FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Need The Need For Speed
Quiz about The Need The Need For Speed

The Need... The Need For Speed! Quiz


This is one of the best movies ever made. Here are some questions to see how well you know this movie! Good luck!

A multiple-choice quiz by btvsfans2003. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Top Gun

Author
btvsfans2003
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
134,090
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
8246
Last 3 plays: Guest 174 (10/10), Guest 12 (8/10), Guest 71 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what month does Goose die? Hint


Question 2 of 10
2. What is Viper's daughters' name? (Viper's wife mentions her name when Maverick is waiting to talk to Viper). Hint


Question 3 of 10
3. What is the song that Goose plays on the piano in the bar? Hint


Question 4 of 10
4. What is the song that Maverick's parents love to listen to? Hint


Question 5 of 10
5. Is there a dog in the movie?


Question 6 of 10
6. Where does Ice Man call Maverick by his last name? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the ship that is in distress? This is the ship that the Top Gun fighters have to help shortly after graduation from the academy. Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the ship that the fighters receive their instructions on? Hint


Question 9 of 10
9. What color is Merlin's helmet? Hint


Question 10 of 10
10. What is Maverick's dad's name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 22 2024 : Guest 174: 10/10
Apr 18 2024 : Guest 12: 8/10
Apr 17 2024 : Guest 71: 2/10
Apr 16 2024 : Guest 24: 9/10
Apr 13 2024 : krajack99: 9/10
Apr 13 2024 : Guest 87: 8/10
Apr 10 2024 : Guest 79: 8/10
Apr 09 2024 : Guest 45: 9/10
Apr 08 2024 : Guest 165: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what month does Goose die?

Answer: July

You hear the answer when Maverick is at his hearing. They find Maverick not at fault for the death of Goose.
2. What is Viper's daughters' name? (Viper's wife mentions her name when Maverick is waiting to talk to Viper).

Answer: Jamie

You hear her name when Maverick was waiting to talk to Viper.
3. What is the song that Goose plays on the piano in the bar?

Answer: Great Balls of Fire

Goose and Maverick sing this song when Goose's wife (played by Meg Ryan) comes to visit. Goose and Maverick said "Great Balls of Fire" all through the appearance of Goose. Does anyone really know why they say this?
4. What is the song that Maverick's parents love to listen to?

Answer: Sitting On The Dock of The Bay

Maverick got so sick of listening to this song when his mother made him play it over and over after his father died. His mother died shortly after his father did.
5. Is there a dog in the movie?

Answer: Yes

You see the dog running by the back door of Charlie's house when Maverick was late of dinner.
6. Where does Ice Man call Maverick by his last name?

Answer: locker room

Ice Man called Maverick by his last name which is Mitchell. Ice Man was talking to Maverick when Maverick was cleaning out his locker. This happened shortly after Goose's death.
7. What is the name of the ship that is in distress? This is the ship that the Top Gun fighters have to help shortly after graduation from the academy.

Answer: SS Leighton

You find this out when the Top Gun fighters are getting their assignments. Bullseye says the name of the ship when he is giving out the assignments.
8. What is the name of the ship that the fighters receive their instructions on?

Answer: USS Enterprise

If you watch closely, you see the name on Bullseye's hat when he is giving the instructions to the fighters.
9. What color is Merlin's helmet?

Answer: Purple and yellow

It is purple with yellow stars and moons. It stands out against all of the other helmets. He flys at the end of the movie with Maverick.
10. What is Maverick's dad's name?

Answer: Duke

Goose says his name when they are talking in Maverick's room. That happened shortly after the fly by.
Source: Author btvsfans2003

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us