Quiz about Name That Movie
Quiz about Name That Movie

Name That Movie Trivia Quiz


The questions in this quiz will describe a certain movie, and the player will have to figure out what the movie is.

A multiple-choice quiz by smileygurlie223344. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Name the Movie
  8. »
  9. Name It - Easy

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
63,196
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
23319
Last 3 plays: Victory127 (13/15), Craig1656 (15/15), Guest 85 (10/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What movie is about a nightclub girl who breaks her rules of life and falls in love for real for the first time? Hint

Moulin Rouge!
Get Over It
Hello, Dolly!
Me, Myself, and Irene

2. What movie is about a cute, purple-spotted monster who needs to return a little girl named Boo back to her home? Hint

Jimmy Neutron: Boy Genius
Harry Potter and the Sorceror's Stone
Monsters, Inc.
Gremlins

3. What movie is about a village girl who falls in love with a beast? Hint

Cinderella
Rush Hour 2
Bambi
Beauty and the Beast

4. What movie was originally a comic strip, has been made into a film more than once, and is also a Broadway show? Hint

Anastasia
Annie
The Little Mermaid
A Goofy Movie

5. What movie is about five girls in a pop band and the busy schedule they have? Hint

Home Alone 3
On The Line
Spice World
A Diva's Christmas Carol

6. What movie is about a young woman who, whenever she goes to get married, always runs away? Hint

Runaway Bride
My Best Friend's Wedding
The Wedding Singer
The Bride of Chuckie

7. What is the movie with the famous phrase: 'You'll shoot your eye out, kid!'? Hint

The Sandlot
The Little Rascals
The Goonies
A Christmas Story

8. What movie is about a young lion trying to grow up without a father? Hint

The Lion King
The Troll In Central Park
The Secret Garden
The Lion King 2: Simba's Pride

9. What movie starred a strong sailor who ate spinach and beat up his worst enemy as a hobby? Hint

Popeye
Grease 2
Grease
Bye Bye Birdie

10. In what movie did a teenage boy find out he was really a leprechaun? Hint

Jumping Ship
The Luck of the Irish
The Thirteenth Year
Double Teamed

11. What movie is about a sing-song young lady who is banished from the abbey and becomes a nanny for some kids who need to learn how to have fun? Hint

Guys and Dolls
The Phantom of the Opera
Cats
The Sound of Music

12. What movie is about an 11-year-old girl who is a spy and writes everything in her notebook? Hint

A Goofy Movie 2
Good Burger
Harriet the Spy
Big Fat Liar

13. What Disney cartoon is about a wooden puppet who has a nose that grows when he lies? Hint

Jimmy Neutron: Boy Genius
Cinderella
Pinocchio
Shrek

14. What movie is about a fox who helps out the poor by stealing from the rich? Hint

Toy Story
Robin Hood
Toy Story 2
Pulp Fiction

15. What movie is about a mouse that a family takes in? Hint

Mouse Hunt
Stuart Little
Clue
Cats and Dogs


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What movie is about a nightclub girl who breaks her rules of life and falls in love for real for the first time?

Answer: Moulin Rouge!

The Moulin Rouge still exists in Paris and is still in use.
2. What movie is about a cute, purple-spotted monster who needs to return a little girl named Boo back to her home?

Answer: Monsters, Inc.

This movie was one of the best-selling movies of 2001, and it was a kids' movie!
3. What movie is about a village girl who falls in love with a beast?

Answer: Beauty and the Beast

'Beauty and the Beast' was the first animated movie to be nominated for an Academy Award for Best Picture.
4. What movie was originally a comic strip, has been made into a film more than once, and is also a Broadway show?

Answer: Annie

Thousands of young girls try out for the Broadway show based on 'Little Orphan Annie' every single year.
5. What movie is about five girls in a pop band and the busy schedule they have?

Answer: Spice World

This movie was rated 'worst movie of the year' by many, but it was a smash at the box office!
6. What movie is about a young woman who, whenever she goes to get married, always runs away?

Answer: Runaway Bride

In this movie Julia Roberts played the runaway bride.
7. What is the movie with the famous phrase: 'You'll shoot your eye out, kid!'?

Answer: A Christmas Story

This movie plays for 24 hours straight starting Christmas Eve on TNT.
8. What movie is about a young lion trying to grow up without a father?

Answer: The Lion King

Every song in this wonderful Disney movie was co-written by Elton John. Many were sung by him, too.
9. What movie starred a strong sailor who ate spinach and beat up his worst enemy as a hobby?

Answer: Popeye

This movie was banned in at least seven countries because of the violence.
10. In what movie did a teenage boy find out he was really a leprechaun?

Answer: The Luck of the Irish

The boy in this movie had starred in over three other Disney films when he was only 15.
11. What movie is about a sing-song young lady who is banished from the abbey and becomes a nanny for some kids who need to learn how to have fun?

Answer: The Sound of Music

This movie is based on the Von Trapp family, who were a real family.
12. What movie is about an 11-year-old girl who is a spy and writes everything in her notebook?

Answer: Harriet the Spy

This movie was originally a book.
13. What Disney cartoon is about a wooden puppet who has a nose that grows when he lies?

Answer: Pinocchio

This movie has been told in many different forms.
14. What movie is about a fox who helps out the poor by stealing from the rich?

Answer: Robin Hood

This story was originally about a real man.
15. What movie is about a mouse that a family takes in?

Answer: Stuart Little

This story has been told through famous books.
Source: Author smileygurlie223344

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Logan24 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Victory127: 13/15
Jan 28 2023 : Craig1656: 15/15
Jan 28 2023 : Guest 85: 10/15
Jan 28 2023 : Guest 220: 9/15
Jan 28 2023 : Guest 173: 15/15
Jan 28 2023 : Guest 174: 14/15
Jan 28 2023 : Guest 174: 15/15
Jan 28 2023 : ChrisUSMC: 13/15
Jan 28 2023 : Guest 24: 15/15

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us