FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Opposing Gender Duets
Quiz about Opposing Gender Duets

Opposing Gender Duets Trivia Quiz


A quiz on a few more musical duets. These are male/female duets, but not about love.

A multiple-choice quiz by mlcmlc. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Musicals Mixture
  8. »
  9. Song Mixture

Author
mlcmlc
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
337,891
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
598
- -
Question 1 of 10
1. With what rhyming ditty do Mrs. Lovett and Sweeney plan for his victims' disposal?

"Lawyer's rather nice.
If it's for a price.
Order something else, though, to follow,
Since no one should swallow it twice!"
Hint


Question 2 of 10
2. In which duet do Mr. and Mrs. MacAfee bewail the difficulties of parenting teens?

"With their awful clothes and their rock an' roll!
Why can't they dance like we did
What's wrong with Sammy Caine?"
Hint


Question 3 of 10
3. During which number do Maggie, the star, and Max, the producer, accuse each other of being self-centered?

"I am told you have admirers by the dozen
I am sure you lead them all a merry dance.
What a blow when they discover
you have found the perfect lover,
when they realize they just don't stand a chance."
Hint


Question 4 of 10
4. As the show begins, George is painting and Dot is modeling. What song opens the show?

"Well, there are worse things
Than staring at the water on a Sunday
There are worse things
Than staring at the water
As you're posing for a picture
Being painted by your lover
In the middle of the summer
On an island in the river on a Sunday."
Hint


Question 5 of 10
5. Surprised and elated at their fortune, what song do Vernon and Sonia sing?

"Don't say a word now,
Listen to that sweet melody
I'm happy to say,
In my own humble way
Every perfect note of that was written by me."
Hint


Question 6 of 10
6. Daisy Mae still hasn't caught her man. What woeful tune does she sing with Marryin' Sam?

"I'm past my peak
You're an early antique.
Look at this physique
Just hear the old bones creak
Where there was a glow
There ain't a glow no more
Now the wrinkles show
Where art thou Romeo?"
Hint


Question 7 of 10
7. In which song do the nefarious Queen Aggravain and the Wizard plan how to get rid of the Princess?

"Sensitive soul and sensitive stomach, sensitive hands and feet;
this is the blessing, also the curse, of being the true elite.
Common people don't know what exquisite agony is suffered by gentle people like me."
Hint


Question 8 of 10
8. What number is actually performed as part of a show in a show by George and Rose?

"For the short time it takes
What a diff'rence it makes
In the ways of the people and things"
Hint


Question 9 of 10
9. In which duet do Mrs. Brice and Eddie Ryan brag about their influence with Fanny?

"We taught her everything--
How to hoof and how to sing,
We taught her how to wack
A joke from here to Hackensack--ya, ha, ha, ha!
We taught her everything,
We taught her ev'rything she knows."
Hint


Question 10 of 10
10. What ditty do Arthur and Guenevere sing to try to cheer up?

"Once, upon the road, I came upon a lad
Singing in a voice three times his size
When I asked him why, he told me he was sad
And singing always made his spirits rise."
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : Guest 216: 8/10
Mar 28 2024 : Guest 98: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. With what rhyming ditty do Mrs. Lovett and Sweeney plan for his victims' disposal? "Lawyer's rather nice. If it's for a price. Order something else, though, to follow, Since no one should swallow it twice!"

Answer: A Little Priest

"Sweeney Todd, The Demon Barber of Fleet Street"'s music and lyrics were created by Stephen Sondheim. The story of Sweeney Todd first appeared as a penny dreadful published weekly in 1846-1847, "The String of Pearls: A Romance".
2. In which duet do Mr. and Mrs. MacAfee bewail the difficulties of parenting teens? "With their awful clothes and their rock an' roll! Why can't they dance like we did What's wrong with Sammy Caine?"

Answer: Kids

"Bye Bye Birdie" opened on Broadway in 1960 and was filmed in 1963. Dick Van Dyke played Albert Peterson in both productions. This musical was inspired by the success of Elvis Presley.
3. During which number do Maggie, the star, and Max, the producer, accuse each other of being self-centered? "I am told you have admirers by the dozen I am sure you lead them all a merry dance. What a blow when they discover you have found the perfect lover, when they realize they just don't stand a chance."

