FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tough Top Gun Quotes
Quiz about Tough Top Gun Quotes

Tough 'Top Gun' Quotes Trivia Quiz


You're going to have to know your stuff to do well on this one. Everyone should watch this movie as many times as I have.

A multiple-choice quiz by matwandless. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Top Gun

Author
matwandless
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
153,937
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
10340
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (9/10), Guest 12 (10/10), Guest 24 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the Top Gun briefing room:
Ice: 'The plaque for the alternates is down in the ______.'
Hint


Question 2 of 10
2. Charlie saunters up to Maverick in a theory class.
Charlie: '________
__________ would work well in that situation.'
Hint


Question 3 of 10
3. Who says 'Oh Viper's up here, great!' during one of the practice dogfights? Hint


Question 4 of 10
4. Shortly after Goose's wife arrives, in a bar:
Carol (Meg Ryan): 'He told me all about the time you went ballistic with __________.'
Hint


Question 5 of 10
5. Maverick on his first date with Charlie:
Maverick: 'If you don't mind I'm just gonna take a _____
______ while you're finishing up here?'
Hint


Question 6 of 10
6. On the first day at Top Gun:
Viper: 'Top Gun rules of engagement exist for your safety and for that of your team. Either obey them or you are ________ is that clear?'
Hint


Question 7 of 10
7. During the tragic Top Gun dogfight:
Iceman: 'Mayday mayday, Mav's in trouble he's in a ____
____ he's headed out to sea.'
Hint


Question 8 of 10
8. Right at the beginning on the first carrier:
Cougar: 'I'm holding on too tight I've ___________.'
Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of the ship which was being rescued in the last mission? Stinger: 'The communication ship ___________ has become disabled and has wandered into foreign territory.' Hint


Question 10 of 10
10. In flight evaluation class:
Charlie (in disbelief): 'Air craft one performs a ____
___?'
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 22 2024 : Guest 174: 9/10
Apr 18 2024 : Guest 12: 10/10
Apr 16 2024 : Guest 24: 9/10
Apr 14 2024 : Guest 87: 10/10
Apr 13 2024 : Guest 174: 9/10
Apr 11 2024 : Guest 8: 8/10
Apr 09 2024 : Guest 45: 9/10
Apr 08 2024 : Guest 165: 9/10
Apr 07 2024 : Guest 98: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the Top Gun briefing room: Ice: 'The plaque for the alternates is down in the ______.'

Answer: Ladies' room

As the first meeting breaks up Iceman decides to put Maverick and Goose in their place. Note Val Kilmer's superb smile after the gag.
2. Charlie saunters up to Maverick in a theory class. Charlie: '________ __________ would work well in that situation.'

Answer: Rolling reversal

Charlie starts the conversation with Maverick by advising him on his flying. I don't know what a rolling reversal is but I imagine it involves rolling then reversing.
3. Who says 'Oh Viper's up here, great!' during one of the practice dogfights?

Answer: Goose

Said at the beginning of the second Top Gun dogfight, where we learn about wing men.
4. Shortly after Goose's wife arrives, in a bar: Carol (Meg Ryan): 'He told me all about the time you went ballistic with __________.'

Answer: Penny Benjamin

This is the name of the admiral's daughter. What ballistic means we shall never know, although at another point it means 'speed of sound' so Tom Cruise has got something special.
5. Maverick on his first date with Charlie: Maverick: 'If you don't mind I'm just gonna take a _____ ______ while you're finishing up here?'

Answer: Quick shower

Maverick being oh so cheeky as he arrives at Charlie's house.
6. On the first day at Top Gun: Viper: 'Top Gun rules of engagement exist for your safety and for that of your team. Either obey them or you are ________ is that clear?'

Answer: History

Viper rebuking the guys for their circus stunt fly by and flying below the hard deck. When will they learn eh?
7. During the tragic Top Gun dogfight: Iceman: 'Mayday mayday, Mav's in trouble he's in a ____ ____ he's headed out to sea.'

Answer: Flat spin

Shortly before the tragic and highly upsetting death of Goose. Did Iceman do it on purpose? Look at his eyes as he says this, I think he might have done.
8. Right at the beginning on the first carrier: Cougar: 'I'm holding on too tight I've ___________.'

Answer: Lost the edge

Thankfully he did lose the edge otherwise the film would have had to be called 'Maverick stays on the aircraft carrier while Cougar and Merlin go to Top Gun'. Goose might have lived though. Oh well.
9. What was the name of the ship which was being rescued in the last mission? Stinger: 'The communication ship ___________ has become disabled and has wandered into foreign territory.'

Answer: SS Leighton

I always thought the bald headed guy was called Bullseye but I checked, he's not, he' called Stinger.
10. In flight evaluation class: Charlie (in disbelief): 'Air craft one performs a ____ ___?'

Answer: Split S

This one sparks a big fight between them which eventually leads to sex, as with all big arguments eh?
Source: Author matwandless

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us