Quiz about The Great Escape
Quiz about The Great Escape

Movies Quiz: The Great Escape | 10 Questions


Here is a quiz on the amazing Steve McQueen movie.

A multiple-choice quiz by Pat Izzo. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. The Great Escape

Author
Pat Izzo
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
177,072
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2224
Last 3 plays: Guest 65 (8/10), Guest 146 (8/10), Guest 101 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who is the surveyor? Hint

Hilts
Cavendish
Blythe
MacDonald

2. Does Hilts escape by jumping the fence at the Swiss border?

Yes
No

3. How do the prisoners escape from the camp? Hint

By cutting through the wire
By a tunnel
By climbing over the wire
By bribing Von Luger (the Kommandant)

4. What nationality is Sedgewick "The Manufacturer"? Hint

British
Australian
Canadian
American

5. What day do the Germans find Tom? Hint

June 14
April 9
October 31
July 4

6. Who has claustrophobia? Hint

Willie
Blythe
Cavendish
Danny

7. What item does Blythe ask Hendley for? Hint

A cigar
A pick
A camera
A gold ball point pen

8. Which of the following is NOT used as a mode of transportation by the escapers? Hint

Train
Bicycle
Car
Airplane

9. There are five named Americans in the camp.

True
False

10. Danny and Willie both escape, and are not recaptured.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the surveyor?

Answer: Cavendish

Cavendish is the one who trips on the night of the escape. He got shot near the end of the movie. Cavendish is played by Nigel Stock.
2. Does Hilts escape by jumping the fence at the Swiss border?

Answer: No

Steve McQueen tries to jump over the fence with a motorcycle. He gets tangled in the barbed wire then sent back to the camp, where he goes to the cooler.
3. How do the prisoners escape from the camp?

Answer: By a tunnel

Seventy six people escape from the camp.
4. What nationality is Sedgewick "The Manufacturer"?

Answer: Australian

One way that we know Sedgewick is Australian because he says "mate" in the movie. Sedgewick is played by James Coburn.
5. What day do the Germans find Tom?

Answer: July 4

On that day the Americans gave out "moonshine" to every one in the camp, leaving the huts unattended and allowing the guards to find the trap door to tunnel Tom. That was the day when Ives got killed when trying to escape over the wire.
6. Who has claustrophobia?

Answer: Danny

Claustrophobia is the fear of tight enclosed spaces, and Danny panics in the tunnel when the lights go out. Danny is played by Charles Bronson.
7. What item does Blythe ask Hendley for?

Answer: A camera

"The Ferret" is a German guard, who found Tom, and the one who gets the camera. Blythe needs the camera for his forged ID papers.
8. Which of the following is NOT used as a mode of transportation by the escapers?

Answer: Car

Sedgewick takes a bicycle, then a train. Roger and MacDonald take the train, and try to escape on a bus, but they get caught. Hendley and Blythe use the train and an airplane.
9. There are five named Americans in the camp.

Answer: False

There are three Americans: Hilts, Hendley, and Goff. Only two of them get out of the camp on the night of the escape by tunnel.
10. Danny and Willie both escape, and are not recaptured.

Answer: True

They escape by boat. They first take a rowboat, then a much bigger boat.
Source: Author Pat Izzo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 65: 8/10
Today : Guest 146: 8/10
Nov 25 2022 : Guest 101: 7/10
Nov 25 2022 : Guest 107: 7/10
Nov 25 2022 : Guest 82: 5/10
Nov 25 2022 : Guest 174: 10/10
Nov 25 2022 : Guest 85: 9/10
Nov 25 2022 : Guest 84: 8/10
Nov 24 2022 : Guest 195: 3/10

Score Distribution

quiz
11/26/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us