FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Philadelphia Story
Quiz about The Philadelphia Story

The Philadelphia Story Trivia Quiz


This is my all time favorite movie and I hope you have fun with the quiz!

A multiple-choice quiz by smileandnod21. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Philadelphia Story

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
141,212
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1339
Last 3 plays: Johnmcmanners (10/10), Guest 107 (7/10), Guest 24 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is Tracy Lord (the main character)'s middle name? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of Liz's former husband? Hint


Question 3 of 10
3. What in Liz's appearance does Mrs. Lord comment on when they first meet? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the dancer that Tracy's father, Seth Lord, runs off with? Hint


Question 5 of 10
5. Where did Mike get the title for his story "With the Rich and Mighty"? Hint


Question 6 of 10
6. According to Dexter, what is Tracy's leading characteristic? Hint


Question 7 of 10
7. What was George's occupation before he became General Manager? Hint


Question 8 of 10
8. What is the word "yar" used to refer to by both Tracy and Dexter? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the magazine that threatens to release a story on Tracy's father and his mistress unless she gives them a story on her wedding? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the author of the original play, which Hepburn also starred in? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jul 07 2024 : Guest 107: 7/10
Jul 05 2024 : Guest 24: 10/10
Jun 21 2024 : Guest 174: 3/10
May 25 2024 : Guest 90: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Tracy Lord (the main character)'s middle name?

Answer: Samantha

In the remake of "The Philadelphia Story", "High Society", Dexter calls Tracy "Sam" because of her middle name.
2. What is the name of Liz's former husband?

Answer: Joe Smith

As she says, "I knew a plain Joe Smith once. He was only a clerk in a hardware store, but he was an absolute rat."
3. What in Liz's appearance does Mrs. Lord comment on when they first meet?

Answer: Her hair

Mrs. Lord says, "Look at the way she wears her hair, Tracy!" and Tracy replies, "Mighty fine!"
4. What is the name of the dancer that Tracy's father, Seth Lord, runs off with?

Answer: Tina Mara

Mrs. Lord makes reference to her while talking to Mike as "...Tina Mara, that lovely dancer from New York..."
5. Where did Mike get the title for his story "With the Rich and Mighty"?

Answer: A Spanish peasant's proverb

The full proverb said, "With the rich and mighty, always a little patience." It comes back into the story later, when Tracy begins to feel that Dexter's criticism of her is a real issue. When Mike questions her about what's wrong, she says, "And remember Mike, with the rich and mighty..." And he finishes the proverb: "...always a little patience."
6. According to Dexter, what is Tracy's leading characteristic?

Answer: She has a horror of men who wear their hats in the house

When Dexter says this and immediately leaves the room, Liz remarks, "leading characteristics to be filled in later."
7. What was George's occupation before he became General Manager?

Answer: A coal miner

"When I was a coal miner the idea was to get enough money to buy clean clothes, now that I'm general manager..." George says to Tracy. He says this in response to her pushing him onto the dusty road to "fix" his new clothes, which she says make him "look like something right out of a shop window."
8. What is the word "yar" used to refer to by both Tracy and Dexter?

Answer: Dexter's boat

When asked by George what the word means she says, "quick to the helm, easy to handle, fast, bright--everything a boat should be, until she develops dry rot."
9. What is the name of the magazine that threatens to release a story on Tracy's father and his mistress unless she gives them a story on her wedding?

Answer: Spy

Although the name of the magazine was "Destiny" in the original play, it was changed to "Spy" for the movie.
10. Who was the author of the original play, which Hepburn also starred in?

Answer: Philip Barry

Barry also wrote "Holiday" (1938), which starred Grant and Hepburn, among other plays, some of which were also made into films.
Source: Author smileandnod21

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Philadelphia Story Average
2. Major Payne Difficult
3. Woody Allen's "Manhattan" Average
4. Dean Koontz' "Phantoms" Average

7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us