FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Lazarus Project
Quiz about The Lazarus Project

The Lazarus Project Trivia Quiz


This is a good movie starring Paul Walker.

A multiple-choice quiz by iron_legend. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. L
  8. »
  9. La - Lh Movies

Author
iron_legend
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
306,067
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
171
Question 1 of 10
1. Who has the first lines in the movie? Hint


Question 2 of 10
2. What bird does Ben speak of during the movie? Hint


Question 3 of 10
3. Who's Ricky? Hint


Question 4 of 10
4. Ben loses his job due to results obtained from a background check. He then does what to provide for his family? Hint


Question 5 of 10
5. Ben's choice after the loss of his job turns out to be a good one.


Question 6 of 10
6. What color is the truck that Ben hops into while walking along the roadside? Hint


Question 7 of 10
7. Who's Ben's true friend from the time he gets to Oregon until the time he leaves? Hint


Question 8 of 10
8. Ben lives in a cabin in the woods. What type of animal keeps coming around and eventually Ben claims as a pet? Hint


Question 9 of 10
9. What is Ben a passenger on and warned to get off of before it crashes? Hint


Question 10 of 10
10. Does Ben ever reunite with his family again?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who has the first lines in the movie?

Answer: Katie

Katie is Ben's daughter and both are sitting on the sofa coloring. She asks her dad "What's the greatest thing you ever saw"? He says that it was a Jay Bird.
2. What bird does Ben speak of during the movie?

Answer: A Jay Bird

Ben tells about a childhood incident involving a Jay Bird. This incident reflects on the plot of the movie itself in a way. He thought he'd killed a bird with a slingshot but found out he hadn't.
3. Who's Ricky?

Answer: Ben's younger brother

Ben's brother Ricky has a very short role in the movie. He's in town after being released from prison. He desperately needs Ben's help with a heist he planned while in prison.
4. Ben loses his job due to results obtained from a background check. He then does what to provide for his family?

Answer: Takes part in a heist that Ricky comes up with.

It's never revealed what information came back from the check. After losing his job Ben decides to chance this heist that Ricky tells him about. Ricky asks "Why'd you change your mind"? Ben replies "Life changed it for me".
5. Ben's choice after the loss of his job turns out to be a good one.

Answer: False

This is a heist gone terribly wrong! A female employee trips the silent alarm and the police come. Ricky, Phelps and a security officer are killed. Ben is caught and sentenced to the death penalty.
6. What color is the truck that Ben hops into while walking along the roadside?

Answer: Red

After he is granted a new life, the next scene shows Ben walking along a roadside. A man in a red pickup truck pulls up. The man introduces himself as Ezra and says "Welcome to Oregon".
7. Who's Ben's true friend from the time he gets to Oregon until the time he leaves?

Answer: Robbie

Robbie is a grounds keeper/patient. He's there for murdering his mean step dad. Ben and Robbie become good friends. He has no hidden agenda for Ben, like the other characters in Oregon do.
8. Ben lives in a cabin in the woods. What type of animal keeps coming around and eventually Ben claims as a pet?

Answer: A Dog

This dog literally comes out of the woodwork and works his way right into the cabin after a couple days. Ben keeps him despite shouts of "get out of here" and "go away"! This dog is very smart.
9. What is Ben a passenger on and warned to get off of before it crashes?

Answer: A Bus

Ben is riding on a bus heading back to be with his wife and daughter. An angel appears to reveal that there's death waiting for him if he continues his journey. The same angel tells him earlier that he can never see his family again in this life. That and this new life is the consequence that he has to pay for his part in the heist.
10. Does Ben ever reunite with his family again?

Answer: Yes

At the very end of the movie it shows Ben and his dog pulling up to a house. His wife Lisa runs out to hug him and his daughter Katie is sleeping on the sofa.
Source: Author iron_legend

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Leap Year Average
2. Classic Hitchcock 'The Lady Vanishes' Average
3. The Lady Eve Average
4. The Last Song Average
5. Lady Bird Average
6. 'The Legend Of Zorro' - The Ultimate Average
7. "Lady Vengeance" - Part 2 Average
8. The Last King of Scotland Average
9. The Lego Movie Average
10. Leon Average
11. Ladder 49 Average
12. Leprechaun Average

6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us