Quiz about American Pie   The Stifler Cousins
Quiz about American Pie   The Stifler Cousins

"American Pie" - The Stifler Cousins Quiz


This quiz is about the infamous Stifler family from the "American Pie" film series. This quiz is limited to the first eight movies in the series.

A multiple-choice quiz by workisboring. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. American Pie

Author
workisboring
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
347,609
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
408
Last 3 plays: Guest 64 (3/10), Guest 172 (3/10), Guest 71 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In the "American Pie" film series, who was NOT one of the infamous Stifler cousins? Hint

Scott
Jim
Dwight
Steve

2. Which two Stifler cousins were in the Beta House fraternity together? Hint

Dwight and Eric
Dwight and Scott
Matt and Steve
Eric and Matt

3. Which Stifler cousin was an accomplished bagpipe player? Hint

Dwight
Steve
Matt
Eric

4. Which fictional high school did most of the Stifler cousins attend? Hint

East Great Falls High School
Rydell High School
Ridgmont High School
North Shore High School

5. What was the name of Steve and Matt's mother (aka Mrs. Stifler)? Hint

Mary
Amber
Jessica
Jeanine

6. What did Steve do for a job in "American Reunion?" Hint

He was a football coach.
He was a sportscaster.
He was a movie director.
He was a temp at an investment firm.

7. Why was Matt sent to Tall Oaks Band Camp in "American Pie Presents: Band Camp"? Hint

He wanted to join the band.
He played a prank on the band.
The football coach asked him.
He didn't go to band camp.

8. Did Steve Stifler redeem himself at the end of "American Wedding?"

Yes
No

9. Who were Dwight Stifler's two rivals in the "American Pie" series? Hint

Edgar and Rock
Brandon and Edgar
Finch and Rock
Edgar and Brandon

10. Which Stifler cousin was in "American Pie Presents: The Book of Love?" Hint

Eric
Matt
Scott
Dwight


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the "American Pie" film series, who was NOT one of the infamous Stifler cousins?

Answer: Jim

Jim Levenstein is the central character of the first three "American Pie" movies. He is not related to the Stifler family. Scott Stifler appeared in "American Pie Presents: The Book of Love," Dwight Stifler appeared in "American Pie Presents: Beta House" and Steve Stifler appeared in the first three "American Pie" movies and returned for "American Reunion."
2. Which two Stifler cousins were in the Beta House fraternity together?

Answer: Dwight and Eric

Dwight and Eric were in the Beta House fraternity in "American Pie Presents: Beta House." Dwight was the pledge master of the Beta House and Eric was pledging the fraternity as a freshman.
3. Which Stifler cousin was an accomplished bagpipe player?

Answer: Matt

Matt played the song "Play That Funky Music" on the bagpipes on stage in the movie "American Pie Presents: Band Camp." He won a musical duel against his rival, Brandon.
4. Which fictional high school did most of the Stifler cousins attend?

Answer: East Great Falls High School

The Stifler family attended fictional East Great Falls High School in Michigan. The mascot was the Trailblazers and the school colors were blue and yellow. Steve played lacrosse and Scott played basketball at East Great Falls High School.
5. What was the name of Steve and Matt's mother (aka Mrs. Stifler)?

Answer: Jeanine

Jeanine Stifler appeared in the first three "American Pie" movies and in "American Reunion." The post prom party at the end of "American Pie" was at her cottage house. She also visited the lake house at the end of "American Pie 2" and attended Jim and Michelle's wedding at the end of "American Wedding." In "American Reunion," Jeanine spent time with Noah Levenstein at Steve's party.
6. What did Steve do for a job in "American Reunion?"

Answer: He was a temp at an investment firm.

In previous movies, Steve worked as both a football coach and a movie director. At the beginning of "American Reunion," Oz worked as a sportscaster and Steve worked as a temp at an investment firm. Steve eventually quit his investment job to attend his high school reunion.
7. Why was Matt sent to Tall Oaks Band Camp in "American Pie Presents: Band Camp"?

Answer: He played a prank on the band.

Matt was sent to Tall Oaks Band Camp the summer before his senior year. He was being punished for a prank he had pulled on the school band during the graduation ceremony. He was caught vandalizing the band's instruments before the ceremony.
8. Did Steve Stifler redeem himself at the end of "American Wedding?"

Answer: Yes

In "American Wedding," Steve accidentally destroyed the flowers for Jim and Michelle's wedding ceremony. His actions and subsequent obnoxious behavior angered the wedding party. Steve redeemed himself by enlisting a local florist and his football team to make a new floral arrangement for the wedding at the last moment.
9. Who were Dwight Stifler's two rivals in the "American Pie" series?

Answer: Edgar and Rock

During the "American Pie" series, Dwight and his fraternity, the Beta House, feuded with other fraternities on campus, mainly the Geek House and the Lambda Pi Gamma House. Naturally, Dwight had a rivalry with the presidents of the other fraternities. Edgar was the president of the Geek House and Rock was the president of the Lambda Pi Gamma House.
10. Which Stifler cousin was in "American Pie Presents: The Book of Love?"

Answer: Scott

Scott Stifler was a character in "American Pie Presents: The Book of Love." He played basketball at East Great Falls High School and threw parties at his house. Scott was played by John Patrick Jordan. John Patrick Jordan has made appearances in episodes of the television shows "Cold Case," "CSI:Miami," and "Mad Men."
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 14 2023 : Guest 64: 3/10
Jan 12 2023 : Guest 172: 3/10
Dec 28 2022 : Guest 71: 10/10
Dec 13 2022 : Guest 100: 6/10
Dec 13 2022 : Guest 174: 6/10

Score Distribution

quiz
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us