FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about American Pie Band Camp
Quiz about American Pie Band Camp

American Pie: Band Camp Trivia Quiz


This is about the fourth installment of "American Pie".

A multiple-choice quiz by jordand. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. American Pie

Author
jordand
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
279,488
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2313
Last 3 plays: rossian (10/10), Guest 168 (8/10), Sweeper11 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where is Matt Stiffler from? Hint


Question 2 of 10
2. Who ends up getting the Robard's Scholarship in the end? Hint


Question 3 of 10
3. Who is the MACRO? Hint


Question 4 of 10
4. What does the "M" in MACRO stand for? Hint


Question 5 of 10
5. What instrument does Matt play that wins the duel for Great Falls? Hint


Question 6 of 10
6. Where do Elise and Matt kiss for the first time in the movie? Hint


Question 7 of 10
7. What happens to the camera that Matt plants in the Ladies Room? Hint


Question 8 of 10
8. What are the colors of the Mt. St. Marie t-shirts? Hint


Question 9 of 10
9. Who plays Mr. Levenstein? Hint


Question 10 of 10
10. What instrument does Jimmy (the Chinese kid) play? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 25 2024 : rossian: 10/10
Jun 10 2024 : Guest 168: 8/10
Jun 07 2024 : Sweeper11: 9/10
Jun 07 2024 : gracie3: 9/10
Jun 04 2024 : Guest 203: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is Matt Stiffler from?

Answer: East Great Falls, Michigan

This city is part of the address that is on the postcard that Steve sends him. It is found that the town they live in takes after East Grand Rapids. This is one of the locations besides Tall Oaks where the movie was filmed.
2. Who ends up getting the Robard's Scholarship in the end?

Answer: Elise

Brandon is found to have plagiarized, and therefore is disqualified, so Dr. Choi gives it to Elise after her "audition". Elise is the Senior drum major for East Great Falls and one of the nicest people you will see in the movie.
3. Who is the MACRO?

Answer: Noel Levenstein

Noel is in everyone of the preceding "American Pie" movies, and each of the present A.P movies. He is a nice person in the movie compared to "Stiffy".
4. What does the "M" in MACRO stand for?

Answer: Morale

It is spelled out in an acrostic on the sign outside of the office, which you only see about three or four times throughout the movie. MACRO stands for Morale and Conflict Resolution Officer. The MACRO's job is to keep the band camp in order.
5. What instrument does Matt play that wins the duel for Great Falls?

Answer: Bagpipes

The duel occurs in the middle of the movie. Matt first plays the triangle, but leaves and gets his bagpipes that win the duel. It's not really an important part in the movie but an interesting one.
6. Where do Elise and Matt kiss for the first time in the movie?

Answer: On a blanket

They kiss while sitting on a blanket on open land about two-thirds of the way through the movie, and also after the audition at Robard's. They kiss at the end when Matt helps Elise get the scholarship.
7. What happens to the camera that Matt plants in the Ladies Room?

Answer: It fogs up.

While Ernie is watching with his robot, he decides to change the camera with an anti-fog lens after the first one gets fogged up while Matt watches the first "show". This happens towards the beginning of the movie.
8. What are the colors of the Mt. St. Marie t-shirts?

Answer: Orange

There is really only one time you see the color of their shirts, and that is when Matt first shows up at camp at the beginning of the movie. There is writing on their shirts, but the camera is too far away to read them.
9. Who plays Mr. Levenstein?

Answer: Eugene Levy

Eugene acts in other movies, such as "Cheaper by the Dozen". He is a very well-known actor. The only role he has in this movie is being the MACRO.
10. What instrument does Jimmy (the Chinese kid) play?

Answer: Trumpet

You can see him playing a trumpet during practices. The really noticeable part is when the band plays at the end when they are at Robard's, and at a couple of the practices.
Source: Author jordand

This quiz was reviewed by FunTrivia editor tiffanyram before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us