FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Popular Movies Of  1999
Quiz about Popular Movies Of  1999

Popular Movies Of 1999 Trivia Quiz


This quiz is about the popular movies of the year 1999. I will give you some information about the movie and you select the correct answer. Good luck!

A multiple-choice quiz by Velvet_Rain. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies by Year
  8. »
  9. 1990s Movies

Author
Velvet_Rain
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
294,680
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
6409
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 159 (10/10), Guest 172 (10/10), Guest 195 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. This movie tells the story of four teenage boys who make a pact to lose their virginity by prom night. It follows Jim, Oz, Finch and Kevin trying to achieve their goal and the mishaps they have along the way. Name this movie. Hint


Question 2 of 10
2. "Stir of Echoes" (1999) is about a man named Tom Witzky who gets hypnotised by his sister-in-law and afterwards begins to have visions of a girl's ghost. He then becomes obsessed by trying to find out who this girl is and what happened to her. Who plays the role of Tom Witzky? Hint


Question 3 of 10
3. This movie is based on the real life story of Brandon Teena, a teenage girl who lived life as a male. When Brandon's friends find out his secret they feel betrayed and turn against him. Name this Oscar winning movie. Hint


Question 4 of 10
4. "American Beauty" (1999) tells the story of Lester Burnham, a man in the middle of a mid-life crisis. His life drasticaly changes when he becomes infatuated with his daughter's friend, Angela Hayes. Who plays the role Angela? Hint


Question 5 of 10
5. This movie is about two air traffic controllers, one who is arrogant and self assured whilst the other is quiet and laid back. A bitter feud develops between them putting their jobs and marriages at risk. Name the movie. Hint


Question 6 of 10
6. "The Cider House Rules" (1999) is a story about a young man who is raised in an orphanage and trained to be a doctor there by Dr. Wilbur Larch. It follows the young man as he leaves the orphanage to explore the world. Who won an Oscar for his role of Dr. Larch? Hint


Question 7 of 10
7. This movie tells the story of the lives of the guards on death row leading up to the execution of John Coffey, a man who has been accused of killing two young girls. The guards soon discover that Coffey has the gift of healing. Name this movie. Hint


Question 8 of 10
8. This movie tells the story of bookshop owner, William Thacker, whose life changes when he meets and falls in love with one of the most famous actresses in the world. During the movie they face the problems of having a normal relationship in the public eye. Name the movie. Hint


Question 9 of 10
9. "Being John Malkovich" (1999) is about puppeteer Craig Schwartz and his discovery of a portal that leads directly into the mind of famous actor John Malkovich. He, along with his wife and coworker hatch a plan to charge others to use the portal for $200 a go. Who plays Craig Schwartz? Hint


Question 10 of 10
10. This movie tells the story of Ichabod Crane, a policeman sent to a small town to investigate a series of grizzly murders, involving decapitation. When he arrives he learns of the myth of the headless horseman, whom the locals think is responsible for the deaths. Name this movie. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : Guest 159: 10/10
May 21 2024 : Guest 172: 10/10
May 21 2024 : Guest 195: 8/10
May 16 2024 : Guest 184: 10/10
May 14 2024 : Guest 212: 4/10
May 12 2024 : workisboring: 9/10
May 12 2024 : Guest 67: 8/10
May 10 2024 : Guest 96: 9/10
May 10 2024 : Guest 152: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This movie tells the story of four teenage boys who make a pact to lose their virginity by prom night. It follows Jim, Oz, Finch and Kevin trying to achieve their goal and the mishaps they have along the way. Name this movie.

Answer: American Pie

"American Pie" (1999) was written by Adam Herz and directed by Paul Weitz. The sequel "American Pie 2" came in 2001 and "American Wedding" in 2003.
2. "Stir of Echoes" (1999) is about a man named Tom Witzky who gets hypnotised by his sister-in-law and afterwards begins to have visions of a girl's ghost. He then becomes obsessed by trying to find out who this girl is and what happened to her. Who plays the role of Tom Witzky?

