FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Top Gun General Knowledge
Quiz about Top Gun General Knowledge

"Top Gun" General Knowledge Trivia Quiz


This is a general knowledge quiz over the entire movie.

A multiple-choice quiz by michael1981. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Top Gun

Author
michael1981
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
155,927
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
10584
Last 3 plays: Guest 174 (10/10), Guest 103 (4/10), Guest 12 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the aircraft carrier that we see in both the beginning and ending of "Top Gun"? Hint


Question 2 of 10
2. Who directed "Top Gun"? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the aircraft the Maverick flies throughout "Top Gun"? Hint


Question 4 of 10
4. Who played Merlin? Hint


Question 5 of 10
5. Who said, "I'm gonna break high and right, and see if he's really alone." Hint


Question 6 of 10
6. Someone actually died during the making of "Top Gun"?


Question 7 of 10
7. Who plays Goose's wife? Hint


Question 8 of 10
8. What body of water does the opening scene take place over? Hint


Question 9 of 10
9. The enemy aircraft in the opening scene is called a "Mig-29"?


Question 10 of 10
10. Which studio produced "Top Gun"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 22 2024 : Guest 174: 10/10
Apr 19 2024 : Guest 103: 4/10
Apr 18 2024 : Guest 12: 9/10
Apr 17 2024 : Guest 96: 9/10
Apr 16 2024 : Guest 24: 10/10
Apr 11 2024 : katie1945: 3/10
Apr 11 2024 : Guest 174: 0/10
Apr 10 2024 : Guest 79: 9/10
Apr 09 2024 : Guest 45: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the aircraft carrier that we see in both the beginning and ending of "Top Gun"?

Answer: USS Enterprise

The USS Alabama and USS Missouri were both Battleships in WWII. The original USS Enterprise was an Aircraft Carrier in WWII and was decomissioned in the 50's.
2. Who directed "Top Gun"?

Answer: Tony Scott

Jerry Bruckheimer and Don Simpson are the producers of "Top Gun". Ron Shelton didn't start directing major motion pictures until 1988. Although his first film did have one of the actors from "Top Gun" as one of its stars. "Top Gun" was Tony Scott's second film. He has since gone on to direct a number of top films.
3. What is the name of the aircraft the Maverick flies throughout "Top Gun"?

Answer: F-14

The F-5 and A-4 are used as Mig simulators.
4. Who played Merlin?

Answer: Tim Robbins

Tim has since gone on to star in major films such as "Bull Durham", "The Hudsucker Proxy", and "Mission to Mars".
5. Who said, "I'm gonna break high and right, and see if he's really alone."

Answer: Cougar

Cougar said this to Maverick as they were approaching what they thought was one enemy fighter plane. They found out that is was actually two and the opening battle was on.
6. Someone actually died during the making of "Top Gun"?

Answer: True

Art Scholl was killed while filming the "flat spin" scene in which Goose dies.
7. Who plays Goose's wife?

Answer: Meg Ryan

"Top Gun" had quite a few actors that were just starting out in major films.
8. What body of water does the opening scene take place over?

Answer: Indian Ocean

Just after the opening credits are finished, at the bottom of the screen, it tells you that it is in the Indian Ocean and it is present day.
9. The enemy aircraft in the opening scene is called a "Mig-29"?

Answer: False

It is actually called a "Mig-28."
10. Which studio produced "Top Gun"?

Answer: Paramount Studios

Paramount has also released such movies as "Titanic", "Mission Impossible 2", and "We Were Soldiers".
Source: Author michael1981

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us