FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about So Hush Little Baby A Musical Lullaby Quiz
Quiz about So Hush Little Baby A Musical Lullaby Quiz

So Hush Little Baby: A Musical Lullaby Quiz


Many a lullaby has been sung to a precious child. Here are a few lullaby examples from musical theater.

A multiple-choice quiz by mlcmlc. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Musicals Mixture
  8. »
  9. Something in Common

Author
mlcmlc
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
334,821
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
891
Last 3 plays: Guest 99 (6/10), Guest 75 (3/10), Guest 174 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which soulful tune does Clara sing to her child as the men prepare to play craps?
"One of these mornings, you're gonna rise up singing
You're gonna spread your wings and take the sky."
Hint


Question 2 of 10
2. Can you identify the title of this song from one of the vignettes of a show about the Civil War?
"Go as you came here
Time to say goodbye.
Light, soft as a melody
Safe in a lullaby."
Hint


Question 3 of 10
3. Peggy has had enough and is ready to go home. Julian sings which anthem to persuade her to stay?
"Allentown? Come on along and listen to the ________."
Hint


Question 4 of 10
4. What favorite lullaby does Annie sing to her siblings?
"So count your sheep,
Mama's singing you to sleep,
With the ________________."
Hint


Question 5 of 10
5. Kim is fleeing across a war-torn country with her small child. When they stop for a rest he drops off to sleep as she sings which song of devotion?
"You who I cradled in my arms,
You asking as little as you can.
Little snip of a little man,
_____________________________."
Hint


Question 6 of 10
6. A wacky inventor croons his children, Jemima and Jeremy, to sleep with which refrain?
"A gentle breeze from ________.
Softly blows o'er lullaby bay."
Hint


Question 7 of 10
7. Which melody does Brooklyn sing that defines her character and helps to find the lost child in all of us?
"Has anyone ever sung you a lullaby?
You can fly above the rain clouds
Close your eyes
Let the melody carry you."
Hint


Question 8 of 10
8. Mary sings which ballad as the children prepare to sleep the night before they are to go to work with their father?
"Though her words are simple and few
Listen, listen, she's calling to you."
Hint


Question 9 of 10
9. Horton is left holding the egg and sings it which lullaby promising safety and security?
"So rest now, young egg,
And I'll sing you a lullaby...."
Hint


Question 10 of 10
10. The children can't sleep for the storm, so Maria sings what cheerful ditty to calm them?
"When the dog bites
When the bee stings
When I'm feeling sad
I simply remember ______________
And then I don't feel so bad."
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 14 2024 : Guest 99: 6/10
Jul 04 2024 : Guest 75: 3/10
Jun 13 2024 : Guest 174: 4/10
Jun 11 2024 : Guest 174: 8/10
Jun 01 2024 : Guest 136: 4/10
May 25 2024 : briarwoodrose: 10/10
May 21 2024 : PurpleComet: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which soulful tune does Clara sing to her child as the men prepare to play craps? "One of these mornings, you're gonna rise up singing You're gonna spread your wings and take the sky."

Answer: "Summertime"

"Porgy and Bess" is an opera that was released in 1935. The music score is by George Gershwin and the lyrics are by DuBose Heyward, though they are also co-credited to Ira Gershwin.
2. Can you identify the title of this song from one of the vignettes of a show about the Civil War? "Go as you came here Time to say goodbye. Light, soft as a melody Safe in a lullaby."

Answer: "For The Glory"

"The Civil War" opened on Broadway in 1999. The music is by Frank Wildhorn and the lyrics are by Jack Murphy. It's more a revue-style show than a traditional play.
3. Peggy has had enough and is ready to go home. Julian sings which anthem to persuade her to stay? "Allentown? Come on along and listen to the ________."

Answer: Lullaby of Broadway

"42nd Street" opened on Broadway in 1980. The music is by Al Dubin, and the lyrics are by Harry Warren.
4. What favorite lullaby does Annie sing to her siblings? "So count your sheep, Mama's singing you to sleep, With the ________________."

Answer: Moonshine Lullaby

"Annie Get Your Gun" opened on Broadway in 1946. Music and lyrics are by Irving Berlin.
5. Kim is fleeing across a war-torn country with her small child. When they stop for a rest he drops off to sleep as she sings which song of devotion? "You who I cradled in my arms, You asking as little as you can. Little snip of a little man, _____________________________."

Answer: I'd Give My Life For You

"Miss Saigon" opened on Broadway in 1991. Music is by Claude-Michel Schonberg, and lyrics are by Alain Boublil and Richard Maltby, Jr.
6. A wacky inventor croons his children, Jemima and Jeremy, to sleep with which refrain? "A gentle breeze from ________. Softly blows o'er lullaby bay."

Answer: Hushabye Mountain

The musical film, "Chitty Chitty Bang Bang", was released in 1968. Music and lyrics are by the Sherman Brothers.
7. Which melody does Brooklyn sing that defines her character and helps to find the lost child in all of us? "Has anyone ever sung you a lullaby? You can fly above the rain clouds Close your eyes Let the melody carry you."

Answer: "Once Upon A Time"

"Brooklyn The Musical" opened on Broadway in 2004. Music and lyrics are by Mark Schoenfield and Barri McPherson.
8. Mary sings which ballad as the children prepare to sleep the night before they are to go to work with their father? "Though her words are simple and few Listen, listen, she's calling to you."

Answer: "Feed the Birds"

The film "Mary Poppins" was released in 1964. The music and lyrics are written by the Sherman brothers.
9. Horton is left holding the egg and sings it which lullaby promising safety and security? "So rest now, young egg, And I'll sing you a lullaby...."

Answer: "Alone in the Universe"

"Seussical" opened on Broadway in 2000. The music is written by Stephen Flaherty and the lyrics are by Lynn Ahrens.
10. The children can't sleep for the storm, so Maria sings what cheerful ditty to calm them? "When the dog bites When the bee stings When I'm feeling sad I simply remember ______________ And then I don't feel so bad."

Answer: My Favorite Things

The Broadway opening of "The Sound of Music" was in 1964. The music is by Richard Rodgers and the lyrics are by Oscar Hammerstein II.
Source: Author mlcmlc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series A Few in Humanities #1:

Some of my quizzes in the 'Humanities' category

  1. Gershwin: Name that Show Average
  2. So Hush Little Baby: A Musical Lullaby Quiz Average
  3. Unrequited Love, Musically Average
  4. Be a Clown, Be a Clown Average
  5. Same Gender Duets Average
  6. Opposing Gender Duets Average
  7. Social Critique, Musically Average
  8. Oh, What a Night! Easier
  9. Ten Clues to Ten Treasures Average
  10. Death, Musically Average

Also part of quiz lists:
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us