Answer: No One'll Ever Love You

The Broadway opening for "Goldilocks" was in 1958, but it only ran for 161 performances. This musical pokes fun at silent movie era productions. The original cast recording with Elaine Stritch and Don Ameche makes this song unforgettable.
4. As the show begins, George is painting and Dot is modeling. What song opens the show? "Well, there are worse things Than staring at the water on a Sunday There are worse things Than staring at the water As you're posing for a picture Being painted by your lover In the middle of the summer On an island in the river on a Sunday."

Answer: Sunday in the Park with George

The music and lyrics for "Sunday in the Park with George" were created by Stephen Sondheim. It was inspired by the Georges Seurat painting "A Sunday Afternoon on the Island of La Grade Jatte"; in part, it presents a portion of his life while he created the painting.
5. Surprised and elated at their fortune, what song do Vernon and Sonia sing? "Don't say a word now, Listen to that sweet melody I'm happy to say, In my own humble way Every perfect note of that was written by me."

Answer: They're Playing Our Song

The music for "They're Playing Our Song" was created by Marvin Hamlisch and the lyrics written by Carole Bayer Sager. The relationship between Marvin Hamlisch and Carole Bayer Sager inspired this musical.
6. Daisy Mae still hasn't caught her man. What woeful tune does she sing with Marryin' Sam? "I'm past my peak You're an early antique. Look at this physique Just hear the old bones creak Where there was a glow There ain't a glow no more Now the wrinkles show Where art thou Romeo?"

Answer: I'm Past My Prime

This show, "Li'l Abner", was based on the characters in the "Li'l Abner" comic strip by Al Capp. Daisy Mae is determined to catch her man! These are great Johnny Mercer lyrics.
7. In which song do the nefarious Queen Aggravain and the Wizard plan how to get rid of the Princess? "Sensitive soul and sensitive stomach, sensitive hands and feet; this is the blessing, also the curse, of being the true elite. Common people don't know what exquisite agony is suffered by gentle people like me."

Answer: Sensitivity

The Broadway opening for "Once Upon a Mattress" in 1959 was also the Broadway debut for Carol Burnett, originating the role of Princess Winifred. This play was inspired by "The Princess and the Pea" by Hans Christian Anderson.
8. What number is actually performed as part of a show in a show by George and Rose? "For the short time it takes What a diff'rence it makes In the ways of the people and things"

Answer: Forty-five Minutes from Broadway

This song was introduced in 1906 when "Forty-five Minutes from Broadway" opened on a Broadway stage. Music and lyrics were created by George M. Cohan. This question is actually about its re-occurrence in the show "George M!", a musical based on his career and life. "George M!" opened on Broadway in 1968.
9. In which duet do Mrs. Brice and Eddie Ryan brag about their influence with Fanny? "We taught her everything-- How to hoof and how to sing, We taught her how to wack A joke from here to Hackensack--ya, ha, ha, ha! We taught her everything, We taught her ev'rything she knows."

Answer: Who Taught Her Everything?

The show was riddled with problems before its opening, changing directors, actors, etc., but finally "Funny Girl" premiered on Broadway in 1964 with music was written by Jule Styne and the lyrics by Bob Merrill. This is loosely based on the life of Fanny Brice before and after World War I.
10. What ditty do Arthur and Guenevere sing to try to cheer up? "Once, upon the road, I came upon a lad Singing in a voice three times his size When I asked him why, he told me he was sad And singing always made his spirits rise."

Answer: What Do the Simple Folk Do?

The music for "Camelot" was written by Frederick Loewe, the lyrics by Alan Jay Lerner. This story was inspired by "The Once and Future King" by T. H. White. The songs "Then You May Take Me To the Fair" and "Fie on Goodness" were cut from the show after several months, though the original cast album had already been recorded.
Source: Author mlcmlc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series A Few in Humanities #1:

Some of my quizzes in the 'Humanities' category

  1. Gershwin: Name that Show Average
  2. So Hush Little Baby: A Musical Lullaby Quiz Average
  3. Unrequited Love, Musically Average
  4. Be a Clown, Be a Clown Average
  5. Same Gender Duets Average
  6. Opposing Gender Duets Average
  7. Social Critique, Musically Average
  8. Oh, What a Night! Easier
  9. Ten Clues to Ten Treasures Average
  10. Death, Musically Average

Also part of quiz list
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us