Answer: Kevin Bacon

Kevin Bacon was born in 1958, in Pennsylvania, USA. His film debut was in the 1978 movie "Animal House".
3. This movie is based on the real life story of Brandon Teena, a teenage girl who lived life as a male. When Brandon's friends find out his secret they feel betrayed and turn against him. Name this Oscar winning movie.

Answer: Boys Don't Cry

"Boys Don't Cry" (1999) earned Hilary Swank a best actress Oscar for her role as Brandon Teena. To prepare for the movie, Hilary Swank lived life as a man for about a month.
4. "American Beauty" (1999) tells the story of Lester Burnham, a man in the middle of a mid-life crisis. His life drasticaly changes when he becomes infatuated with his daughter's friend, Angela Hayes. Who plays the role Angela?

Answer: Mena Suvari

Mena Suvari was born in 1979, in Rhode Island, USA. Her early career included appearances in shows such as "Boy Meets World" (1993) and "ER" (1994). Her big break came with the teen comedy "American Pie" (1999).
5. This movie is about two air traffic controllers, one who is arrogant and self assured whilst the other is quiet and laid back. A bitter feud develops between them putting their jobs and marriages at risk. Name the movie.

Answer: Pushing Tin

"Pushing Tin" (1999) was written by Darcy Frey, Glen Charles and Les Charles and directed by Mike Newell. The two air traffic controllers are played by John Cusack and Billy Bob Thornton.
6. "The Cider House Rules" (1999) is a story about a young man who is raised in an orphanage and trained to be a doctor there by Dr. Wilbur Larch. It follows the young man as he leaves the orphanage to explore the world. Who won an Oscar for his role of Dr. Larch?

Answer: Michael Caine

Michael Caine was born in London, England in 1933. His birthname was Maurice Micklewhite. In 2000 he was knighted for his contribution to the performing arts.
7. This movie tells the story of the lives of the guards on death row leading up to the execution of John Coffey, a man who has been accused of killing two young girls. The guards soon discover that Coffey has the gift of healing. Name this movie.

Answer: The Green Mile

"The Green Mile" (1999) was written by Stephen King and directed by Frank Darabont. It was nominated for four Oscars. The role of John Coffey was played by Michael Clarke Duncan.
8. This movie tells the story of bookshop owner, William Thacker, whose life changes when he meets and falls in love with one of the most famous actresses in the world. During the movie they face the problems of having a normal relationship in the public eye. Name the movie.

Answer: Notting Hill

"Notting Hill" (1999) was written by Richard Curtis and directed by Roger Michell. Hugh Grant played bookshop owner William Thacker and Julia Roberts played famous actress Anna Scott.
9. "Being John Malkovich" (1999) is about puppeteer Craig Schwartz and his discovery of a portal that leads directly into the mind of famous actor John Malkovich. He, along with his wife and coworker hatch a plan to charge others to use the portal for $200 a go. Who plays Craig Schwartz?

Answer: John Cusack

John Cusack was born in 1966 in Illinois, USA. Some of his movies include "Say Anything..." (1989), "Grosse Pointe Blank" (1997) and "High Fidelity" (2000).
10. This movie tells the story of Ichabod Crane, a policeman sent to a small town to investigate a series of grizzly murders, involving decapitation. When he arrives he learns of the myth of the headless horseman, whom the locals think is responsible for the deaths. Name this movie.

Answer: Sleepy Hollow

"Sleepy Hollow" (1999) won an Oscar for Best Art Direction-Set Decoration. Johnny Depp plays the role of Ichabod Crane.
Source: Author Velvet_Rain

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Movie Quizzes:

A selection of my movie quizzes

  1. Popular Movies of 1995 Easier
  2. Popular Movies of 1996 Average
  3. Popular Movies Of 1997 Easier
  4. Popular Movies of 1998 Average
  5. Popular Movies Of 1999 Average
  6. Popular Movies of 2000 Average

5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us