FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Popular Movies of 1998
Quiz about Popular Movies of 1998

Popular Movies of 1998 Trivia Quiz


This quiz is about the popular movies of the year 1998. I will give you some information about the movie and you select the correct answer. Good luck!

A multiple-choice quiz by Velvet_Rain. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies by Year
  8. »
  9. 1990s Movies

Author
Velvet_Rain
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
345,847
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3523
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: xchasbox (9/10), Guest 76 (10/10), Guest 82 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. An asteroid is going to come crashing to Earth! In order to save the planet from destruction, a group of deep sea oil diggers are sent into space to
demolish the asteroid from the inside. Name this movie.
Hint


Question 2 of 10
2. "American History X" (1998) tells the story of reformed Neo Nazi Derek Vinyard and his attempts to try and keep his brother from going down the same path. Name the actor who portrays Derek Vinyard. Hint


Question 3 of 10
3. Two teenagers from the 1990s get transported into a 1950's sitcom. They try and intergrate themselves into their new surroundings until they can find their way home. Name this movie. Hint


Question 4 of 10
4. Wesley Snipes is half-vampire half-human. His mission is to protect his fellow humans against the evil vampires. Name this movie. Hint


Question 5 of 10
5. "You've Got Mail" (1998) is a romantic comedy. It tells the story of Joe and Kathleen who fall in love over the internet, unaware that they are also business rivals. Who play Joe and Kathleen? Hint


Question 6 of 10
6. Which animated movie from Disney follows Flik the ant on a mission to save his colony from the grasshoppers? Hint


Question 7 of 10
7. "Ever After: A Cinderella Story" (1998) is a retelling of the well loved fairy tale "Cinderella". After the death of her father, Danielle becomes a servant to her horrid stepmother and two stepsisters. Name the actress who plays Danielle. Hint


Question 8 of 10
8. This film follows Helen who has just been fired from her job. The story then shows the two different paths her life would take depending on whether she catches a train or not. Name the movie. Hint


Question 9 of 10
9. Johnny Depp plays eccentric journalist Raoul Duke on a road trip with his equally strange lawyer. They spend most of their time consuming large amounts of drugs and alcohol. Name the movie. Hint


Question 10 of 10
10. "Elizabeth" (1998) is a biographical movie showing the early years of the reign of Queen Elizabeth I of England. Who plays the role of Queen Elizabeth I? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : xchasbox: 9/10
Apr 07 2024 : Guest 76: 10/10
Apr 05 2024 : Guest 82: 9/10
Apr 03 2024 : Guest 51: 8/10
Mar 29 2024 : Guest 172: 9/10
Mar 28 2024 : melw73: 8/10
Mar 24 2024 : Guest 99: 7/10
Mar 22 2024 : Guest 69: 8/10
Mar 21 2024 : Guest 74: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. An asteroid is going to come crashing to Earth! In order to save the planet from destruction, a group of deep sea oil diggers are sent into space to demolish the asteroid from the inside. Name this movie.

Answer: Armageddon

"Armageddon" (1998) was directed by Michael Bay and stars Bruce Willis as Harry Stamper, the leader of the team of deep sea oil diggers. It was nominated for four Oscars.
2. "American History X" (1998) tells the story of reformed Neo Nazi Derek Vinyard and his attempts to try and keep his brother from going down the same path. Name the actor who portrays Derek Vinyard.

Answer: Edward Norton

Edward Norton was born in 1969 in Maryland, USA. He was nominated for an Oscar for his role of Derek Vinyard.
3. Two teenagers from the 1990s get transported into a 1950's sitcom. They try and intergrate themselves into their new surroundings until they can find their way home. Name this movie.

Answer: Pleasantville

"Pleasantville" (1998) stars Tobey Maguire and Reese Witherspoon as the siblings who get trapped in a 1950's world. It was directed by Gary Ross and was nominated for three Oscars.
4. Wesley Snipes is half-vampire half-human. His mission is to protect his fellow humans against the evil vampires. Name this movie.

Answer: Blade

"Blade" (1998) was written by David S. Goyer and directed by Stephen Norrington. Other cast members include Kris Kristofferson and Stephen Dorff.
5. "You've Got Mail" (1998) is a romantic comedy. It tells the story of Joe and Kathleen who fall in love over the internet, unaware that they are also business rivals. Who play Joe and Kathleen?

Answer: Tom Hanks & Meg Ryan

"You've Got Mail" (1998) stars Tom Hanks and Meg Ryan as Joe and Kathleen. They had previously worked together on romantic comedy "Sleepless In Seattle" (1993).
6. Which animated movie from Disney follows Flik the ant on a mission to save his colony from the grasshoppers?

Answer: A Bug's Life

"A Bug's Life" (1998) was directed by John Lasseter and Andrew Stanton. It was nominated for an Oscar, BAFTA and Golden Globe.
7. "Ever After: A Cinderella Story" (1998) is a retelling of the well loved fairy tale "Cinderella". After the death of her father, Danielle becomes a servant to her horrid stepmother and two stepsisters. Name the actress who plays Danielle.

Answer: Drew Barrymore

Drew Barrymore was born in California in 1975. She was a child actor and her breakthrough movie was "E.T.: The Extra-Terrestrial" (1982).
8. This film follows Helen who has just been fired from her job. The story then shows the two different paths her life would take depending on whether she catches a train or not. Name the movie.

Answer: Sliding Doors

"Sliding Doors" (1998) stars Gwyneth Paltrow as Helen. It was written and directed by Peter Howitt.
9. Johnny Depp plays eccentric journalist Raoul Duke on a road trip with his equally strange lawyer. They spend most of their time consuming large amounts of drugs and alcohol. Name the movie.

Answer: Fear and Loathing in Las Vegas

"Fear and Loathing in Las Vegas" (1998) is a dark comedy based on Hunter S. Thompson's novel of the same name. It was directed by Terry Gilliam.
10. "Elizabeth" (1998) is a biographical movie showing the early years of the reign of Queen Elizabeth I of England. Who plays the role of Queen Elizabeth I?

Answer: Cate Blanchett

Cate Blanchett was nominated for an Oscar for her portrayal of Queen Elizabeth I. "Elizabeth" (1998) won an Oscar for Best Make-up.
Source: Author Velvet_Rain

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Movie Quizzes:

A selection of my movie quizzes

  1. Popular Movies of 1995 Easier
  2. Popular Movies of 1996 Average
  3. Popular Movies Of 1997 Easier
  4. Popular Movies of 1998 Average
  5. Popular Movies Of 1999 Average
  6. Popular Movies of 2000 Average

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us