FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
American Pie Quizzes, Trivia and Puzzles
American Pie Quizzes, Trivia

American Pie Trivia

American Pie Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C

Fun Trivia
24 American Pie quizzes and 336 American Pie trivia questions.
Sub-Categories:
1.
  "This One Time, At Band Camp..."    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on quotes from both "American Pie" and "American Pie 2". I will give the quote and you choose who said it. Have fun and good luck!
Average, 10 Qns, NalaMarie, Jan 02 05
Average
NalaMarie gold member
24472 plays
2.
  'American Pie' and 'American Pie 2' Quotes    
Multiple Choice
 10 Qns
A selection of quotes from both 'American Pie' and 'American Pie 2'. I'll give you a quote, you choose who said it. The first 5 questions are from the first movie, the last 5 are from the second.
Average, 10 Qns, guitargoddess, Jan 05 07
Average
guitargoddess gold member
15435 plays
3.
  Soundtrack to "American Reunion"    
Match Quiz
 10 Qns
Match the songs that appear in the 2012 comedy movie "American Reunion" to the singer or band that performed them.
Average, 10 Qns, ClarkyB, Jan 14 24
Average
ClarkyB
Jan 14 24
137 plays
4.
  American Pie: Band Camp    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about the fourth installment of "American Pie".
Average, 10 Qns, jordand, May 21 08
Average
jordand
2307 plays
5.
  Soundtrack to "American Pie"    
Match Quiz
 10 Qns
Match the songs that appear in the 1999 comedy movie "American Pie" to the singer or band that performed them.
Average, 10 Qns, ClarkyB, Jan 14 24
Average
ClarkyB
Jan 14 24
212 plays
6.
  "American Pie" - The Stifler Cousins    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the infamous Stifler family from the "American Pie" film series. This quiz is limited to the first eight movies in the series.
Average, 10 Qns, workisboring, Apr 12 12
Average
workisboring gold member
454 plays
7.
  The Unseen Side of the Pie    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz tests your knowledge of unseen bits of 'American Pie' and 'American Pie 2', including deleted scenes and script edits.
Difficult, 10 Qns, c2thab, Dec 31 11
Difficult
c2thab
6233 plays
trivia question Quick Question
What sport do Oz and Stifler play against other people on the beach?

From Quiz "A 2nd Helping of 'American Pie'"




Related Topics

American Pie Trivia Questions

1. In the "American Pie" film series, who was NOT one of the infamous Stifler cousins?

From Quiz
"American Pie" - The Stifler Cousins

Answer: Jim

Jim Levenstein is the central character of the first three "American Pie" movies. He is not related to the Stifler family. Scott Stifler appeared in "American Pie Presents: The Book of Love," Dwight Stifler appeared in "American Pie Presents: Beta House" and Steve Stifler appeared in the first three "American Pie" movies and returned for "American Reunion."

2. Where is Matt Stiffler from?

From Quiz American Pie: Band Camp

Answer: East Great Falls, Michigan

This city is part of the address that is on the postcard that Steve sends him. It is found that the town they live in takes after East Grand Rapids. This is one of the locations besides Tall Oaks where the movie was filmed.

3. "Did you see 'The Little Mermaid' on TV last night?"

From Quiz 'American Pie' and 'American Pie 2' Quotes

Answer: Jim

Jim is talking to Oz. He proceeds to express his opinion that Ariel is hot. To which Oz says "she's a mermaid, dude". And then they argue about it a bit more.

4. Which two Stifler cousins were in the Beta House fraternity together?

From Quiz "American Pie" - The Stifler Cousins

Answer: Dwight and Eric

Dwight and Eric were in the Beta House fraternity in "American Pie Presents: Beta House." Dwight was the pledge master of the Beta House and Eric was pledging the fraternity as a freshman.

