FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Death Musically
Quiz about Death Musically

Death, Musically Trivia Quiz


The subject of death or dying in a musical can be used as a flashback vehicle, a humorous interlude, or a compelling ending. Here are a few musical numbers about death. Warning: there are spoilers!

A multiple-choice quiz by mlcmlc. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Musicals Mixture
  8. »
  9. Song Mixture

Author
mlcmlc
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
341,479
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
720
- -
Question 1 of 10
1. In this flashback from death, what do Addison, Wilson, Mama and Papa sing about?

"We'll be rich again...
Never say die...
New ideas
Are always just around the corner--!
Find the new frontiers...
Be the pioneers...
Learn to bounce...
That's what counts..."
Hint


Question 2 of 10
2. In which song does Natalie express her anger after another of her mother's episodes imagining her dead son is still alive?

"Everything a kid oughta be
He's immortal, forever alive
Then there's me!

I wish I could fly
And magically appear and disappear.
I wish I could fly
I'd fly far away from here."
Hint


Question 3 of 10
3. What reprise does the chorus sing as Anna tearfully watches the King die?

"He'll always need your love
And so he'll get your love-
A man who needs your love
Can be Wonderful."
Hint


Question 4 of 10
4. What solo does Billy croon while imagining himself as father to a new boy or girl?

"My boy, Bill! He'll be tall
And as tough as a tree, will Bill
Like a tree he'll grow
With his head held high
And his feet planted firm on the ground
And you won't see nobody dare to try
To boss him or toss him around!
No fat-bottomed, flabby-faced,
Pot-bellied, baggy-eyed bully
Will boss him around."
Hint


Question 5 of 10
5. The theater is to be demolished to put up a parking lot. A reunion is organized and all the past stars arrive to reminisce. Throughout the evening the ghosts of times past flit through the ensemble. In which song do the ghosts of Buddy, Sally, Phyllis and Ben appear as they remember the past?

"Girls by the hundreds waving and crying.
"See you tomorrow night!"
Girls looking frazzled and girls looking great,
Girls in a frenzy to get to a date,
Girls like a madhouse and two of them late..."
Hint


Question 6 of 10
6. What song do the inmates sing as an introduction to Roxie?

"He had it coming
He had it coming
He only had himself to blame
If you'd have been there
If you'd have seen it"
Hint


Question 7 of 10
7. During the opening scene, with which song are the citizens of Oz joyfully celebrating the death of the Wicked Witch of the West?

"Good news! She's dead!
The Witch of the West is dead!
The wickedest witch there ever was
The enemy of all of us here in Oz
Is Dead!
Good news!
Good news!"
Hint


Question 8 of 10
8. Audrey II needs more food, but, oh, what she eats! What song convinces Seymour to feed her the dentist?

"Come on, Seymour, don't be a putz
Trust me and your life will surely rival King Tut's
Show a little 'nitiative, work up the guts
And you'll git it."
Hint


Question 9 of 10
9. What lament does Daisy sing of her frustration and angst at not being the same?

"I don't know why they redesigned me.
He likes the way he used to find me.
He likes the girl I left behind me
I mean he...I mean me..."
Hint


Question 10 of 10
10. What song do Lance, Robin, Not Dead Fred and assorted Bodies on the cart sing while cleaning the streets of folk dead from the plague?

"Well now he's dead
You whacked him on the head
Sure, now he's dead
It makes me just see red
You are such a brute
To murder that old coot
You homicidal bastard, now he's really dead
Who is the knave who put him in his grave
And who needs to manage his anger?"
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 26 2024 : Guest 174: 6/10
Mar 05 2024 : Guest 156: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In this flashback from death, what do Addison, Wilson, Mama and Papa sing about? "We'll be rich again... Never say die... New ideas Are always just around the corner--! Find the new frontiers... Be the pioneers... Learn to bounce... That's what counts..."

Answer: Opportunity

"Bounce" is a musical that portrays the lives of Addison and Wilson Mizner as they move from one "get rich scheme" to another. It begins and ends with a flashback from death. It was originally named "Road Show", but when it opened in Chicago in 2003, the name had been changed.
2. In which song does Natalie express her anger after another of her mother's episodes imagining her dead son is still alive? "Everything a kid oughta be He's immortal, forever alive Then there's me! I wish I could fly And magically appear and disappear. I wish I could fly I'd fly far away from here."

Answer: Superboy and the Invisible Girl

The musical "Next to Normal" is not a "happy" stage production. It tells a story which includes taboo subjects such as grieving, drug abuse, suicide, and mental illness. The son, though he died before Natalie was born, haunts the rest of the family, reflecting for each the repercussions of his death.

In 2010 the show won the Pulitzer Prize for Drama, the eighth in history.
3. What reprise does the chorus sing as Anna tearfully watches the King die? "He'll always need your love And so he'll get your love- A man who needs your love Can be Wonderful."

