FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Simon Birch
Quiz about Simon Birch

Simon Birch Trivia Quiz


This is about the 1998 movie, starring Ashley Judd, Joseph Mazzello and Ian Michael Smith.

A multiple-choice quiz by tybird78. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Simon Birch

Author
tybird78
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
348,500
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
176
- -
Question 1 of 10
1. Where does the movie take place? Hint


Question 2 of 10
2. Who does Rebecca meet on the Boston & Maine? Hint


Question 3 of 10
3. What are the names of Simon's parents? Hint


Question 4 of 10
4. What is Simon's best friend's name? Hint


Question 5 of 10
5. What is Joe's primary goal in life? Hint


Question 6 of 10
6. Who is the Sunday school teacher Simon and Joe have? Hint


Question 7 of 10
7. Who plays the adult Joe Wenteworth? Hint


Question 8 of 10
8. Who is the baseball coach? Hint


Question 9 of 10
9. What does Simon always practice at the lake? Hint


Question 10 of 10
10. Who turns out to be Joe's father? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where does the movie take place?

Answer: Gravestown, Maine

It takes place around the coast of Maine. Gravestown is a fictional town, where granite is mined. Simon's dad owns a granite company.
2. Who does Rebecca meet on the Boston & Maine?

Answer: Ben Goodrich

Ben is a drama teacher. During his first visit with the Wenteworths, he gets distracted while scooping some peas and talking. He ends up filling most of his dinner plate with peas, and after realizing how much he has, he scoops some of them back into the bowl full of peas.

He also brings a present for Joe, which turns out to be a stuffed armadillo. Joe says that he doesn't want it, so Simon asks if he could have it.
3. What are the names of Simon's parents?

Answer: Their names aren't mentioned

People call them Mr. and Mrs. Birch. Simon is recorded as the smallest delivery in the history of Gravestown Memorial Hospital. Mrs. Birch never feels any pain and she sneezes Simon out. They ignore Simon, so Simon stays with the Wenteworths most of the time.
4. What is Simon's best friend's name?

Answer: Joe

They play for the tiger little league baseball team. After some games, they go to a lake for a swim.
5. What is Joe's primary goal in life?

Answer: To find out who his father is

Joe doesn't know who his father is because his mom, Rebecca won't tell him. She never even told anyone, not even her mother.
6. Who is the Sunday school teacher Simon and Joe have?

Answer: Miss Leavy

Joe states that her name suits her perfectly because she is always leaving class to smoke a cigarette. Nobody likes Miss Leavy, and she doesn't seem to like the students.
7. Who plays the adult Joe Wenteworth?

Answer: Jim Carrey

This is probably Jim's shortest role, but likely the most memorable. Adult Joe narrates the movie, since it is a flashback of Joe's childhood.
8. Who is the baseball coach?

Answer: Mr. Higgins

Whenever Simon goes up to bat, Mr. Higgins always tells Simon not to swing the bat because Simon's strike zone is minuscule. The only time he tells Simon to swing is on October 30, 1964, which leads to Rebecca's death.
9. What does Simon always practice at the lake?

Answer: Holding his breath

Simon already knows how to swim. Although his baseball cards are his prized possession, he never takes them to the lake with him. Simon practices holding his breath because he believes it's his destiny. Toward the end of the movie, there turns out to be a good reason why Simon practiced holding his breath.
10. Who turns out to be Joe's father?

Answer: Reverend Russell

After Rev. Russell throws a set of keys to Joe, he catches them with his left hand, and Rev. Russell tells Joe about meeting his mother 13 years ago. Joe then regrets finding out.
Source: Author tybird78

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Simon Birch Average

7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us