5. Who ends up getting the Robard's Scholarship in the end?

From Quiz American Pie: Band Camp

Answer: Elise

Brandon is found to have plagiarized, and therefore is disqualified, so Dr. Choi gives it to Elise after her "audition". Elise is the Senior drum major for East Great Falls and one of the nicest people you will see in the movie.

6. "If you want to get her in the sack, tell her you love her."

From Quiz 'American Pie' and 'American Pie 2' Quotes

Answer: Jessica

Jessica, trying to help Kevin get Vicky back. She tells him how to make her happy.

7. "If there's any channel that should be illegal, it'd be that all-women's channel, 'Lifetime Supply of Pantyhose' or something."

From Quiz "This One Time, At Band Camp..."

Answer: Oz

Oz says this to Jim after Jim tells him he got caught watching a sex channel and his mother telling his father, "I think he has tried to watch some illegal channels."

8. Which Stifler cousin was an accomplished bagpipe player?

From Quiz "American Pie" - The Stifler Cousins

Answer: Matt

Matt played the song "Play That Funky Music" on the bagpipes on stage in the movie "American Pie Presents: Band Camp." He won a musical duel against his rival, Brandon.

9. Who is the MACRO?

From Quiz American Pie: Band Camp

Answer: Noel Levenstein

Noel is in everyone of the preceding "American Pie" movies, and each of the present A.P movies. He is a nice person in the movie compared to "Stiffy".

10. "So we're gonna be close next year."

From Quiz 'American Pie' and 'American Pie 2' Quotes

Answer: Heather

This is in the scene where Heather goes to find Oz in the fast food restaurant where he works. They talk about college. At first Oz isn't sure what she means when she says they'll be close next year, but then he realizes she means their colleges, East Lansing and Ann Arbour.

11. "Oh, my romantic life has passed its peak. Take me out to the pasture and shoot me."

From Quiz "This One Time, At Band Camp..."

Answer: Finch

Jim, Finch and Kevin are sitting on the curb in front of "Dog Years" and they're talking about their romantic lives last year. Of course Finch is referring to Stifler's mom since she just sells her cottage and moves to parts unknown.

12. Which fictional high school did most of the Stifler cousins attend?

From Quiz "American Pie" - The Stifler Cousins

Answer: East Great Falls High School

The Stifler family attended fictional East Great Falls High School in Michigan. The mascot was the Trailblazers and the school colors were blue and yellow. Steve played lacrosse and Scott played basketball at East Great Falls High School.

13. What does the "M" in MACRO stand for?

From Quiz American Pie: Band Camp

Answer: Morale

It is spelled out in an acrostic on the sign outside of the office, which you only see about three or four times throughout the movie. MACRO stands for Morale and Conflict Resolution Officer. The MACRO's job is to keep the band camp in order.

14. "We have dances like this. Only they're way funner."

From Quiz 'American Pie' and 'American Pie 2' Quotes

Answer: Michelle

It's one of her band camp stories. Apparently the band camp throws some happening shindigs.

15. "Here's a new idea for you, Stifler. You find a girl, you two become best friends and you don't bother counting how many times you have sex with each other. You just laugh at the people who do count."

From Quiz "This One Time, At Band Camp..."

Answer: Oz

Oz says this to Stifler in the sequel to "American Pie" after Stifler gives him such a hard time about how many girls he's been with.

16. What was the name of Steve and Matt's mother (aka Mrs. Stifler)?

From Quiz "American Pie" - The Stifler Cousins

Answer: Jeanine

Jeanine Stifler appeared in the first three "American Pie" movies and in "American Reunion." The post prom party at the end of "American Pie" was at her cottage house. She also visited the lake house at the end of "American Pie 2" and attended Jim and Michelle's wedding at the end of "American Wedding." In "American Reunion," Jeanine spent time with Noah Levenstein at Steve's party.

17. What instrument does Matt play that wins the duel for Great Falls?

From Quiz American Pie: Band Camp

Answer: Bagpipes

The duel occurs in the middle of the movie. Matt first plays the triangle, but leaves and gets his bagpipes that win the duel. It's not really an important part in the movie but an interesting one.

