evil lord is Farquaad! The land he owns is Duloc.
2. This movie is about an Italian girl with a strict Mum and Grandma. One of her friends commits suicide because of stress from his father. This movie is set in her last year of high school, going through HSC and her formal.

Answer: Looking for Alibrandi

Josie Alibrandi lives with her strict mum who feels she has no life, her nonna gives her stress about bringing up Josie and how she lives her life. This movie is about Josie going through school and all the drama that happens in life.
3. This movie is about a girl who moves from New Jersey to start her singing career, all her singing tapes have been rejected by companies when she finally gets a job at at bar, singing, dancing and serving drinks...but her dad doesn't approve.

Answer: Coyote Ugly

Jersey, as they called her, becomes a Coyote at the bar. After her father didn't approve, she quit and became what she wanted, a singer, and got a record out and selling.
4. This movie is about a "30 something" year old who is hopeless in finding love. She falls for her boss, who in the end gets engaged while going out with her. She finally gets into a proper relationship with a man who she played with naked, in his paddling pool when she was 4.

Answer: Bridget Jones' Diary

Bridget Jones, hopeless love addict, smokes, drinks, tries to quit but never can! She keeps getting dumped for someone more beautiful. Her parents aren't any help - her mother leaves her husband for Julio, a t.v presenter.
5. A movie about a group of cheerleaders, who are doing well until they find out their moves are the same as another cheerleading group. The 2 teams make it to nationals, the 2 teams try to beat each other, ending up with both teams being friends.

Answer: Bring It On

The Torros find their moves are the same as the Clovers. It's a rivalry between them until, when they both make it to the finals, the Clovers win. And both teams become friends.
6. This movie, or series of movies, is about a boy with a lightning bolt scar on his forehead who attends a school for witchcraft and wizardry.

Answer: Harry Potter

Harry Potter is the "boy who lived" after Voldemort tried to kill him. He attends Hogwarts school of Witchcraft and Wizardry with his fellow witches and wizards.
7. This movie is about a cartoon cat who tries to be in the Police Force. He annoys the hell out of his partner, but his family adores him. In the end the cat solves the crime and he and his partner are friends again.

Answer: Bonkers

Bonkers, the cartoon cat, causes havoc for the police force and his parter, but ends up solving all the crimes!
8. This movie is about a group of ants, who after having all their food stolen, take revenge, and one ant finds love with the Queen's daughter.

Answer: A Bug's Life

"A Bug's Life" a video for younger kids. Simmular to "Antz".
9. In this movie, the lead character (played by Reese Witherspoon) goes to Harvard Law School in order to win back the "love of her life".

Answer: Legally Blonde

Reese Witherspoon plays a really ditzy girl, very popular, who takes her dog everywhere. Whenever she's depressed she goes and gets her nails done. Her nick name is Pooh Bear.
10. This movie is about a family living right next to an airport. They are told to move so that the airport can expand. They don't want to leave as "a man's home is his castle".

Answer: The Castle

The Cerrigan family does not understand the whole reason why they are asked to move. They go to court 2 times and the 2nd time they win and get to stay living where they are.
Source: Author Granger01

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us