FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Movies with Fruit in the Title
Quiz about Movies with Fruit in the Title

Movies with Fruit in the Title Quiz


Did you know that at least 10 movies have been made which contain the name of a fruit in their title? Get your teeth into these and see if you can bite out the details.

A multiple-choice quiz by Philian. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Common Titles

Author
Philian
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
154,906
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4394
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: HOW123 (8/10), Guest 61 (8/10), Guest 75 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the correct title of the live action and stop-motion animation movie made from one of Roald Dahl's books? Hint


Question 2 of 10
2. What was the title of Stanley Kubrick's controversial movie about brain-washing released in Great Britain in 1971? Hint


Question 3 of 10
3. Despite its London setting and its largely British cast which American actress received an Academy Award nomination for her role in "The Pumpkin Eater"? Hint


Question 4 of 10
4. What was the theme of the movie "Watermelon Man" released in the U.S.A. in 1970? Hint


Question 5 of 10
5. Which fruits formed the one word title of Woody Allen's 1971 movie release? Hint


Question 6 of 10
6. What was the title of John Steinbeck's novel that was turned into a movie released in 1940? Hint


Question 7 of 10
7. What was the name of the 1951 released Bob Hope film inspired by a Damon Runyon short story? Hint


Question 8 of 10
8. What was the occupation of the character called Biff who found himself strongly attracted to "The Strawberry Blonde" in the 1941 movie starring James Cagney? Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of the 1974 Disney movie about three orphan children who strike gold in 1878 California? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the leading male star in "Cocoanut Grove", a 1938 movie about a band in a Los Angeles night club? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 19 2024 : HOW123: 8/10
Feb 19 2024 : Guest 61: 8/10
Feb 18 2024 : Guest 75: 10/10
Feb 17 2024 : Inquizition: 9/10
Feb 17 2024 : Guest 99: 7/10
Feb 17 2024 : Guest 199: 8/10
Feb 15 2024 : chevelle11: 7/10
Feb 14 2024 : Guest 147: 7/10
Feb 09 2024 : Guest 176: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the correct title of the live action and stop-motion animation movie made from one of Roald Dahl's books?

Answer: James and the Giant Peach

This movie was released in Great Britain in 1996. It starred Paul Terry, Joanna Lumley and Pete Postlethwaite. Simon Callow gave the voice to a gentlemanly grasshopper and Richard Dreyfuss was a fast-talking centipede.
2. What was the title of Stanley Kubrick's controversial movie about brain-washing released in Great Britain in 1971?

Answer: A Clockwork Orange

One reviewer dismissed this vision of a future Britain as "pretentious and nasty rubbish for sick minds". Other people saw it differently and Kubrick was nominated for an Academy Award as both writer and director. It starred Malcom McDowell and featured Michael Bates and Adrienne Corri.
3. Despite its London setting and its largely British cast which American actress received an Academy Award nomination for her role in "The Pumpkin Eater"?

Answer: Anne Bancroft

The title of the movie came from the rhyme "Peter,Peter, Pumpkin Eater, Had a wife and couldn't keep her." The theme of the movie was adultery and the other actors were Peter Finch, James Mason, Maggie Smith and Cedric Hardwicke.
4. What was the theme of the movie "Watermelon Man" released in the U.S.A. in 1970?

Answer: It was meant to be a racial comedy about a white man turning black overnight.

The movie starred Godfrey Cambridge, Estelle Parsons, Howard Caine and Mantan Moreland. The central character was a bigoted insurance salesman who finds he has to suddenly re-examine all his prejudices. Most critics judged it to be marred by the ineffective make-up used for the transformations.
5. Which fruits formed the one word title of Woody Allen's 1971 movie release?

Answer: Bananas

A meek and mild man from New York finds himself accidentally caught up in a South American revolution. "The Coconuts" was a very early Marx brothers film which also featured Margaret Dumont.
6. What was the title of John Steinbeck's novel that was turned into a movie released in 1940?

Answer: The Grapes of Wrath

John Ford won an Academy Award for his direction and Jane Darwell won one for her acting. Three other Academy Award nominations were for Best Picture, the Screenplay of Nunnally Johnson and Best Actor for Henry Fonda.
7. What was the name of the 1951 released Bob Hope film inspired by a Damon Runyon short story?

Answer: The Lemon Drop Kid

It took three writers, Edmund Hartman, Frank Tashlin and Robert O'Brien to fashion a full length movie out of Runyon's original story. Bob Hope's fellow actors were Marilyn Maxwell, Lloyd Nolan, Jane Darwell, Andrea King, Fred Clark and Jay C. Flippen.
8. What was the occupation of the character called Biff who found himself strongly attracted to "The Strawberry Blonde" in the 1941 movie starring James Cagney?

Answer: dentist

The setting was Brooklyn at the turn of the nineteenth century into the twentieth. Cagney's leading ladies were Olivia de Havilland and Rita Hayworth. The plot derived from a play called "One Sunday Afternoon" which had previously been made into a movie under that title starring Gary Cooper.
9. What was the name of the 1974 Disney movie about three orphan children who strike gold in 1878 California?

Answer: The Apple Dumpling Gang

The movie was directed by Norman Tokar and starred Bill Bixby, Susan Clark, David Wayne, Don Knotts and Tim Conway. A sequel was made called "The Apple Dumpling Gang Ride Again" which was considered by most critics not to be as good as the original.
10. Who was the leading male star in "Cocoanut Grove", a 1938 movie about a band in a Los Angeles night club?

Answer: Fred MacMurray

Also in the movie were Harriet Hilliard, the Yacht Club Boys, Ben Blue, Eve Arden and Billy Lee. One critic dismissed this film as a "vacuous comedy with a watchable number or two".
Source: Author Philian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us