FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Simon Birch
Quiz about Simon Birch

Average Simon Birch Quiz | 25 Questions | Movies


I think "Simon Birch" is a wonderful movie. If you haven't seen it...do so, then be sure to take this quiz.

A multiple-choice quiz by Sue246. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Simon Birch

Author
Sue246
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
88,603
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
19 / 25
Plays
1037
- -
Question 1 of 25
1. Where does "Simon Birch" take place? Hint


Question 2 of 25
2. Who plays Joe as an adult? Hint


Question 3 of 25
3. Simon is always saying he is what? Hint


Question 4 of 25
4. Who plays Joe's mother in the movie? Hint


Question 5 of 25
5. When Simon was born, his mother had no labor pains to speak of. What did she do that caused his birth? Hint


Question 6 of 25
6. What was the statement Simon made about God...that he wasn't a(an) what? Hint


Question 7 of 25
7. Did Simon make the statement that he doesn't need proof, that he has faith?


Question 8 of 25
8. What did Ben Goodrich bring to the house the first time he came to visit? Hint


Question 9 of 25
9. How did Joe's mother die? Hint


Question 10 of 25
10. When did Rebecca, Joe's mom, die? Hint


Question 11 of 25
11. Who plays Simon Birch? Hint


Question 12 of 25
12. What is Simon's most prized possession? Hint


Question 13 of 25
13. What became one of Joe's main goals in life? Hint


Question 14 of 25
14. Why did Simon "get" to be the baby Jesus in the Christmas pagent? Hint


Question 15 of 25
15. What did Simon keep practicing when he and Joe went to the lake? Hint


Question 16 of 25
16. What was the Bible verse Reverand Russell quoted when he and Simon were talking in his office? Hint


Question 17 of 25
17. What was the name of the Sunday school teacher that both Joe and Simon had? Hint


Question 18 of 25
18. What happened to the boy who played the angel? Hint


Question 19 of 25
19. What big thing happened on the way home from the winter retreat? Hint


Question 20 of 25
20. Who turns out to be Joe's father? Hint


Question 21 of 25
21. Did Joe's mom meet Reverand Russell on the Boston and Main train?


Question 22 of 25
22. Simon broke into Reverand Russell's office to get his baseball card collection back. What else did he find while he was there? Hint


Question 23 of 25
23. What did Joe's grandma die of in June? Hint


Question 24 of 25
24. Who ended up adopting Joe? Hint


Question 25 of 25
25. How long was Simon able to hold his breath when he was rescuing the children from the submerged bus? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 09 2024 : angostura: 25/25
Jun 15 2024 : Guest 24: 21/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where does "Simon Birch" take place?

Answer: Gravestown, Maine

It probably wasn't supposed to have a huge population. I looked up the town, and at least now, in the current atlas, there is no such town.
2. Who plays Joe as an adult?

Answer: Jim Carrey

This is probably the smallest role Jim Carrey has ever had - but I bet it was the most memorable!
3. Simon is always saying he is what?

Answer: a miracle

He might have been deprived, because his parents didn't have anything to do with him, but he was really upbeat - most of the time.
4. Who plays Joe's mother in the movie?

Answer: Ashley Judd

It's too bad she couldn't be in the whole movie.
5. When Simon was born, his mother had no labor pains to speak of. What did she do that caused his birth?

Answer: she sneezed

This is after ONE sneeze! If only we could all have babies that easy.
6. What was the statement Simon made about God...that he wasn't a(an) what?

Answer: continential breakfast

Simon made A LOT of observations!
7. Did Simon make the statement that he doesn't need proof, that he has faith?

Answer: yes

...then Joe said that he had faith - he just needed the proof to back it up!
8. What did Ben Goodrich bring to the house the first time he came to visit?

Answer: a stuffed armadillo

It was supposed to be an ice breaker. I think it worked. The armadillo became a favorite of Simon's.
9. How did Joe's mother die?

Answer: hit in the head with a baseball

Simon hit the ball - one of the only times he ever actually hit the ball. Simon was closer to Joe's mom than his own. Who can blame him?
10. When did Rebecca, Joe's mom, die?

Answer: October 30, 1964

That was NOT a good day!
11. Who plays Simon Birch?

Answer: Ian Michael Smith

Has anyone heard anything about Ian since then...?
12. What is Simon's most prized possession?

Answer: baseball card collection

Simon all but slept with his cigar box of baseball cards- One of his favorite possessions.
13. What became one of Joe's main goals in life?

Answer: to find out who his father was

Joe didn't wonder too much about his father till he was 12 or so -
going through life as "the Wentworth bastard" gets to a person eventually.
14. Why did Simon "get" to be the baby Jesus in the Christmas pagent?

Answer: he was the only one that fit into the manger

And I suppose to find a doll would have been too easy?!
15. What did Simon keep practicing when he and Joe went to the lake?

Answer: holding his breath under water

The ability to hold his breath would come in real handy.
16. What was the Bible verse Reverand Russell quoted when he and Simon were talking in his office?

Answer: Proverbs 17 Verse 26

Did those two ever know their Bible!
17. What was the name of the Sunday school teacher that both Joe and Simon had?

Answer: Miss Agnes Leavy

She ended up taking an extended leave of absence to be with her mother - Simon wore her out.
18. What happened to the boy who played the angel?

Answer: he threw up all over Miss Leavy

He told Miss Leavy he got air sick. Simon would have been the logical choice for the angel.
19. What big thing happened on the way home from the winter retreat?

Answer: the bus went off the road, trying to avoid a deer in the road and went into the lake

And Simon finally figured out "his destiny".
20. Who turns out to be Joe's father?

Answer: Reverand Russell

One thing that is the same about them is that they are both left-handers.
21. Did Joe's mom meet Reverand Russell on the Boston and Main train?

Answer: yes

13 years ago. It is the same place she met Ben Goodrich.
22. Simon broke into Reverand Russell's office to get his baseball card collection back. What else did he find while he was there?

Answer: the baseball that killed Joe's mother.

The proof that was needed to prove who Joe's dad was. Who else would keep the fatal baseball? Wonder if Mrs. Russell knew about Joe?
23. What did Joe's grandma die of in June?

Answer: a stroke

...and being the loyal servant she is, her "companion" died the following month, also of a stroke.
24. Who ended up adopting Joe?

Answer: Ben Goodrich

Just before his 13th birthday.
25. How long was Simon able to hold his breath when he was rescuing the children from the submerged bus?

Answer: over 200 mississippis

See...there was a good reason Simon practiced holding his breath - part of his destiny.
Source: Author Sue246

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Simon Birch Average

7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us