18. "I don't think girls are impressed by miniature golf."

From Quiz 'American Pie' and 'American Pie 2' Quotes

Answer: Kevin

Finch is playing golf at school, and replies "Kevin, I'm sure that they're not."

19. "Oh boy. Oh God. Oh crap. Oh no."

From Quiz "This One Time, At Band Camp..."

Answer: Jim

Jim says this just before he enters his room where Nadia is on his bed.

20. What did Steve do for a job in "American Reunion?"

From Quiz "American Pie" - The Stifler Cousins

Answer: He was a temp at an investment firm.

In previous movies, Steve worked as both a football coach and a movie director. At the beginning of "American Reunion," Oz worked as a sportscaster and Steve worked as a temp at an investment firm. Steve eventually quit his investment job to attend his high school reunion.

21. Where do Elise and Matt kiss for the first time in the movie?

From Quiz American Pie: Band Camp

Answer: On a blanket

They kiss while sitting on a blanket on open land about two-thirds of the way through the movie, and also after the audition at Robard's. They kiss at the end when Matt helps Elise get the scholarship.

22. "I can taste the bubbles."

From Quiz 'American Pie' and 'American Pie 2' Quotes

Answer: Stifler

Stifler says this, as he thinks that this is champagne, which is running all over his face. It's really a guy relieving himself from a balcony.

23. "Maybe the words aren't that important. It's like, I know he really cares about me, you know, even if he can't say he does. And yeah, he always talks about sex, but that's ok 'cause he's a guy, right?".

From Quiz "This One Time, At Band Camp..."

Answer: Vicky

She's discussing with Jessica Kevin's inability to say he loves her.

24. Why was Matt sent to Tall Oaks Band Camp in "American Pie Presents: Band Camp"?

From Quiz "American Pie" - The Stifler Cousins

Answer: He played a prank on the band.

Matt was sent to Tall Oaks Band Camp the summer before his senior year. He was being punished for a prank he had pulled on the school band during the graduation ceremony. He was caught vandalizing the band's instruments before the ceremony.

25. What happens to the camera that Matt plants in the Ladies Room?

From Quiz American Pie: Band Camp

Answer: It fogs up.

While Ernie is watching with his robot, he decides to change the camera with an anti-fog lens after the first one gets fogged up while Matt watches the first "show". This happens towards the beginning of the movie.

26. "You gotta pre-heat the oven before you stick in the turkey."

From Quiz 'American Pie' and 'American Pie 2' Quotes

Answer: Michelle

It was one of her tips to Jim on how to be a better lover, for when Nadia returns.

27. What was the main event planned for Stifler's Dad in the second movie?

From Quiz The Unseen Side of the Pie

Answer: get into a fight with Finch

The fight would have been because of the way Stifler's Dad spoke about Stifler's Mom, and this upset Finch.

28. "And this one time, we all lost our music and we were supposed to play this song, but we didn't know it, so we just made it up and we kept playing and playing and the conductor didn't know what we were doing and it was so funny."

From Quiz "This One Time, At Band Camp..."

Answer: Michelle

I believe this is the first time we're introduced to Michelle, the band geek in "American Pie". Jim couldn't get a date for the prom so he asked her to go with him.

29. What are the colors of the Mt. St. Marie t-shirts?

From Quiz American Pie: Band Camp

Answer: Orange

There is really only one time you see the color of their shirts, and that is when Matt first shows up at camp at the beginning of the movie. There is writing on their shirts, but the camera is too far away to read them.

30. "I am a sophisticated Sex-Robot sent through time to change the future for one lucky lady."

From Quiz 'American Pie' and 'American Pie 2' Quotes

Answer: Sherman

He is talking to Nadia. Shortly afterwards, they disappear into a bedroom upstairs.

This is category 1148
Last Updated May 25 2024 5:44 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.