FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Quiet Man
Quiz about The Quiet Man

The Quiet Man Trivia Quiz


How could this movie NOT be a classic? Just look at the cast!

A multiple-choice quiz by Irish Tinker. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. The Quiet Man

Author
Irish Tinker
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
150,465
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4531
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 136 (10/10), Guest 192 (9/10), Guest 76 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the first scene when the train pulls into Castletown, what village is "five miles maybe half a mile more" according to the porter? Hint


Question 2 of 10
2. When Danaher and Thornton stagger home after the fight, what song are they singing? Hint


Question 3 of 10
3. Who played Mary Kate Danaher? Hint


Question 4 of 10
4. To whom does Mary-Kate say "If you passed the pub as fast as you passed the chapel you'd be better off, you little squint!" Hint


Question 5 of 10
5. How many generations of Thorntons were born at White of Morn? Hint


Question 6 of 10
6. Who is the match maker? Hint


Question 7 of 10
7. What actor portrays the matchmaker? Hint


Question 8 of 10
8. Whose bonnet did Sean Thornton claim at the horse race? Hint


Question 9 of 10
9. When Thornton visits the Playfair home, what game is Reverend Playfair playing? Hint


Question 10 of 10
10. When Mary-Kate exclaims "Fine farmer you are! Not a turnip, a cabbage, or a potato on the place" what was Sean Thornton doing? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 21 2024 : Guest 136: 10/10
Feb 08 2024 : Guest 192: 9/10
Jan 30 2024 : Guest 76: 8/10
Jan 28 2024 : bradez: 6/10
Jan 24 2024 : Guest 199: 8/10
Jan 16 2024 : Guest 107: 9/10
Jan 05 2024 : Guest 121: 8/10
Jan 04 2024 : Guest 99: 8/10
Jan 03 2024 : Guest 174: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the first scene when the train pulls into Castletown, what village is "five miles maybe half a mile more" according to the porter?

Answer: Innisfree

2. When Danaher and Thornton stagger home after the fight, what song are they singing?

Answer: Wild Colonial Boy

After fighting each other all day, Thornton and Danaher stagger home to the Thornton place for dinner, putting all disagreements behind them.
3. Who played Mary Kate Danaher?

Answer: Maureen O'Hara

4. To whom does Mary-Kate say "If you passed the pub as fast as you passed the chapel you'd be better off, you little squint!"

Answer: Feeney

Feeney was telling the field workers about seeing Sean Thorton talking to Mary-Kate outside the chapel. May-Kate used the previous quote to put a stop to Feeney's gossiping.
5. How many generations of Thorntons were born at White of Morn?

Answer: 7

Sean Thornton explains he would like to buy White of Morn back from the Widow Tillane because 7 generations of his family were born there including him.
6. Who is the match maker?

Answer: Michaleen Flynn

7. What actor portrays the matchmaker?

Answer: Barry Fitzgerald

8. Whose bonnet did Sean Thornton claim at the horse race?

Answer: Widow Tillane

It is tradition that at the end of the horse race each rider grabs the hat of one of the women. The hats are hanging from posts. The owner of the hat gets to present the trophy to the winner along with a kiss.
9. When Thornton visits the Playfair home, what game is Reverend Playfair playing?

Answer: Tiddley Winks

10. When Mary-Kate exclaims "Fine farmer you are! Not a turnip, a cabbage, or a potato on the place" what was Sean Thornton doing?

Answer: Planting roses

Before Sean Thornton's mother died she described the roses that grew at White of Mourn. Sean Thornton was trying to make White of Mourn look just as it did when she was alive.
Source: Author Irish Tinker

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Be Quiet and Listen all Around Quizzyland:

One quiz from each category is featured. They all have a word dealing with quietness and listening in be title.

  1. All Quiet on the Western Front Average
  2. 'Will You Please Be Quiet!' Average
  3. Oh Lately It's So Quiet Tough
  4. The Quiet Man Average
  5. Silent Stars Easier
  6. Owls: Silent Hunters of the Night Average
  7. Hush Average
  8. So Hush Little Baby: A Musical Lullaby Quiz Average
  9. Hushpuppies Easier
  10. 1968 - Hush Average
  11. Quiet As a Mouse Tough
  12. Shhh! Please Be Quiet! Average

2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us