Answer: Something Wonderful

"The King and I" opened on Broadway in 1951. The lyrics were written by Oscar Hammerstein II, and the music composed by Richard Rogers. Yul Brynner, though he performed in many shows, is probably best known for his portrayal of Mongkut, the King. In this scene, while the new King is issuing proclamations, the old King dies and Anna grieves.
4. What solo does Billy croon while imagining himself as father to a new boy or girl? "My boy, Bill! He'll be tall And as tough as a tree, will Bill Like a tree he'll grow With his head held high And his feet planted firm on the ground And you won't see nobody dare to try To boss him or toss him around! No fat-bottomed, flabby-faced, Pot-bellied, baggy-eyed bully Will boss him around."

Answer: Soliloquy

In the show, this song, and the realization of the need to provide for his unborn child, shows what propelled Billy to criminal activity, and ultimately death.

"Carousel" opened on Broadway in 1945, and continues to be a popular choice for both professional and amateur thespians. This song is a rarity: for more than seven minutes one singer must hold and keep the stage, a challenge to be sure.
5. The theater is to be demolished to put up a parking lot. A reunion is organized and all the past stars arrive to reminisce. Throughout the evening the ghosts of times past flit through the ensemble. In which song do the ghosts of Buddy, Sally, Phyllis and Ben appear as they remember the past? "Girls by the hundreds waving and crying. "See you tomorrow night!" Girls looking frazzled and girls looking great, Girls in a frenzy to get to a date, Girls like a madhouse and two of them late..."

Answer: Waiting For the Girls Upstairs

This time the death is that of the theater, intimating that with its demise, all of the associated memories die with it.

"Follies" opened on Broadway in 1971. This is the first of Sondheim's productions for which he wrote both the music and lyrics. In bringing this production to completion, Hal Prince agreed to become producer and director if Sondheim would work on "Company". Ah, serendipity.
6. What song do the inmates sing as an introduction to Roxie? "He had it coming He had it coming He only had himself to blame If you'd have been there If you'd have seen it"

Answer: Cell Block Tango

Liz, Annie, June, Hunyak, Velma, and Mona are the six merry murderesses that perform this number.

The 1975 musical "Chicago" was based on a 1926 play of the same name. The original play was written by a reporter and taken from real-life crimes that she had reported on.
7. During the opening scene, with which song are the citizens of Oz joyfully celebrating the death of the Wicked Witch of the West? "Good news! She's dead! The Witch of the West is dead! The wickedest witch there ever was The enemy of all of us here in Oz Is Dead! Good news! Good news!"

Answer: No One Mourns the Wicked

The story of "Wicked" is based upon a book by Gregory Maguire. It poses the question of whether the Wicked Witch of the West really was wicked or ostracized because she was different in looks and beliefs. The story is that Dorothy threw a bucket of water at her and the witch melted, but did she die?
8. Audrey II needs more food, but, oh, what she eats! What song convinces Seymour to feed her the dentist? "Come on, Seymour, don't be a putz Trust me and your life will surely rival King Tut's Show a little 'nitiative, work up the guts And you'll git it."

Answer: Feed Me

"Little Shop of Horrors" was being produced in theaters long before its Broadway opening. After this number, Seymour goes off to kill the dentist and save the lovely Audrey, but he is spared the dilemma when the dentist dies by his own misadventure.
9. What lament does Daisy sing of her frustration and angst at not being the same? "I don't know why they redesigned me. He likes the way he used to find me. He likes the girl I left behind me I mean he...I mean me..."

Answer: What Did I Have That I Don't Have?

"On a Clear Day You Can See Forever" opened on Broadway in 1965 and in London in 2000. It tells the story of a woman who goes to a psychiatrist to stop smoking only to find out about her previous lives. Worse, her psychiatrist is in love with her former self.
10. What song do Lance, Robin, Not Dead Fred and assorted Bodies on the cart sing while cleaning the streets of folk dead from the plague? "Well now he's dead You whacked him on the head Sure, now he's dead It makes me just see red You are such a brute To murder that old coot You homicidal bastard, now he's really dead Who is the knave who put him in his grave And who needs to manage his anger?"

Answer: He Is / I Am Not Dead Yet

In this scene Not Dead Fred sings out "I am not dead yet" from the cart of plague bodies. Unfortunately, this gets him a whack on the head.

"Monty Python's Spamalot" pokes fun at just about everything! There are many changes, but this was adapted from the film "Monty Python and the Holy Grail". This is definitely another version of King Arthur's tale.
Source: Author mlcmlc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Musically 1:

Part 1: Quizzes inspired by musicals of film or theatre

  1. Social Critique, Musically Average
  2. Unrequited Love, Musically Average
  3. So Hush Little Baby: A Musical Lullaby Quiz Average
  4. Musicals for the Young and Young at Heart Very Easy
  5. Food, Musically Average
  6. Death, Musically Average
  7. Same Gender Duets Average
  8. Opposing Gender Duets Average
  9. The Point! Average
  10. Which Direction? (Musically) Easier

Also part of quiz list
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us